Η πρώτη συναυλία της Evangelía στην Αθήνα είναι γεγονός & ήδη θέλουμε Πάλι (Páli) -Όσα μας αποκάλυψε

Ανθή Μιμηγιάννη
Η πρώτη συναυλία της Evangelía στην Αθήνα είναι γεγονός & ήδη θέλουμε Πάλι (Páli) -Όσα μας αποκάλυψε

«Είναι όνειρό μου είναι να πάω στη Eurovision και να υποστηρίξω αυτό τον μουσικό διαγωνισμό με τον δικό μου τρόπο. Για να δούμε! Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει».

100 χιλιάδες followers στο Instagram, εκατομμύρια προβολές των τραγουδιών της στο YouTube, και Sky is The Limit για την Evangelía την οποία έχει λατρέψει η Gen Z (και όχι μόνο) ακούγοντας τα τραγούδια της στο repeat. Από το Páme Páme και το Πάλι (Páli) με τον Mente Fuerte, τα Ónira της νεαρής τραγουδίστριας γίνονται éna éna πραγματικότητα και η λογική λέει πως η Eurovision είναι ένα από αυτά που θα πραγματοποιηθούν 100%.

Με αφορμή την πρώτη της συναυλία στην Αθήνα την Πέμπτη 27 Απριλίου στο Piraeus Club Academy θελήσαμε να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα το κορίτσι που «παντρεύει» την ελληνική μουσική παράδοση με τη σύγχρονη pop.

Αλήθεια, τι άλλο πρέπει να ξέρουμε για εκείνη;

H Evangelía δυσφορεί με την αδικία, φοβάται την αποτυχία και δεν συγχωρεί την έλλειψη σεβασμού. Είναι άτομο της τελευταίας στιγμής, αγχώνεται εύκολα ενώ δεν θα έκανε ποτέ «εκπτώσεις» στην ποιότητα των τραγουδιών της. Όσο για το τί σημαίνει ομορφιά στην εποχή της υπερβολής για εκείνη; «Σημαίνει ο καθένας να είναι ο εαυτός του».

Ακολουθεί Q & Α με τη νεαρή τραγουδίστρια

https://www.instagram.com/p/CpN-T-pSQXG

Evangelía, παρουσιάζεις τον εαυτό σου σε ένα podcast με θέμα τη νέα γενιά και τους λόγους που είναι επιτακτική η ανάγκη να την ακούσουμε. Περιέγραψε τον εαυτό σου με συνοπτικές διαδικασίες και απλές αλλά ουσιαστικές λέξεις.

Δημιουργική, ευαίσθητη, ευγενική, δυναμική.

Έλκεις την καταγωγή σου από την Κρήτη και οι παραδοσιακοί ήχοι του νησιού είναι φανεροί στη μουσική σου. Είναι αυτό ένας τρόπος για καλλιτεχνική επιστροφή στις ρίζες;

Ναι σίγουρα! Είναι ένας τρόπος να κρατάω την κουλτούρα μου κοντά μου και να εκφράζω τον εαυτό μου.

Tο ντεμπούτο single σου έχει τίτλο «Páme Páme», δηλώνοντας την εσωτερική σου ανάγκη για αέναη κινητικότητα και εξέλιξη. Εσύ τελικά πού θες να πας; Ποιος είναι ο μουσικός σου προορισμός;

Θέλω να «πάμε πάμε» όσο πιο ψηλά γίνεται. Ο στόχος μου είναι να έχω μια διεθνή καριέρα και να φέρω τα ελληνικά ακούσματα και την ελληνική γλώσσα σε όλες τις άκρες του κόσμου.

Έχεις δηλώσει ότι «όπου κι αν βρίσκεσαι, μπορεί να είναι παράδεισος αρκεί να είσαι με το άτομο που αγαπάς». Για εσένα πού είναι ο παράδεισος και τι μουσική ακούγεται εκεί;

Για μένα ο παράδεισος είναι όταν κάνω παρέα με τον σύντροφο μου… και ακόμα καλύτερα όταν είμαστε μαζί χαλαρά σε μια παραλία στην Κρήτη. Η μουσική που ακούγεται είναι να τραγουδάμε μαζί με μια κιθάρα ή μπουζούκι.

