Η Γυμνή (Μουσική) Αλήθεια

Η Γυμνή (Μουσική) Αλήθεια

Δέκα μουσικοί που πόζαραν όπως τους γέννησε η μάνα τους.

lilkim_544_x_706



Lil’ Kim – Notorious KIM (2000)

Μια φωτογράφηση όχι τόσο προκλητική, όσο καθαρά μαρκετινίστικης λογικής και πάντα μέσα στα εικαστικά πλαίσια της χιπ χοπ εικονογραφίας με ένα τεράστιο τατουάζ να κοσμεί την περιοχή πάνω απ’ το υπογάστριό της.

janet_685_x_1012


Janet Jackson – Damita Jo (2004)
Το εξώφυλλο βέβαια δεν είναι τόσο ροκ, όσο glossy και υπερβολικά κυριλέ, αλλά η Jackson δεν παύει να εξακολουθεί να είναι, ακόμη και στα 40φεύγα της, μια εξαιρετικά γοητευτική MILF.

lennono_723_x_921


John Lennon/Yoko Ono – Unfinished Music No 1: Two Virgins (1969)
Το διάσημο εξώφυλλο που έμεινε αισθητικά στην ιστορία, όχι τόσο για τον Lennon, όσο για την Ono. Μια φωτογράφηση που ανάγκασε την δισκογραφική τους να το επανακυκλοφορήσει καλύπτοντας τα επίμαχα σημεία του ζευγαριού.

prince_804_x_533



Prince – Lovesexy (1988)
Ο «Κοντός» έδειξε το ενάμιση μόλις μέτρο του αναστήματός του και σε γυμνή βερσιόν, έτσι ώστε πλέον να μην έχουμε καμία αμφιβολία για ποιο λόγο, όταν ήταν μικρός, η μάνα του του κόνταινε ακόμη και τα μποξεράκια του.

clayton_742_x_533


Ο Adam Clayton των U2– στο εσωφυλλο του Acthung Baby (1991)
Ο, σύμφωνα με τις φήμες, πιο «προικισμένος» απ’ τα μέλη της ιρλανδικής μπάντας, φυσικά και δεν θα είχε πρόβλημα να δείξει φόρα παρτίδα έναν ανδρισμό αρκετά μεγάλο, ώστε να του εξασφαλίσει εδώ και πολλά χρόνια, συνεχείς σχέσεις με μοντέλα όπως η Νaomi Cambell.

marilynmanson_658_x_990


Marilyn Manson – Mechanical Animals (1998)
Εξώφυλλο-σταθμός στην ιστορία της ροκ, με έναν Brian Warner (όπως είναι το πραγματικό του όνομα) να αποδεικνύει για ποιο λόγο είναι όντως ο Βασιλιάς της Σύγχρονης Πρόκλησης.

liz_phair_960_x_640


Liz Phair – Liz Phair (2003)
Το 2003 την θαυμάσαμε γυμνή και σε αρμόζουσα στάση, με την κιθάρα δηλαδή να καλύπτει τα, εξαιρετικά καλοφτιαγμένα ομολογουμένως, επίμαχα σημεία της.

joni_mithcell_824_x_506


Joni Mitchell – For the Roses (1972)
Στο εσώφυλλο του άλμπουμ της υπήρχε μια φωτογραφία της καναδής τραγουδοποιού, τραβηγμένη από πίσω, να την δείχνει πάνω σε ένα βράχο να ατενίζει τη θάλασσα.

annabella_952_x_637


Bow Wow Wow – See Jungle! See Jungle! Go Join Your Gang! (1981)
Η Annabella Lwin είναι μια βρετανίδα βιρμανικής καταγωγής που στα 14 της χρόνια είδε τον εαυτό της να ποζάρει γυμνό για τις ανάγκες του άλμπουμ. Τελικά, η δημόσια κατακραυγή ανάγκασε την μπάντα να αποσύρει το εξώφυλλο αυτό και να το αντικαταστήσει από ένα περισσότερο σεμνό.

juliancope_609_x_918


Julian Cope – Fried (1984)
Ο πάλαι ποτέ τραγουδιστής των Teardrop Explodes, γδύθηκε, σκεπάστηκε με ένα αληθινό, τεράστιο καύκαλο χελώνας και έμεινε στην ιστορία ως ο εμπνευστής και δημιουργός ενός απ’ τα πιο-χωρίς-νόημα εξώφυλλα της ροκ μυθολογίας.