Το Releas-ium 2022 με Pet Shop Boys,Thievery Corporation, Κ. Βήτα ήταν ασφυκτικά γεμάτο (+τέλειο)

Ανθή Μιμηγιάννη
Το Releas-ium 2022 με Pet Shop Boys,Thievery Corporation, Κ. Βήτα ήταν ασφυκτικά γεμάτο (+τέλειο)

Η αλληλεπίδραση -εκτός από αξέχαστη, δημιούργησε και την αναμονή για την επόμενη ήμερα (την όγδοη). Ραντεβού, λοιπόν, στον Iggy. 

Release Athens 2022

Με έμπνευση από το iconic album "Elysium" του 2012 των Pet Shop Boys και την αναφορά τους στο Elysian Park, για το Releas-ium του 2022 στην Πλατεία Νερού, όπου και συμμετείχε την έβδομη ημέρα το συγκρότημα, έχουμε να πούμε το εξής: ήταν μια μοναδική βραδιά, Α Night to Remember. Ξεκάθαρα. Όταν κορυφαία συγκροτήματα βρίσκονται στην ιδανική τοποθεσία και έχουν να κάνουν με ένα κοινό γεμάτο θετικά vibes τότε αυτή η αλληλεπίδραση -εκτός από το αξέχαστο, δημιουργεί και την αναμονή για το επόμενο.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή

Το ραντεβού δόθηκε την Πέμπτη (30/6) στην τοποθεσία Πλατεία Νερού και το vibe ξεκίνησε με Mazoha και Bobya Cottisha ώστε τη σκυτάλη να πάρει ο Κ. Βήτα, για να συνεχιστεί με Thievery Corporation και να κορυφωθεί με Pet Shop Boys. Η μουσική συνύπαρξη ατόμων κάθε ηλικίας είναι η απόδειξη μιας κοινής συμφωνίας ότι το περιεχόμενο είναι πράγματι premium και ότι αυτή η ιστορία θα επαναληφθεί.

Κωνσταντίνος Βήτα

Ο Κωνσταντίνος Βήτα ανέβηκε στη σκηνή του Release Athens 2022 για ένα set γεμάτο από τις καλύτερες στιγμές της επιτυχημένης καριέρας του με τραγούδια με στίχους-ποιήματα και ορχηστρικές συνθέσεις πλημμυρισμένες από ηλεκτρονικούς ήχους που δημιούργησαν τη γνωστή αγαπημένη hip hop και IDM ψηφιακή αισθητική. Πιστός στη φιλοσοφία του, επί μία ώρα, δημιούργησε το κατάλληλο κλίμα ώστε τη σκυτάλη να πάρουν οι:

Thievery Corporation

Αναγνωρισμένοι διεθνώς ως ένα από τα πιο επιτυχημένα downtempo σχήματα, οι Thievery Corporation από το “Sounds From The Thievery Hi-Fi” μέχρι το “Treasures from the Temple” και όλα τα ενδιάμεσα, έκαναν τους θαυμαστές τους να είναι (κυριολεκτικά) στα πόδια τους, με τα χέρια ψηλά, χορεύοντας με τις πλούσιες και ανάγλυφες συνθέσεις που αψηφούν το είδος, την εποχή ή την κατηγοριοποίηση. Με ήχους που ενσωματώνουν με σεβασμό διάφορες "γεύσεις" διεθνών πολιτιστικών στυλ- χωρίς ποτέ να πέφτουν στην παγίδα της πολιτιστικής οικειοποίησης, μάς πρόσφεραν ποιοτικό χρόνο και μας ένωσαν με την ενέργειά τους.

Ήταν πραγματικά ένα σπουδαίο live act, με μια φοβερή μπάντα και τραγουδιστές από κάθε κουλτούρα του πλανήτη, που στην Ελλάδα έχουν τεράστια απήχηση εδώ και χρόνια. Όταν έδωσαν το απαραίτητο "ζέσταμα", τη σκυτάλη πήραν οι:

Pet Shop Boys

Το πολυαναμενόμενο live των Pet Shop Boys ξεκίνησε με σημαία της Ουκρανίας στο video wall, η οποία άφησε το σαφές μήνυμά της και στη συνέχεια στη σκηνή ανέβηκαν οι Neil Tennant και Chris Lowe ή αλλιώς το επιτυχημένο ντουέτο στην ιστορία της βρετανικής σκηνής. Φέρνοντας στην Αθήνα το εντυπωσιακό “Dreamworld: The Greatest Hits Live” show τους, τις αποσκευές τους επί σκηνής άδειασαν με τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους.

“It’s A Sin”, West End Girls”, “Heart”, “Go West”, “Always On My Mind”, “Love Comes Quickly”, “Domino Dancing”, “What Have I Done To Deserve This”, “Suburbia”, “Being Boring”, “Can You Forgive Her”, “Left To My Own Devices”, “Se A Vida E (That’s The Way Life Is)” είναι μόνο μερικά από τα υπέροχα τραγούδια που απολαύσαμε εκατό τοις εκατό υπεύθυνα ζωντανά το βράδυ της 30ης Ιουνίου 2022.

Δηλώνοντας με την παρουσία τους επί σκηνής όλα τα στοιχεία που συνθέτουν τη μουσική τους ταυτότητα, η σκηνική τους παρουσία εξακολουθεί να αποτελεί μια επαναστατική πράξη, και αυτή η φορά, ήταν η τέταρτη που έπαιξαν εκεί. Και για εμένα, αυτή η φορά ήταν η καλύτερη (μέχρι φυσικά την επόμενη).

Δίνοντας επί μία ώρα και τριάντα λεπτά τον καλύτερο Pet Shop Boys εαυτό τους οι περισσότεροι συνειδητοποιήσαμε ότι ο χώρος ήταν ασφυκτικά γεμάτος κυριολεκτικά στο 90'.

Και κάτι τελευταίο μέχρι το επόμενο ραντεβού

*Το "Elysium" των Pet Shop Boys είναι επίσης μια λέξη υψηλής ποιότητας συνδεδεμένης με τον παράδεισο, εκεί δηλαδή που βρεθήκαμε στο πλαίσιο του Release Athens. Ραντεβού, λοιπόν, την όγδοη ημέρα στον Iggy.

Όλες οι πληροφορίες στo www.releaseathens.gr