Release Athens 2022: Ο Iggy Pop ήρθε σαν "Passenger”, τα «έσπασε» στην Πλατεία Νερού και έφυγε

Ανθή Μιμηγιάννη
Release Athens 2022: Ο Iggy Pop ήρθε σαν "Passenger”, τα  «έσπασε» στην Πλατεία Νερού και έφυγε
Afroditi_Zaggana

«Σας ζητώ συγνώμη για τη φωνή μου», είπε ο «Νονός». Iggy Pop, τα είδωλα δεν ζητάνε συγνώμη. Σε ευχαριστούμε για την όγδοη ημέρα στο Release Athens 2022. Έως την επόμενη #Chapeau! 

Το ραντεβού στην Πλατεία Νερού δόθηκε το Σάββατο (2/7) στο πλαίσιο της όγδοης ημέρας του Release Athens 2022 και άνοιξε κυριολεκτικά με θόρυβο από τους The Noise Figures για να συνεχίσουν τον παλμό οι The K's και Sleaford Mods και στη συνέχεια να παραδώσουν τη σκυτάλη σε δύο κορυφαία ονόματα ή αλλιώς τους Liam Gallagher και Iggy Pop.

Ο co-Headliner Gallagher, σε μια καλή φάση της μετά-Oasis πορείας του και αρκετά χρόνια αφότου βρέθηκε με το εμβληματικό συγκρότημα στη χώρα μας, ανέβηκε στη σκηνή με το κλασικό φλοράλ παρκά- παρά τους 30 βαθμούς, και τα γυαλιά που δεν αποχωρίζεται ποτέ, λέγοντας στο κοινό «πάει πολύς καιρός». Ερμηνεύοντας κομμάτια από την προσωπική του διαδρομή με το δικό του μοναδικό στιλ όπως τα Rock 'n' Roll Star, Morning Glory, Everything's Electric, Slide Away, Roll it over και Cigarettes And Alcohol, αλληλοεπίδρασε αρκετές φορές με το κοινό με το δικό του ιδιαίτερο χιούμορ με ατάκες όπως "Μήπως έχουμε κανένα φαν των Oasis στο κοινό;" ενώ το Wondewall το άφησε προς το τέλος -επειδή προφανώς το μισεί όπως έχει παραδεχθεί πολλές φορές, σε αντίθεση βέβαια με το κοινό που εκείνη τη στιγμή ένωσε τις φωνές του και τράβηξε βίντεο το κομμάτι με το οποίο οι περισσότεροι έχουν συνδέσει εκείνον αλλά και αναμνήσεις τους.

Μετά τη Gallagher-ική ερμηνεία τα κινητά ήταν έτοιμα για να τραβήξουν βίντεο τον «Νονό»

Επί 45 χρόνια ο Iggy Pop επιμένει να λέει με διαχρονική επιτυχία "I am a passenger, And I ride, and I ride" και όχι απλά είναι passenger αλλά και εγγύηση σε κάθε παγκόσμια περιοδεία του όπου δίνει κάτι παραπάνω από το 110 τοις 100 με την ενέργεια και τη σκηνική του παρουσία αποδεικνύοντας ότι τα 75 του χρόνια είναι απλά ένας αριθμός.

Σε αυτό το ενεργειακό μοτίβο κινήθηκε και η παρουσία του στην Πλατεία Νερού όπου τον υποδέχθηκαν εκστασιασμένοι οι θαυμαστές του ανυπομονώντας να μη τελειώσει ο χρόνος της παραμονής του επί σκηνής. Το ιερό τοτέμ της ροκ, με το iconic γυμνό από τη μέση και πάνω look του, ήρθε μετά από τρία χρόνια στην Ελλάδα για να αποδείξει ακόμα μία φορά πως παραμένει μία αστείρευτη πηγή ενέργειας με ένα live show στο οποίο δεν θα μπορούσε να μην συμπεριλάβει όλες τις μεγάλες στιγμές της τεράστιας καριέρας του.

Παρά το γεγονός ότι φωνητικά δεν είναι πια ο ίδιος, ο «Νονός του Punk» ανέβηκε στις 23:15 επί σκηνής για να διδάξει τι σημαίνει rock ‘n’ roll στους νεότερους που τον είδαν για πρώτη φορά και να παίξει μπαλίτσα με όλους εκείνους που τον ακολουθούν όλα αυτά τα χρόνια. Κάνοντας την έναρξη του act πετώντας το biker jacket του έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλά εδώ και μισό αιώνα αναπληρώνοντας τις φωνητικές αδυναμίες του με την αγέραστη σκηνική του παρουσία.

“Lust For Life”, “The Passenger”, “Nightclubbing”, “I’m Bored”, “Real Wild Child”, μαζί με τα μυθικά standards της εποχής των Stooges: “I Wanna Be Your Dog”, “Gimme Danger”, “Loose”, “Sick Of You”, ήταν κάποια από τα αξεπέραστα κομμάτια που προστέθηκαν στο απερίγραπτης έντασης live του. Μάλιστα, τη στιγμή που προλόγισε το "I’m sick of you" είπε: «Κάποτε ήμουν νέος, φτωχός και βρώμικος και έπαιζα σε μια μπάντα που λεγόταν The Stooges... Σήμερα παραμένω βρώμικος. Και αυτό είναι το αγαπημένο μου τραγούδι από The Stooges».

Κάπου προς το τέλος, με απολογητικό ύφος και έχοντας δώσει εκείνο το 110% με τα χέρια σαν εσταυρωμένος είπε: «Σας ζητώ συγνώμη για τη φωνή μου».

Iggy Pop, τα είδωλα δεν ζητάνε συγνώμη. Σε ευχαριστούμε για την όγδοη ημέρα στο Release Athens 2022. Έως την επόμενη #Chapeau!

Ακολουθούν φωτογραφίες από Αλέξανδρο Γαστεράτο