Πώς θα περιέγραφες την καλλιτεχνική σου ταυτότητα; Ποια θα ήταν η καταγωγή και ποια η υπηκοότητά της;

Θα έλεγα ότι τα τραγούδια μου είναι «ελληνοαμερικανικά» όπως ακριβώς είμαι και εγώ. Υπάρχει ένα «πάντρεμα» από τους δύο κόσμους μου.

Από πέντε ετών έπαιζες σε ομάδα ποδοσφαίρου αλλά μία ρήξη χιαστού σε εμπόδισε από το να συνεχίσεις και στράφηκες αποκλειστικά στη μουσική. Υπάρχει άραγε κάτι που θα μπορούσε να σε σταματήσει από το να κάνεις μουσική;

Πλέον δεν νομίζω… Μόνο αν για κάποιο λόγο χάσω τη φωνή μου σαν την Ariel!

Evangelia

Στο ποδόσφαιρο, παίζεις ομαδικά. Στη μουσική πόσο team player είσαι; Νιώθεις ότι έχεις καλύτερα τον έλεγχο όταν αναλαμβάνεις αποκλειστικά εσύ πολλές καλλιτεχνικές ευθύνες;

Μου αρέσει πολύ να δουλεύω με ομάδα στη μουσική και φυσικά με άτομα που εμπιστεύομαι. Είμαι ομαδικό πνεύμα και προτιμώ να δημιουργώ με παρέα παρά μόνη μου.

Η σύνδεση παράδοσης και σύγχρονης εποχής είναι αυτό που καθιστά τα κομμάτια σου μοναδικά. Υπήρξε στιγμή που φοβήθηκες πως οι δημιουργίες σου «παρα- είναι» πρωτοποριακές για να τις αντιληφθεί το κοινό;

Ναι! Όλο αυτό ήταν ένα πείραμα που η αλήθεια είναι ότι δεν ήξερα αν θα δουλέψει. Όμως, όταν ετοίμασα τα πρώτα demo με αυτόν τον ήχο, όλα άλλαξαν για εμένα και κέρδισα τη SONY.

Ónira, Páme Páme, Fotiá. Ο τονισμός στους τίτλους των τραγουδιών σου έχει κάποιον σημαίνοντα ρόλο; Τι είναι αυτό που εσύ θες να τονίσεις; Ακόμη και το όνομά σου, το γράφεις Evangelía.

Μου αρέσει το γεγονός ότι στην ελληνική γλώσσα χρησιμοποιούμε τόνους για να ξέρουνε πώς ακριβώς να προφέρουνε μία λέξη και άνθρωποι που δεν είναι εξοικειωμένοι με τη γλώσσα. Όταν γράφω ελληνική λέξη με λατινικά γράμματα, βοηθάει να βάζω και τόνο για να ξέρουν -όσοι δεν μιλάνε ελληνικά, πώς ακριβώς να προφέρουν τη εν λόγω λέξη.

Συνεργάστηκες με την Ελένη Φουρέιρα, μια γυναίκα που άφησε τη δική της σφραγίδα όταν εκπροσώπησε την Κύπρο στη Eurovision. Θα οραματιζόσουν και για εσένα κάτι ανάλογο;

Είναι όνειρό μου είναι να πάω στη Eurovision και να υποστηρίξω αυτό τον μουσικό διαγωνισμό με τον δικό μου τρόπο. Για να δούμε! Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει.

https://www.instagram.com/p/CqKXe3AO6_L

Το όνομά σου σημαίνει φορέας καλών ειδήσεων και δημιουργεί εξ αρχής ευχάριστους συνειρμούς. Προσπαθείς μέσω των τραγουδιών σου να στείλεις αισιόδοξα μηνύματα;

Αυτό που ελπίζω κάθε φορά που μοιράζομαι ένα τραγούδι με το κοινό είναι ότι θα βοηθήσει το τραγούδι μου να φτιάξει τη διάθεση έστω για τα 2-3 λεπτά που διαρκεί.

