Δέκα Επεισοδιακά Μουσικά Διαζύγια

Δέκα Επεισοδιακά Μουσικά Διαζύγια

Δέκα περιπτώσεις μουσικών ζευγαριών που χώρισαν με ήχο πολλών οκτάβων.

Eminem και Kim Mathers

Παντρεύτηκαν το 1999, όταν αυτός λεγόταν ακόμη Marshall Mathers και εκείνη ήταν ακόμη σχετικά «ελαφρών ηθών», προκαλώντας το χωρισμό τους, όταν ο Eminem την έπιασε να φιλιέται με έναν τύπο. Χωρίζουν και ο Eminem κυκλοφορεί το τραγούδι “Kim”, στο οποίο περιγράφει σκηνές που τη δολοφονεί βάναυσα, αλλά επειδή και δυο τους είναι κατά βάθος σαλεμένοι, παντρεύονται για δεύτερη φορά τον Γενάρη του 2006. Και χωρίζουν μετά από τρεις μήνες. Ο ορισμός της θυελλώδους σχέσης.

Madonna και Guy Ritchie

Χώρισαν μετά από καμία δεκαετία μαζί. Οι φήμες έλεγαν πως πάντα η καβγατζού Μαντόνα έριχνε παντόφλα στον ήσυχο άγγλο σκηνοθέτη. Όταν χώρισαν, εκείνη έγραψε «στο καπάκι» το τραγούδι «Miles Away», το οποίο ανήγγειλε τον επόμενο κιόλας μήνα στο κοινό της ως ένα τραγούδι «for the emotionally retarded. Maybe you know some people who fall into that category. God knows I do». Ένα μήνα μετά, ο Ritchie σε συνέντευξη του στο περιοδικό Esquire αποκάλεσε την πρώην σύζυγο του «καθυστερημένη».

madonna



Heather Mills και Paul McCartney
Όταν χώρισαν, μετά από σχέση πολλών ετών, εκείνη του πήρε 49 εκατ. δολάρια (!) από τη συνολική του περιουσία. Ο πρώην μπασιστας των Beatles έγραψε κατόπιν το κομμάτι «Nothing Too Much, Just Out of Sight», με τον στίχο «The last thing you do was to try and betray me/ In new morning light/ I'll never forget it/ And that's just outta sight," and "And you have money/ And no manners», οπότε μάλλον υποθέτουμε πως ο χωρισμός δεν ήταν και πολύ ήρεμος.

paul_macca_716_x_1114



Britney Spears και Jason Alexander
Παντρεύτηκαν σε ένα παρεκκλήσι του Λας Βέγκας στις 5.30 τα ξημερώματα της πρώτης μέρας του 2004. Χώρισαν 48 ώρες μετά και η επίσημη δικαιολογία της Britney ήταν πως «δεν ήξερα τι έκανα». Ο πρώην άντρας της όμως ήξερε πολύ καλά τι έκανε, όταν μερικές ημέρες μετά πούλησε την ιστορία αυτή στα μισά βρετανικά ταμπλόιντ, αποκαλύπτοντας σκανδαλιστικές λεπτομέρειες για τη σεξουαλική τους σχέση και λύνοντας έτσι το βιοποριστικό του πρόβλημα άπαξ και δια παντός.

britney_486_x_700



Marvin Gaye κι Anna Gordy
Όταν χώρισαν το 1977, μετά από 14 χρόνια γάμου, εκείνη ζήτησε όλες τις εισπράξεις του επόμενου άλμπουμ του. Κάθισε λοιπόν ο Marv, έγραψε το άλμπουμ «Here, My Dear» κι αφού της έδωσε τις εισπράξεις, μετά έλαβε μια απειλή για μήνυση εκ μέρους της (!) για “παραβίαση ιδιωτικού απορρήτου”, επειδή, και καλά, οι στίχοι του άλμπουμ περιείχαν λεπτομέρειες της σχέσης τους. Πάρτη στο γάμο σου να σου πει «ξεβρακώσου».

