Ποιος είναι ο Theophilus ο Μέγας;

Ποιος είναι ο Theophilus ο Μέγας;

Ο πιο στυλάτος rapper της γενιάς μας έρχεται από το Brooklyn και ακούει στο όνομα Theophilus London.

Για όσους έχουν συνδυάσει τους rappers με τα bling bling και τα oversized ρούχα, πρέπει να τους ενημερώσουμε πως ο Kanye West γνωστός και ως Louis Vitton Don, πριν μερικά χρόνια κατάφερε να καταρρίψει αυτό το στερεότυπο και να ανοίξει στο δρόμο σε κάθε νέο fashion nerd για να κατακτήσει με τις ρίμες του τη μουσική βιομηχανία.

Αυτό ακριβώς εκμεταλλεύτηκε και ο Theophilus London, ένας νεαρός rapper από το Brooklyn της Νέας Υόρκης που θα μπορούσε να είναι το σπασικλάκι της τάξης με την κρυφή ζωή, η οποία εν τέλει τον ανέδειξε σε μουσικό uber cool ήρωα.

Ένα γνήσιο τέκνο των 80s μεγάλωσε με Prince, Whitney Houston, Michael Jackson και Kraftwerk και αποφάσισε να φτιάξει μουσική βασισμένη στις πιο υποτονικές και old school φόρμες του hip hop, θέτοντας τον εαυτό του ως το μουσικό ισοδύναμο του Elvis Costello και του Morrissey στην MC εκδοχή τους. Το ντεμπούτο album του, «Timez are weird these days» που θα κυκλοφορήσει σε μερικές μέρες έχει καταφέρει να κερδίσει την προσοχή σύσσωμου του μουσικού τύπου που μιλά με ενθουσιασμό και διθυράμβους για τον καλλιτέχνη που βάλθηκε να ξαναφέρει την urban μουσική στο προσκήνιο και να την εξελίξει όπως λίγοι κατάφεραν τόσα χρόνια.

Καινοτόμος και ιδιοσυγκρασιακός μουσικά ο Theophilus έχει κυκλοφορήσει μερικά κομμάτια που είναι αρκετά κολλητικά για να κολλήσουν στο repeat του iPod σας, αλλά αυτό δεν είναι το μόνο στοιχείο που μαγνητίζει στην προσωπικότητα του MC.

Το προσωπικό του στυλ με vintage στοιχεία και μία δυνατή εσάνς από δανδισμό τον έχει αναδείξει σε ένα style icon που βάζει τις βάσεις για να δημιουργήσει ένα ολόκληρο ρεύμα στην urban κουλτούρα και έχει γοητεύσει και όλους του διάσημους fan και φίλους του από τη Solange Knowles και τον Mark Ronson μέχρι τον Damon Albarn των Blur και την Βρετάνη pop star, Ellie Goulding.

Ακούστε το EP, «Lovers Holidays» για να πάρετε μία πρώτη γεύση από τη δουλειά του rapper και αφεθείτε στη μαγεία των beat και των ριμών του Theophilus London.