Έχεις διπλή καταγωγή και έχεις δηλώσει πως για ένα διάστημα ζούσες και διπλή ζωή. Μήπως όλα αυτά είναι που καθιστούν και τη μουσική σου «διπλής ανάγνωσης»;

Ναι. Νομίζω ότι πάντα θα ζω μια διπλή ζωή.

Η γιαγιά σου σε συμβούλευε ό,τι κάνεις, να το κάνεις με μεράκι. Ακολούθησες τη συμβουλή της;

Φυσικά! Μάλιστα, η λέξη «μεράκι» έχει γίνει η αγαπημένη μου. Τη σκέφτομαι σε ό,τι κάνω προκειμένου να τα δώσω όλα.

Η γενιά σου είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την τεχνολογία. Πέφτει το Instagram και μαζί όλα τα social. Τι θα έκανες και ποια θα ήταν τα συναισθήματά σου.

Από τη μία θα στενοχωριόμουν να χάσω την επαφή με τους fans μου, από την άλλη θα ένιωθα πιο χαλαρή χωρίς την πίεση των social media.

Σε τι δεν θα πατούσες ποτέ like στο Instagram και σε ποιες περιπτώσεις επιλέγεις το unfollow ή block;

Δεν παταώ like σε posts που δείχνουν ή υπονοούν οποιαδήποτε μορφή βίας και επιλέγω το block σε αυτούς που την ασκούν.

Πες μου τέσσερις λέξεις που σας έρχονται τώρα στο μυαλό.

Φαγητό, μουσική, αγάπη, ποδόσφαιρο.

Ποια σειρά που είδες πρόσφατα ξεχώρισες και γιατί;

Λατρεύω το “Ted Lasso” γιατί «παντρεύει» το ποδόσφαιρο με τα κρύα αστεία.

https://www.instagram.com/p/Co3JTwqoIdO

Ποιο άτομο παίρνεις πρώτα τηλέφωνο όταν θέλεις να μοιραστείς κάτι: είτε όμορφο είτε άσχημο ή οτιδήποτε;

Τον σύντροφό μου, Jay Stolar.

Ποιο μήνυμα ενδυνάμωσης θα ήθελες να μεταφέρεις σε κάθε γυναίκα -όποια γλώσσα κι αν μιλάει;

Είσαι όμορφη, είσαι δυνατή, και μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις.

Evangelia, την Πέμπτη (27/4) θα πραγματοποιήσεις την πρώτη σου συναυλία στην Αθήνα. Τι έχεις να πεις στους ανθρώπους που σε διαβάζουν αυτή τη στιγμή;

Σας περιμένω όλους στο Piraeus Club Academy στο Γκάζι να περάσουμε μια όμορφη βραδιά μαζί.

(Εισιτήρια εδώ:https://www.viva.gr/tickets/music/evangelia/)

Evangelía

I like what I see '23

Πέμπτη 27 Απριλίου @ Piraeus Club Academy

Η Evangelía έρχεται την Πέμπτη 27 Απριλίου στο Piraeus Club Academy να αποκαλύψει τον ακαταμάχητο δυναμισμό της και να μαγνητίσει με το ξεχωριστό μουσικό της ταπεραμέντο. Στη μουσική της παντρεύει την ελληνική μουσική παράδοση με τη σύγχρονη ποπ. Δημιουργεί ένα πρωτότυπο και εντελώς προσωπικό μείγμα διεθνών και ελληνότροπων στοιχείων που δεν μοιάζει με οτιδήποτε άλλο έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια. Με μεγάλη χαρά την υποδεχόμαστε στο Piraeus Club Academy για μια βραδιά με πολύ μουσική, κέφι και χορό like we make it in Greece. Τη συναυλία θα ανοίξουν η φλογερή Antigoni και ο πολλά υποσχόμενος, Άγγελος Αρχανιωτάκης.

