Ο ταλαντούχος μουσικός León, που γνωρίσαμε καλύτερα στο Madwalk, μοιράζεται με τις αναγνώστριες του Queen.gr τις αγαπημένες του μουσικές

Ο ταλαντούχος μουσικός León, που γνωρίσαμε καλύτερα στο Madwalk, μοιράζεται με τις αναγνώστριες του Queen.gr τις αγαπημένες του μουσικές

Οι λάτρεις της ελληνικής εναλλακτικής μουσικής σκηνής γνωρίζουν τον León αρκετό καιρό, όμως, γνωστός στο ευρύτερο κοινό έγινε το Φεβρουάριο όταν εμφανίστηκε στη σκηνή του Madwalk. Δεν είναι ακόμη ένας τραγουδιστής με indie επιρροές. Είναι ένας ταλαντούχος μουσικός που λατρεύει τον ήχο του ukulele και μαζί με την μπάντα του συνταιριάζουν επιτυχημένα την ηλεκτρική κιθάρα και το synthesizer με το βιολί και τα χάλκινα πνευστά. Έχοντας ήδη ένα album στο ενεργητικό του –το «Futrue» που κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 2010-, ετοιμάζοντας την καινούργια του δουλειά και λίγο πριν εμφανιστεί απόψε το βράδυ στη σκηνή του Gazarte στο Γκάζι ο León μας αποκαλύπτει τα αγαπημένα του ακούσματα κάνοντας μια γλυκιά αναδρομή στο παρελθόν του.

Την άνοιξη την έχω στο μυαλό μου σαν την εποχή που μου αρέσει να ανακαλύπτω νέες μουσικές. Θυμάμαι ο αδερφός μου είχε μια πολύ μεγάλη συλλογή δίσκων. Όταν, λοιπόν, γύρναγα από το σχολείο πήγαινα στο δωμάτιο του και έψαχνα την συλλογή του. Είχε εξαιρετική μουσική -στάθηκα τυχερός σε αυτό μπορώ να πω. Άκουσα Beatles, Rolling Stones, Bruce Springsteen, Τσιτσάνη, Θεοδωράκη, Madonna, Eurythmics, μερικά από τα πρώτα café del mar, Cure, Radiohead και πολλά άλλα.

Μια πολύ όμορφη ανάμνηση που έχω είναι πριν από μερικά χρόνια, όταν τέτοια εποχή ζούσα στο Los Angeles. Είχε έρθει να με επισκεφθεί ο αδερφός μου και νοικιάσαμε ένα κάμπριο αυτοκίνητο για να τριγυρίσουμε την πόλη όλη μέρα. Είχε φέρει μαζί του έναν δίσκο των Arcade Fire και καθώς ο ήλιος έδυε μπήκε το «No cars go», το οποίο άκουσα τότε για πρώτη φορά και έμελε να γίνει ένα από τα πολύ αγαπημένα μου τραγούδια.

Τον τελευταίο καιρό ακούω μεταξύ άλλων και ορισμένα κομμάτια που ετοιμάζω για επερχόμενες συναυλίες μου, όπως:

Queen & David Bowie - Under Pressure
Ίσως το πιο κατάλληλο τραγούδι για την εποχή που ζούμε. Μιλάει για την πίεση που χωρίζει οικογένειες, βγάζει τους ανθρώπους στο δρόμο κλπ. Ο τίτλος του είναι και η ουσία του.

Bruce Springsteen - I'm on Fire
Ένα βαθειά ερωτικό τραγούδι. Μια ανεκπλήρωτη επιθυμία.

Mgmt - Time To Pretend
Αυτό, εκτός από τον παλμό που διαθέτει, το αγαπώ γιατί περιγράφει τη μεγάλη εφηβική φαντασίωση ενός performer αλλά και την πραγματικότητα που πολλές φορές είναι σκληρή.

Brian Eno - Spinning Away
Θα το βρείτε διασκευασμένο στο soundtrack της ταινίας «The Beach». Το κομμάτι αυτό ξυπνάει το συναίσθημα της ελευθερίας και του ταξιδιού. Αν το τοποθετούσα κάπου, σε χώρο και σε χρόνο, θα έλεγα πως συμβαίνει ένα καλοκαιρινό βράδυ στην κορυφή ενός λόφου που κοιτάζει τη θάλασσα, η ατμόσφαιρα είναι καθαρή και οι αστερισμοί φαίνονται ξεκάθαρα στον ουρανό.

Ο León απόψε το βράδυ ξεκινά μαζί με την μπάντα του τον κύκλο τον καλοκαιρινών του συναυλιών με πρώτο σταθμό το Gazarte στο Γκάζι με ώρα έναρξης τις 22:30.

Περισσότερα για εκείνον καθώς και όλα τα μουσικά του νέα μπορείτε να μάθετε τόσο μέσω της επίσημης σελίδας του τόσο στο facebook όσο και στο twitter.

Απολαύστε το πρώτο του videoclip.