marvin_1200_x_1393



David Bowie κι Angela Basset
Ο γάμος τους, που κράτησε οκτώ χρόνια, μέχρι το 1978, ήταν ένας τραγέλαφος: φημολογείται πως εκείνη τον έπιασε στο κρεβάτι με τον Mick Jagger και κατόπιν, για να το ξεπεράσει, έκανε overdose από ηρωίνη. Ο Λεπτός Λευκός Δούκας τη γλίτωσε με μια διατροφή μόλις 6250 δολαρίων το μήνα, αλλά εκτέθηκε δημοσίως όταν, το 1981, η πρώην γυναίκα του δημοσίευσε την αυτοβιογραφία της, ξεμπροστιάζοντας τις bisexual ερωτικές προτιμήσεις του.

bowie_346_x_600



Mick Jagger και Jerry Hall
Το ζευγάρι τα είχε από το 1979, αλλά παντρεύτηκαν το 1990 και χώρισαν επεισοδιακά εννιά χρόνια μετά, όταν τα βρετανικά ταμπλόιντ ανακάλυψαν πως ο Jagger θα αποκτούσε ένα εξώγαμο παιδί με την Luciana Morad, ένα 29χρονο μοντέλο απ' τη Βραζιλία. Η Hall ζήτησε διατροφή 50 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά οι έξυπνοι δικηγόροι του Jagger απέδειξαν πως ο γάμος τους που είχε γίνει στο Μπαλί δεν ίσχυε στην Αμερική και ο Mick την έβγαλε σχετικά φθηνά, πληρώνοντας την μόλις 12 εκατομμύρια δολάρια.

jagger_1395_x_2039



Michael Jackson και Debbie Rowe
«Σύζυγος», λέμε τώρα, ας πούμε πως ήταν απλώς το σκεύος απόκτησης κληρονόμου της αμύθητης περιούσιας του. Του έκανε τα δυο κουτσούβελα, να μην γκρινιάζει και γρήγορα παντελόνιασε 5 εκατομμύρια δολάρια για τις ευαγείς της «υπηρεσίες». Με τον όρο φυσικά να μην αναφέρει στα Μedia καμία απ' τις ιστορίες γύρω απ' την κοινή τους «συζυγική» ζωή.

jacko_1136_x_787



Mariah Carey και Tommy Mottola
Οι γνωρίζοντες υποψιάζονταν πως ο γάμος τους που έγινε το 1993 δεν ήταν τίποτα άλλο από μια πανούργα κίνηση εκ μέρους της να παγιώσει τη θέση της στο δισκογραφικό κύκλωμα. Όταν το 1998 έκαναν από κοινού αίτηση διαζυγίου, εκείνος συνέχισε να της κυκλοφορεί τα άλμπουμ της, αν κι εκείνη κατόπιν τον κατηγόρησε ανοικτά πως σαμπόταρε την καριέρα της, δίνοντας, λέει, τις ιδέες για τα τραγούδια της στην Jennifer Lopez.

mariah_795_x_1101



Jessica Simpson και Nick Lachey
Γνωρίστηκαν σε ένα αμερικανικό reality show, ερωτεύτηκαν, παντρεύτηκαν, αλλά εκείνος αποδείχτηκε πως είχε δυο εξωσυζυγικές σχέσεις, ανάμεσα στις οποίες, μια πορνοστάρ και μια φοιτήτρια. Η Simpson κατέθεσε αίτηση διαζυγίου, με κίνδυνο να χάσει πολλά (τη μισή της περιουσία, όπως προέβλεπε το προγαμιαίο συμφωνητικό που είχαν υπογράψει μαζί), οπότε στην περίπτωση αυτή έξυπνος αποδείχτηκε ο Lachey. Τελικά, το ενδεχόμενο αυτό αποφεύχθηκε, ευτυχώς για την ίδια, αν και η στάμπα της «απατημένης» και του «κορόιδου» της έμεινε δια παντός χαραγμένη στο κούτελο.

jessica_simps_1728_x_2592