https://www.instagram.com/p/CoiROyXOme1

Λίγα λόγια για την Evangelía

Η 27χρονη Evangelía (με Έλληνα μπαμπά και Ιταλοαμερικανίδα μαμά) μεγάλωσε στο Νιου Τζέρσεϋ, αλλά κάθε καλοκαίρι ερχόταν στο κτήμα της γιαγιάς της στην Κρήτη, όπου ερωτεύτηκε την ελληνική παραδοσιακή μουσική. Όταν ήταν στο κολλέγιο άρχισε να γράφει τραγούδια και οι συνθέσεις της Ingrid Michaelson και της Etta James την ενέπνεαν. Ξεκίνησε να εργάζεται σαν δασκάλα και παράλληλα εμφανιζόταν σε κλαμπ στη Νέα Υόρκη. Η ίδια η Ευαγγελία λέει: «Ζούσα διπλή ζωή. Δίδασκα την ημέρα και πήγαινα στο Μπρούκλιν το βράδυ, έμενα ξύπνια όλη την ημέρα και την επόμενη μέρα το έκανα ξανά». Όταν έμεινε χωρίς δουλειά λόγω περικοπών, η Evangelia αποφάσισε να ασχοληθεί αποκλειστικά με τη μουσική. «Το πήρα ως σημάδι από το σύμπαν, που μου έλεγε να κυνηγήσω το όνειρό μου και όπου με πάει». Μετακόμισε στη Δυτική Ακτή της Αμερικής, στην Καλιφόρνια και λίγο αργότερα ο δρόμος της διασταυρώθηκε με αυτόν του Jay Stolar (συνθέτη και παραγωγού, γνωστού για τις συνεργασίες του με τους Aloe Blacc, G-Eazy και Demi Lovato) και σύντομα οι δυο τους ανακάλυψαν ότι τους ενώνει μια έντονη δημιουργική χημεία.

Στο ντεμπούτο single της, «Páme Páme», η Evangelia δίνει το μουσικό της στίγμα και εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο το πάθος της για ζωή και δημιουργία. O Stolar παίζει μπουζούκι και η ίδια μας καλεί να ζήσουμε τη ζωή στο έπακρο.

Evangelía - Páme Páme (Official Music Video)

Ακολούθησε το «Fotiá» όπου η Evangelia δουλεύοντας με τον καταξιωμένο Ελληνογερμανό παραγωγό Alexis Troy, απέδειξε και πάλι την αναμφισβήτητη εφευρετικότητά της, δημιουργώντας ένα ευφορικό χορευτικό κομμάτι που «παίρνει φωτιά» από αεικίνητα κρουστά και ονειρεμένες μελωδίες. Στις συνθέσεις της η Evangelia αποκαλύπτει την ακαταμάχητη δυναμική της μουσικής της: με ένα «φευγάτο» ένστικτο και μία ακαταμάχητη δεξιοτεχνία παντρεύει την αμερικάνικη ποπ με τους δυνατούς ρυθμούς και τις σαγηνευτικές αποχρώσεις της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής.

Evangelía - Fotiá (Official Music Video)

Λίγο καιρό μετά, μαζί με τους Allie Crystal και Larzz Principato, γράφει το "Paradise". «Η ιδέα πίσω από αυτό το τραγούδι είναι ότι όπου κι αν βρίσκεσαι στον κόσμο, ό,τι κι αν συμβαίνει, μπορεί να είναι παράδεισος αρκεί να είσαι με το άτομο που αγαπάς», λέει η Evangelia.

Evangelía - Paradise (Official Video)

Η Evangelia ενσωματώνει συνεχώς καινούργια στοιχεία της ελληνικής της κληρονομιάς στη μουσική της και με έμπνευση από τις ρίζες της, δημιουργεί κάτι νέο, πρωτότυπο και αυθεντικό: «Είναι και ένας τρόπος να πεις 'Αυτή είμαι και από εδώ κατάγομαι'» σχολιάζει η ίδια. Η Evangelia ελπίζει να εμπνεύσει και άλλους να αγκαλιάσουν τη δική τους κληρονομιά. «Πιστεύω ότι είναι όμορφο να είσαι διαφορετικός. Ελπίζω ότι με τη μουσική μου θα πείσω τους ανθρώπους να σέβονται τις διαφορετικές κουλτούρες και θα τους βοηθήσω να είναι περήφανοι για την καταγωγή τους».

Evangelía - Ónira (Official Video)

Follow Evangelía:

Web site: https://www.evangeliamusic.com/

instagram | tiktok | twitter | facebook
youtube | spotify