Οι 8 Καλύτερες Τribute Bands

Οι 8 Καλύτερες Τribute Bands

 Οκτώ συγκροτήματα που έχουν σχηματιστεί με σκοπό να τιμήσουν το έργο ενός σχήματος που είτε υφίσταται ακόμη, είτε πλέον είναι ανενεργό κι έχει διαλυθεί.

acdc_990_x_612



AC/DC:

AC/DShe
Πενταμελής γυναικεία μπάντα απ’ το Σαν Φρανσίσκο που αποτίει φόρο τιμής στις παρτιτούρες των αυστραλών, της περιόδου όμως του Bon Scott, δηλαδή δεν παίζουν καθόλου τραγούδια των AC/DC από το 1980 και μετά.

beatles_1188_x_786


Beatles:
Beatallica
Τα τέσσερα μέλη της αμερικανικής αυτής μπάντας που σχηματίστηκε το 2001, συνδυάζουν κομμάτια των «Σκαθαριών», παιγμένα μαζί με αντίστοιχα τραγούδια των Metallica. Παράδειγμα, το "The Thing That Should Not Let It Be" των Metallica, μαζί με το "Let It Be" των Beatles.

KISS_1151_x_778


KISS:
Mini Kiss
Είναι μια μπάντα αποτελούμενη από νάνους (little people, τους λένε στην Αμερική) οι οποίοι κουβαλάνε όργανα-μινιατούρες, αλλά παραδόξως είναι καταπληκτικοί, έστω κι αν τραγουδάνε σε καραόκε. Έχουν κάνει πολλές εμφανίσεις σε αμερικανικά μουσικά talent show.

zeppelin_816_x_564


Led Zeppelin:
Lez Zeppelin
Άλλη μια τετραμελής γυναικεία μπάντα απ’ τη Νέα Υόρκη, που τιμά με τον καλύτερο τρόπο το έργο των Led Zeppelin. Θεωρούνται ως η καλύτερη tribute band σήμερα και υπάρχουν απ’ το 2004.

metallica_640_x_426



Metallica:
Apocalyptica
Δεν θα ήταν άτοπο να χαρακτηρίσουμε τους Φιλανδούς αυτούς ως «την πρώτη εμπορικά επιτυχημένη tribute μπάντα», αφού τα κομμάτια των Metallica παιγμένα με τέσσερα τσέλο έχουν πουλήσει, απ’ το 1993 μέχρι σήμερα, εκατομμύρια αντίτυπα ανά τον κόσμο.

psb_1039_x_1123



Pet Shop Boys:
West End Girls
Δίδυμο από δυο σουηδέζες που διασκευάζουν με επιτυχία τραγούδια των Pet Shop Boys. Παίζουν απ’ το 2003 και γνωρίζουν φοβερή επιτυχία κυρίως στην Ιαπωνία.

floyd_662_x_990


Pink Floyd:
Australian Pink Floyd Show
Αυτοί εδώ είναι οι πρώτοι που, πολλά χρόνια πριν, ξεκίνησαν το γαϊτανάκι των tribute bands. Η εντεκαμελής μπάντα υπάρχει από το 1988 και φέρει τις ευλογίες των αυθεντικών Pink Floyd.

freddie_971_x_731


Queen:
One Night Of Queen
Πενταμελής μπάντα απ’ την Αγγλία που σχηματίστηκε το 2000. Στην αρχή, στο πρόσωπο του τραγουδιστή Gary Mullen, νόμισα πως έβλεπα τον ίδιο τον Freddie Mercury: αν εξαιρέσουμε τις εμφανείς διαφορές στην εξωτερική εμφάνιση, όλα, απ’ την κινησιολογία μέχρι τη φωνή, θυμίζουν τον αδικοχαμένο τραγουδιστή των Queen.