Beatles και Rolling Stones με νέα συνεργασία; Από εμάς είναι ναι!

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Beatles και Rolling Stones με νέα συνεργασία; Από εμάς είναι ναι!

Victor Blackman/Express/Getty Images

Paul McCartney, Rolling Stones και ηχογραφήσεις για νέο άλμπουμ. Λέξεις που πάντα θα τις θέλουμε μαζί σε μία πρόταση.

Απ' ό,τι φαίνεται, οι Rolling Stones μάλλον θα ηχογραφήσουν νέες μουσικές και μάλλον ετοιμάζουν νέο άλμπουμ με τα εναπομείναντα μέλη των Beatles.

https://www.instagram.com/p/Cou471vM7UP

«Όχι» από Adele και Ed Sheeran για την στέψη του Καρόλου - Η δουλειά είναι δουλειά ή ξεκάθαρη θέση;

Beatles και Rolling Stones - 60 χρόνια μετά

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με αναφορές του Variety, τα μέλη των Rolling Stones θα συνεργαστούν με τον Paul McCartney και τον Ringo Starr, με τον Paul να έχει ήδη ηχογραφήσει ένα μέρος από το μπάσο για ένα επερχόμενο project των Stones. Στο επερχόμενο αυτό project, παραγωγός είναι ο περιβόητος Andrew Watt, μουσικός και μουσικός παραγωγός για καλλιτέχνες όπως Ozzy Osbourne, Pearl Jam, Iggy Pop, Justin Bieber και Miley Cyrus μεταξύ άλλων.

https://www.instagram.com/p/CYMEcjXLl8i

Βέβαια, το μέσο υποστηρίζει πως παρά τις πολλαπλές αναφορές για τη συνεργασία αυτή που γίνεται μέσα από ηχογραφήσεις που γίνονται τις τελευταίες εβδομάδες στο Λος Άνζτελες και που το project είναι πλέον στο στάδιο του mixing, ωστόσο δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο το αν οι McCartney και Starr θα καταλήξουν να παίζουν για το ίδιο τραγούδι.

Να θυμίσουμε όμως ότι ο Mick Jagger είχε πει το 2021 πως η μπάντα του "έχει πολλά κομμάτια" που έχουν ήδη γίνει, και με τον κιθαρίστα Keith Richards να μας ιντριγκάρει γράφοντας στο πρωτοχρονιάτικο ποστ του πως έρχεται νέα μουσική. "There’s some new music on its way" είχε γράψει πιο συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στο Instagram.

https://www.instagram.com/p/CnSDKwfOJEm

Αν τα tease αυτά είναι σωστά και θα έχουμε νέο άλμπουμ από τους Rolling Stones, αυτό θα είναι το πρώτο αυθεντικό υλικό από το 2005 που είχαν βγάλει το "A Bigger Bang" (χωρίς να υπολογίζουμε τις σόλο δουλειές ή το άλμπουμ των blues διασεκυών Blue & Lonesome). Ξέρουμε επίσης από τους Mick Jagger και Keith Richards που το επιβεβαίωσαν σε συνέντευξή τους το 2021 στους LA Times ότι για τα νέα τους κομμάτια έχουν ηχογραφήσει και τον Charlie Watts, ντράμερ και ιδρυτικό μέλος που απεβίωσε το 2021 σε ηλικία 80 ετών.

https://www.instagram.com/p/Cf4yAKIKaIQ

Grammys 2023: Harry Styles και Beyoncé στους μεγάλους νικητές των φετινών μουσικών βραβείων

Beatles και Rolling Stones - Θρύλοι με τα όλα τους

Οι δύο μπάντες περνάνε από τη φάση των αντιπάλων, frenemies, φίλων και πάλι πίσω από το 1963, όταν οι Beatles είδαν τους Rolling Stones όταν ήταν μια blues cover μπάντα, σε μια παμπ στο Ριτσμοντ (και αργότερα τους πρότειναν στην Decca Records). Και ενώ η σχέση τους έχει περάσει υπέροχες -και ομολογουμένως περίεργες- φάσεις, ένω έχουν ξανασυνεργαστεί στο παρελθόν (π.χ. το 2ο single των Stones ήταν μια διασκευή του "I Wanna Be Your Man" των Lennon-McCartney το 1963, αν και κανένας από τους Beatles δεν έπαιξε σε αυτή την ηχογράφηση ή όταν χαιρετήθηκαν στα εξώφυλλα των άλμπουμ τους "Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band" και "Their Satanic Majesties Request").

Ωστόσο, τέτοιες ειδήσεις θα μας είναι πάντα ευχάριστες για να θυμόμαστε τι σήμαινε κάποτε μουσική, τι πρωτοποριακό γραφόταν τότε που επηρεάζει ακόμα το σήμερα και τι μας λείπει από τη σημερινή μουσική σκηνή. Μήπως τις θέλουμε τόσο αυτές τις συνεργασίες γιατί οι θρύλοι μάλλον μας τελειώνουν σιγά σιγά;