Οκτώ συναυλίες που δεν πρέπει να χάσεις φέτος

Οκτώ συναυλίες που δεν πρέπει να χάσεις φέτος

Πάρε το συναυλιοδάνειό σου και επένδυσε τα χρήματά σου στα παρακάτω οκτώ live.

roxette_1238_x_876

Οι σουηδοί Roxette κάποτε ονομάστηκαν, όχι εντελώς αβάσιμα, οι «Beatles των ΄80s», όταν κυκλοφόρησαν το τραγούδι “The Look” και μια σειρά από κομματάρες-σταθμούς για τους σημερινούς 30αρηδες, όπως τα “Listen To Your Heart”, “Joyride”, “How Do You Do!”, “Dangerous”, “Fading Like A Flower”, “The Big L.” και “Sleeping In My Car”. Στις 27 Μαΐου στο Terravibe στη Μαλακάσα.

jovi_1500_x_1129



Μέσα στο γενικότερο ‘80s revival και το φεστιβαλικο κλίμα της συγκεκριμένης δεκαετίας, να και οι Bon Jovi με τα διάφορα stadium rock anthems τους να ανεμίζουν επιδεικτικά. “Blaze of Glory”, “Bad Medicine”, “I’ll Be There For You”, “Runaway” και «Keep The Faith» κρατάνε ψηλά της παντιέρα της hair metal μουσικής στις 20 Ιουλίου στο ΟΑΚΑ.

amy_1500_x_844



Το ερώτημα που πλανάται είναι ένα: θα καταφέρει η μονίμως ευρισκόμενη σε μπελάδες Amy Winehouse να τραγουδήσει τον νέο της δίσκο στα πλαίσια του Eject Festival στις 22 Ιουνίου; Ή θα αποχωρήσει μετά από κάνα μισάωρο φουρκισμένη; Μαζί της θα εμφανιστεί και ο καραφλοelectroροκάς Moby, ο οποίος κατόπιν θα ανηφορήσει και στη Θεσσαλονίκη στις 23 Ιουνίου στο Θέατρο Γης.

booth_1088_x_1575



Ο γνωστός και μη εξαιρετέος τραγουδιστής και ιδρυτής των James, Tim Booth από 6-8 Μαΐου θα δώσει τρεις συναυλίες στη χώρα μας: στις 6/5 στη Θεσσαλονίκη (Principal), στις 7/5 στην Αθήνα (Ιερά Οδός) και στις 8/5 στην Πάτρα (Ακτή Δυμαίων), παίζοντας τις γνωστές επιτυχίες του συγκροτήματος του, αλλά και των προσωπικών του άλμπουμ –αλλά, κυρίως και πρωτίστως, «παίζοντας» με το αγαπημένο του ελληνικό κοινό.

cave_1441_x_961



Grinderman, ήτοι ο Nick Cave και οι φίλοι του από τους Bad Seeds, είναι μια μπάντα που παίζει ωμό, ακατέργαστο blues rock. Στις 5 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη-Μονή Λαζαριστών και στις 6 Ιουλίου στην Αθήνα-Terra Vibe, το ένθερμο κοινό που αγαπάει τον δικό του «Νικόλα» θα έχει την ευκαιρία να ακούσει ζωντανά το δεύτερο studio album τους, με τίτλο “Grinderman 2″.

echo_1125_x_752



Με τραγούδια σαν τα “The Back Of Love”, “The Cutter”, “Lips Like Sugar”, “Bring On the Dancing Horses” αλλά και το αξέχαστο “The Killing Moon” οι Echo & The Bunnymen θα μπορούσαν αν είναι μεγαλύτεροι και πιο σπουδαίοι από τους U2 –το γιατί δεν συνέβη αυτό, είναι άλλη ιστορία. Πρώτος στη σκηνή και στην τρέλα που τους δέρνει επί 32 συναπτά χρόνια, ο τραγουδιστής τους, Ian McCulloch. Στο κλαμπ Gagarin 205, στις 28 Απριλίου.

30seconds_1500_x_952



Οι Thirty Seconds to Mars, δηλαδή η μπάντα του ομορφονιού ηθοποιού και τραγουδιστή Jared Leto («Ρέκβιεμ Για Ένα Όνειρο»), είναι σκοτεινοί, είναι ατμοσφαιρικοί, αλλά όταν χρειαστεί ρίχνουν και τις ροκ ζεϊμπεκιές τους. Μια συναυλία-θρίαμβος του eyeliner. Στις 6 Ιουλίου, Κέντρο Ιππασίας, πάρκο Γουδή.

charlatans_1024_x_1536



Στις 13 Μαΐου στην Αθήνα -FUZZ club και στις 14 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη -Principal Club Theater θα εμφανιστούν οι ήρωες της σκηνής του Madchester, οι Charlatans, γιορτάζοντας την εικοστή επέτειο από την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ –και τα αντίστοιχα 20 χρόνια από εκείνο το μαγικό καλοκαίρι της baggy σκηνής του Μάντσεστερ που μας έδωσε τους Stone Roses και τους Happy Mondays.