Οι Suede μιλούν στο Queen.gr

Οι Suede μιλούν στο Queen.gr

Λίγο πριν τη συναυλία του στην Αθήνα, το κορυφαίο βρετανικό συγκρότημα δίνει όλες τις λεπτομέρειες.

Έχοντας δώσει το στίγμα τους στην brit-pop σκηνή των 90ς, με πέντε συνολικά σούπερ επιτυχημένους δίσκους, οι Suede διαλύθηκαν το 2003. Πέρυσι ανακοίνωσαν την επανένωσή τους κάνοντας εκατομμύρια hardcore fans να παραληρούν ξανά για ένα πολυπόθητο εισιτήριο σε ένα venue ή φεστιβάλ του εξωτερικού. Στην τηλεφωνική γραμμή βρίσκεται ο Neil Codling, υπεύθυνος στα keyboards, ο οποίος παρόλο που έφυγε το 2001 από το συγκροτημα πρόλαβε να χαρίσει αυτό που λέμε μια "κομψή εκλεπτυσμένη ποπ" πινελιά. Είναι ευγενικός, γλυκός και έτοιμος να δώσει ένα update γύρω από το τι συμβαίνει με την επιστροφή των Suede.

Πώς είναι να βρίσκεστε ξανά όλοι μαζί ύστερα σχεδόν από μια δεκαετία;

Είναι πραγματικά μια υπέροχη στιγμή και πολύ διασκεδαστική. Όταν βρεθήκαμε ξανά όλοι μαζί δεν ξέραμε πώς ακριβώς θα εξελισσόταν τα πράγματα και πώς θα μας δέχονταν οι φανς μας... μια νέα σελίδα ξεκίνησε και την απολαμβάνουμε στο έπακρο.

Με ποιο τρόπο είναι οι Suede διαφορετικοί σήμερα; Ερμηνεύετε τα κομμάτια με άλλο τρόπο;

Νομίζω πως είμαστε γενικά ένα καλύτερο συγκρότημα στα συναυλίες, πολύ πιο ώριμοι. Προσωπικά εγώ παλιότερα έπαιζα μόνο keyboards, ενώ τώρα παίζω στη σκηνή και κιθάρα.. πράγμα που σημαίνει πως στα live μας τώρα έχουμε δύο κιθάρες! Υπάρχει περισσότερο βάθος και δύναμη στον ήχο αναπόφευκτα. Υπάρχει γενικά άλλο attitude, και αν και νιώθουμε πάλι 25χρονοι ζούμε την πρόκληση να ξανακερδίσουμε τους παλιούς μας φανς και να κερδίσουμε τις μικρότερες ηλικίες που πιθανώς να μην μας έχουν ξαναδει.

Τι έκανε το κάθε μέλος από τότε που το συγκρότημα διαλύθηκε;

Ο Brett έκανε τους Tears με τον Bernard Butler και μετά ακολούθησε προσωπική καριέρα και έβγαλε solo δίσκους. Ο Matt (Osman, μπάσο) ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία, με τη συγγραφή κειμένων και βιβλίων. Ο Simon (Gilbert, ντραμς) έχει μετακομίσει στην Ταϋλάνδη και είναι στο συγκρότημα Goo. O Richard (Oakes, κιθάρα) έχει δικό του συγκρότημα με το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα υλικό. Και εγώ έγραψα μουσική για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

O Βrett πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσετε νέο Suede άλμπουμ σύντομα και ότι θα μπείτε στο στούντιο μόλις ολοκληρώσει ο ίδιος το promotion του νέου του σόλο δίσκου. Μπορείς να το επιβεβαιώσεις αυτό; Θα γράψεις κι εσύ κομμάτια;

Ναι.. είναι αλήθεια πως θα ετοιμάσουμε νέο υλικό μόλις ολοκληρώσει ο Brett το promo του τέταρτου δίσκου του «Black Rainbows». Είμαστε όλοι στη διαδικασία που ανταλλάσουμε ιδέες και για να είμαι ειλικρινής δεν έχω ιδέα πού μπορεί αυτό να καταλήξει, οπότε δεν μπορώ να μιλήσω συγκεκριμένα για το ύφος του υλικού.

Πώς νιώθεις για το reunion πολλών brit-pop σχημάτων; Μήπως έχει γίνει και λίγο της μοδός;

Δεν νιώθουμε πως υπήρξαμε ποτέ μέλος της brit-pop κοινότητας, ούτε και ποτέ κάναμε παρέα με αυτά τα συγκροτήματα. Οπότε δεν μπορώ ειλικρινά να απαντήσω σε αυτό.. Πάντως θα δω τους Pulp σύντομα και είμαι ενθουσιασμένος!

Θα παίξετε στην Ελλάδα για τρίτη φορά, αλλά είναι η πρώτη φορά που θα εμφανίζεσαι εσύ στη χώρα μας. Πώς νιώθετε γι'αυτό;

Έχω έρθει στην Αθήνα για διακοπές και έχω περάσει φανταστικά, οπότε ανυπομονώ για αυτή τη συναυλία! Θα είναι μάλιστα η τελευταία μας συναυλία πριν κάνουμε ένα μεγάλο διάλειμμα οπότε θα προσπαθήσουμε να τα δώσουμε όλα!

Οι Suede θα εμφανιστούν την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στο Entertainment Stage (Iερά Οδός 7-13)

Εισιτήρια πωλούνται προς 35ευρώ στο www.ticketarena.gr και από τις 19 Ιουλίου στα καταστήματα Public και Tickethouse, ενώ την ημέρα της συναυλίας εισιτήρια θα πωλούνται μόνο από το ταμείο του Entertainment Stage προς 40ευρώ.