Maya Hawke: Η κόρη της Uma Thurman και του Ethan Hawke σε ανατρεπτικό μουσικό βίντεο

Νατάσσα Σχοινά
Maya Hawke: Η κόρη της Uma Thurman και του Ethan Hawke σε ανατρεπτικό μουσικό βίντεο

Μετά την 4η σεζόν του Stranger Things, η «Robin Buckley» σπάει τους κανόνες και τα καλούπια της κοινωνίας.

Η Maya Hawke έχει καταφέρει στα 24 της χρόνια να διαχωρίσει τον εαυτό της από τα διάσημα ονόματα των γονιών της -Uma Thurman και Ethan Hawke-, όσο δύσκολο κι αν μοιάζει εκ πρώτης. Η ηθοποιός έχει βασικό ρόλο στη σειρά του Netflix Stranger Things και αν τη βλέπεις για πρώτη φορά εκεί, αναγνωρίζεις το ταλέντο της στην υποκριτική χωρίς να σου πηγαίνει το μυαλό στους γονείς. Εντάξει ίσως αναρωτιέσαι λίγο γιατί σου μοιάζει με την Thurman στο Kill Bill, αλλά η επιτυχία της στο Hollywood δεν οφείλεται απλά στο όνομά της.

Η Maya, ωστόσο, δεν ασχολείται μόνο με την υποκριτική και τον ρόλο της Robin Buckley στην τρίτη και στην τέταρτη σεζόν του Stranger Things. Παράλληλα, είναι τραγουδίστρια και τραγουδοποιός που, μάλιστα, πρόκειται να κυκλοφορήσει και άλμπουμ, το οποίο θα φέρει τον τίτλο «Thérèse».

Το ανατρεπτικό μουσικό βίντεο του Thérèse

Το μουσικό βίντεο που κυκλοφόρησε για το άλμπουμ διαρκεί περί τα 5 λεπτά και περιλαμβάνει αρκετές σκηνές γυμνού, ενώ η ίδια η Hawke εμφανίζεται με ακάλυπτο το μισό της στήθος, εντελώς ακομπλεξάριστη. Η θέληση για απελευθέρωση της σεξουαλικότητας είναι φανερή.

Η Hawke δημιουργώντας το τραγούδι, είχε στο μυαλό της όλα όσα έχει βαρεθεί να νιώθει. Προσταγές της κοινωνίες που μετατρέπονται χωρίς να γίνεται αντιληπτό σε πεποιθήσεις για τον εαυτό μας και τελικά καταλήγουν σε ένα συνεχώς αυξανόμενο συναίσθημα μοναξιάς. Όπως είπε στο Dazed, ελπίζει πως οι άνθρωποι ακούγοντας το τραγούδι της «θα νιώθουν κάτι άλλο και όχι ντροπή, μίσος για τον εαυτό τους ή μοναξιά».

Στόχος του τραγουδιού - το να απαθανατίσει «το συναίσθημα ότι η μοναξιά είναι το χειρότερο πράγμα, μέχρι να συνειδητοποιήσεις ότι είναι μακράν ανώτερη από τα να έχεις κακή συντροφιά. Είναι το πόσο ελεύθερα είμαστε ως παιδιά και, μετά, όταν περνάμε την εφηβεία και η κοινωνία μας καταστρέφει, αντί να είμαστε ο εαυτός μας, αρχίζουμε να προσπαθούμε να είμαστε σαν όλους τους άλλους».

https://www.instagram.com/p/CgJ3fLMAURW

Το μουσικό βίντεο σκηνοθέτησε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Brady Corbet, τον οποίο η Maya γνώρισε όταν είχε πάει για οντισιόν για μία από τις ταινίες του. Οι λήψεις έγιναν χρησιμοποιών φιλμ 33mm και την κινηματογραφία του ανέλαβε ο Trevor Tweeten.