11 μουσικοί σε αναπάντεχες τηλεοπτικές εμφανίσεις

11 μουσικοί σε αναπάντεχες τηλεοπτικές εμφανίσεις

Δεν είναι ηθοποιοί αλλά έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις ζωές μας. Έχουν, επίσης, εμφανιστεί και στη μικρή οθόνη σε ρόλους άλλοτε αναμενόμενους και άλλοτε διαφορετικούς!

Ροκ σταρ ίσον αξιοπιστία. Ροκ σταρ ίσον ανεβασμένα νούμερα θεαματικότητας. Ροκ σταρ είναι μια τζούρα αλάνας σε έναν κόσμο φύσει και θέσει καθωσπρέπει όπως αυτός της τηλεόρασης. Ιδού οι 11 πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις μουσικών που εμφανίστηκαν σε τηλεοπτικές σειρές.

Phil Collins [Miami Vice]
Το 1985 ο ντραμερ και τραγουδιστής των Genesis εμφανίστηκε –δυστυχώς για όλους εμάς- σε ένα απ' τα επεισόδια της, τότε, αγαπημένης σειράς. Μετά, κάποιος του είπε πως ήταν καλός και το πήρε σκοινί κορδόνι κι εμφανίστηκε και σε μια ντουζίνα βρετανικές ταινίες.

The Killers [Orange County]
Η σειρά αυτή, όσο ψιλοάθλια σε σενάριο κι αν ήταν, μας έδινε τη ευκαιρία να απολαύσουμε μερικά απ' τα καλύτερα συγκροτήματα της εποχής στις πρώτες τους τηλεοπτικές απόπειρες. Κάπως έτσι, απ' τη σειρά αυτή πέρασαν Killers, Shins, Death Cab For Cutie, TV On The Radio και πολλοί ακόμη.

Chris Lowe [Neighbours]
Ο πληκτράς κι έτερο ήμισυ των Pet Shop Boys κάνει μια ολιγοδευτερόλεπτη εμφάνιση, υποδυόμενος τον... εαυτό του σε αυτήν την βρετανική σαπουνόπερα της δεκαετίας του '80, στην οποία ένας Θεός ξέρει για ποιο λόγο δέχτηκε να συμμετέχει. Ίσως επειδή την παρακολουθούσε κι ο ίδιος.

David Bowie [Extras]
Μυθική σειρά, μυθικών διαστάσεων με μυθικές ατάκες κι ακόμη πιο μυθικούς καλεσμένους, οι οποίοι δέχονταν να «τσαλακώσουν» την εικόνα τους ενώπιον του πολυπληθούς βρετανικού τηλεοπτικού κοινού. Η εμφάνιση του Bowie και οι «κραδασμοί» που αυτή προκαλεί, φέρνουν δάκρυα στα μάτια μου απ' τα γέλια.

Boy George [A-Team]
Με ένα εμφανές ειρωνικό κλείσιμο του ματιού, οι υπεύθυνοι της σειράς επέλεξαν για cameo εμφάνιση όχι κάποιον εξίσου «μάτσο» και νταγλαρά, αλλά τον... Boy George, έναν μουσικό που μπροστά του ακόμη κι ο Elton John φαντάζει «Μαγκάιβερ».

Morrissey [South]
Υποδυόμενος τον εαυτό του (αυτό έλειπε, έχει κι ένα κούτελο στην κοινωνία...) ο Moz δέχτηκε να κάνει ένα ολιγόλεπτο πέρασμα από την βρετανική αυτή σειρά, και μάλιστα χωρίς να πάρει φράγκο, αφού ήταν τότε ο ίδιος μέγας φαν της.

Joe Perry [Homicide: Life On the Streets]
Απ' το όχι και τόσο μακρινό 1993, εποχή της απόλυτης παντοκρατορίας των Aerosmith, έρχεται αυτό εδώ το μικρό ενσταντανέ που με κάνει να λέω από μέσα μου «ας έμενες στην κιθάρα κι ας άφηνες της υποκριτική ήσυχη».

Chrissie Hynde [Friends]
Θρυλικό επεισόδιο, με την Φοιβη να προσπαθεί να μάθει τα μυστικά της ακουστικής κιθάρας απ' την κιθαρίστρια και τραγουδίστρια των Pretenders, εμπλουτισμένο με τα γνωστά «φιλαρακοειδή» αστεία.

Cher [Will & Grace]
Ελλείψει Liza Minelli, η επόμενη οσία των γκέι την εποχή εκείνη, το 1999, ήταν η Σερ (δεν είχε ακόμη σκάσει μύτη η Kylie). Οι σεναριογράφοι της σειράς εκμεταλλεύτηκαν το μομέντουμ και φρόντισαν να φέρουν στο πλατό των γυρισμάτων την αμερικανοαρμενικης καταγωγής τραγουδίστρια. Είχε, άλλωστε, εμπειρία από την TV από το show της The Sonny and Cher Show.

Stevie Wonder [The Cosby Show]
Ο Stevie τραγουδάει με το γνωστό εκκρεμές στυλακι του και η οικογένεια του Bill Cosby σιγοντάρει, σε αυτό το αλήστου μνήμης (με την κακή έννοια) στιγμιότυπο από τα μέσα της τηλεοπτικής δεκαετίας του '80.

Sparks [Gilmore Girls]
Είναι η σειρά όπου οι διάλογοι δεν σταματάνε ποτέ, αφού οι πρωταγωνιστές της μιλάνε ακατάπαυστα, εκνευρίζοντας με. Όμως, σε ένα απ' τα επεισόδια της σειράς, είχα την τύχη και την έκπληξη να δω να παίζουν ζωντανά ένα απ' τα αγαπημένα μου συγκροτήματα όλων των εποχών, οι καλιφορνέζοι Sparks.