Η θρυλική «βασίλισσα του Rock 'n' Roll» Tina Turner πέθανε σε ηλικία 83 ετών

Γεωργία Βλαχοπούλου
Η θρυλική «βασίλισσα του Rock 'n' Roll» Tina Turner πέθανε σε ηλικία 83 ετών

Η παγκοσμίου φήμης τραγουδίστρια Tina Turner δεν βρίσκεται πια στη ζωή, κάνοντας μια ολόκληρη εποχή να φτάσει στο τέλος της. Η ζωή της, όμως μας θύμισε όλους τους λόγους που ήταν «simply the best».

H θρυλική τραγουδίστρια Tina Turner μέσα από ανακοίνωση που έκανε πριν λίγη ώρα εκπρόσωπός της, έγινε γνωστό πως απεβίωσε σε ηλικία 83 ετών, ύστερα από μακροχρόνιο πρόβλημα υγείας. Η ίδια είχε περάσει έμφραγμα, είχε διαγνωστεί με καρκίνο του εντέρου το 2016 ενώ έκανε και μεταμόσχευση νεφρού το 2017.

https://www.instagram.com/p/Csouw_FN68M

Στην ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στα social media της μεταξύ άλλων έγραφε:

«Η Tina Turner, η "Βασίλισσα του Rock 'n' Roll" πέθανε ειρηνικά σήμερα σε ηλικία 83 ετών μετά από μακρά ασθένεια στο σπίτι της στο Kusnacht κοντά στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Μαζί της, ο κόσμος χάνει έναν θρύλο της μουσικής και ένα πρότυπο».

Και όντως αν αναλογιστούμε τη ζωή της ήταν και τα δύο.

Ήταν ένας θρύλος της μουσικής

H Tina Turner ή όπως ήταν το πραγματικό της όνομα Anna Mae Bullock, ξεκίνησε την καριέρα της περίπου την δεκαετία του 1960, πρώτα ως μέλος του συγκροτήματος Ike & Turner Revue, στο οποίο συνεργαζόταν με τον μελλοντικό της σύζυγό. Ο Ike Turner, ήταν μουσικός, παραγωγός και κυνηγός ταλέντων.

Παρ' όλα αυτά, η φήμη της εκτοξεύτηκε όταν έκανε σόλο καριέρα, τη δεκαετία του 1980 με το άλμπουμ Private Dancer, ανοίγοντας τον δρόμο για το rock 'n' roll για γυναίκες σαν κι αυτήν. Σίγουρα γνωρίζεις κάποια από τις μεγάλες της επιτυχίες, το «The Best», «Proud Mary», «Private Dancer» και «What's Love Got to Do With It».

https://www.instagram.com/p/ChsKrgXol9V

Η ίδια πούλησε παγκοσμίως πάνω από 200 εκατομμύρια δίσκους, είχε κερδίσει 12 βραβεία Grammy κατά τη διάρκεια της καριέρας της ενώ τα στάδια που γίνονταν οι συναυλίες της ήταν πάντα γεμάτα με την ίδια να μπαίνει στο Guinness Record πουλώντας τα περισσότερα εισιτήρια σε συναυλίες από οποιονδήποτε καλλιτέχνη στην ιστορία της μουσικής.

Η ίδια, όμως είχε επηρεάσει ακόμα και συναδέλφους της, όπως τον Mick Jagger, ο οποίος δήλωσε σε συνέντευξή του πως είχε επηρεαστεί ως προς την σκηνική του παρουσία από την ίδια, και όχι άδικα.

mick-jagger-tina-turner.png

Η ενέργεια που έβγαζε στην σκηνή πέρα από την εμβληματική της φωνή και τα πυκνά σγουρά μαλλιά ήταν το χαρακτηριστικό της και κάτι το αξεπέραστο, με το κούνημα των ποδιών της πάνω στην πίστα να είναι αυτό που θα θυμούνται όλοι.

Πριν από λίγο καιρό, η ίδια είχε αστειευτεί λέγοντας πως «είναι τόσο διάσημη για τα πόδια της όσο και για τη φωνή της» και σύμφωνα με πληροφορίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου φαίνεται πως κάποτε τα ασφάλισε για 2 εκατομμύρια λίρες.

Η ίδια είχε εμφανιστεί και στην χώρα μας, στη Νέα Φιλαδέλφεια το 1990, με το γήπεδο της ΑΕΚ να είναι γεμάτο κόσμο.

Η θρυλική τραγουδίστρια αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2009, ύστερα από μια επετειακή περιοδεία που έκανε τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη.

Η δύσκολη ζωή που πέρασε

Η Tina Turner μπορεί να ήταν επιτυχημένη επαγγελματικά όμως τίποτα δεν της χαρίστηκε όσον αφορά την προσωπική της ζωή.

Η ίδια ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας, επί δύο δεκαετίες από τον σύζυγό της, Ike Turner με τον οποίο χώρισε κι έτσι κατάφερε τη δεκαετία του '80 να επιστρέψει κάνοντας μια solo επιτυχημένη καριέρα. Όσα έζησε στο πλευρό του αναφέρονται στη βιογραφική ταινία για τη ζωή της «What’s Love Got to Do with It», η οποία κέρδισε τρία βραβεία Όσκαρ.

Η ζωή της, άλλωστε, πέρα από τη βιογραφική ταινία έχει καταγραφεί σε τρία απομνημονεύματα, ένα μιούζικαλ ενώ το 2021 κυκλοφόρησε το γνωστό ντοκιμαντέρ «Tina». Η ίδια είχε πει:

Τα χτυπήματα, όμως της ζωής δεν σταμάτησαν εκεί για εκείνη αφού έζησε τον χειρότερο εφιάλτη ενός γονιού. Πριν πεθάνει είχε ήδη χάσει και τους δύο γιους της. Πρώτα τον μεγάλο της γιο Craig, ο οποίος αυτοκτόνησε τον Ιούλιο του 2018 σε ηλικία 59 ετών και πριν από 6 μήνες έχασε και τον μικρότερο γιο της Ronnie, σε ηλικία 62 ετών.

Σε σχετική ανάρτησή της η ίδια είχε γράψει για τον χαμό του: «Ronnie, έφυγες από τον κόσμο πολύ νωρίς. Με λύπη κλείνω τα μάτια μου και σε σκέφτομαι, αγαπημένε μου γιε».

https://www.instagram.com/p/Cl9Y5HtDRav

Οι εμβληματικές φράσεις που είχε πει

Η Tina Turner είπε πει πολλές φράσεις στη ζωή της κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων, οι οποίες - αν τις διαβάσει κανείς προσεκτικά - είναι ο λόγος που η ίδια υπήρξε και πρότυπο.

«Όταν πρόκειται για πρότυπα, είναι σκόπιμο να ρίξετε μια ματιά στις συζύγους των προέδρων. Φυσικά, μιλάμε για ένα κορίτσι της χώρας που επιθυμούσε να είναι αυτό το είδος του ατόμου. Αλλά αν ήμουν αυτό το είδος ανθρώπου, νομίζετε ότι θα μπορούσα να τραγουδήσω τον τρόπο που κάνω, μεταδίδοντας τα συναισθήματά μου; Τραγουδώ με αυτά τα συναισθήματα γιατί υπέφερα»,

και όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω οι δυσκολίες της ζωής της ήταν που την διαμόρφωσαν.

Άλλες φράσεις της που ήταν πηγή έμπνευσης ήταν: