Mουσικοί καβγάδες που άφησαν εποχή

Mουσικοί καβγάδες που άφησαν εποχή

Μερικά επικά μαλλιοτραβήγματα μεταξύ (πρώην) φίλων και (νυν) άσπονδων εχθρών.

j.lo_792_x_1161

Mariah Carey vs. Jennifer Lopez
Ο πόλεμος μεταξύ τους ξέσπασε πριν καμιά δεκαετία όταν η Lopez (φωτό επάνω) χρησιμοποίησε για ένα τραγούδι της ένα sample που είχε κατοχυρώσει μερικές μέρες πιο πριν η Mariah, η οποία κατηγόρησε μετά την J.Lo. πως δεν έχει τα κότσια καν να τραγουδάει η ίδια τα τραγούδια της, αλλά της τα τραγουδάνε οι backing vocalists που έχει προσλάβει.

jayz_889_x_1155


Jay-Z vs. Nas
Στο τραγούδι «Ether» ο Nas αμφισβητεί τον ανδρισμό του Jay (φωτό επάνω), ενώ τον στολίζει με διάφορα μειωτικά κοσμητικά επίθετα σχετικά με το κατά πόσο μπορεί να ευχαριστήσει μια γυναίκα. Ο Jay, πιο πονηρός ων, του απαντάει κλέβοντας του την κοπέλα (μιλάμε για προ Μπιγιονσέ εποχή).

petewentz_792_x_1188


Killers vs. Fall Out Boy
Ο τραγουδιστής των πρώτων, Brandon Flowers, κατηγόρησε τον Pete Wentz (φωτό επάνω) των FOB πως, με παρασκηνιακές διαδικασίες, πίεζε την (κοινή) δισκογραφική τους εταιρία να ρίχνει περισσότερα χρήματα στην προώθηση των Fall Out Boy. «Τα μόνα κοινά μου με τον Flowers είναι πως χρησιμοποιούμε αμφότεροι τόνους λακ και ζελέ για τα μαλλιά και πως μιλάμε περισσότερο απ’ ότι θα έπρεπε», ανταπάντησε ο Wentz.

blur_708_x_1136


Oasis vs. Blur
Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 1995, όταν ανακοινώθηκε πως τα επόμενα singles των δυο μπαντών («Roll With It» και «Country House», αντίστοιχα) θα κυκλοφορούσαν την ίδια ακριβώς εκείνη μέρα του Αυγούστου. «Μισώ τον Alex και τον Damon (φωτό επάνω). Εύχομαι να κολλήσουν AIDS και να πεθάνουν», δήλωνε ο Noel Gallagher των Oasis, ο οποίος μετά ζήτησε φυσικά συγγνώμη για τη δήλωση του αυτή.

marilynmanson_658_x_990

Marilyn Manson vs. My Chemical Romance
«Rebels without applause/ I sell my shadow to those who are standing in it» τραγουδάει ο Manson (φωτό επάνω) στο κομμάτι «Mutilation Is the Most Sincere Form of Flattery», γεγονός που ώθησε τον τραγουδιστή των MCR, Gerard Way να δηλώσει ότι «αν μας έλεγε ο Elvis Costello πως είμαστε χάλια, θα τον λάμβανα υπόψη. Όχι όμως όταν τα λόγια αυτά προέρχονται από έναν «τίποτα»».

nirvana_781_x_1203


Nirvana vs. Pearl Jam
Το 1992 ο Dave Grohl των Nirvana (φωτό επάνω) δηλώνει πως «οι Pearl Jam είναι μια χάλια μπάντα που απλώς μας αντιγράφει», ενώ ο Kurt Cobain τους θεωρούσε εξαρχής ατάλαντους και «λίγους». Οι Jam, απ’ την άλλη, δεν απάντησαν ποτέ τους στις προκλήσεις των Νιρβανέων, αν κι αυτό συνέβη μάλλον για λόγους συμπάθειας και οίκτου, αφού το ξεκατίνιασμα συνέβη λίγο πριν τα κακαρώσει ο Cobain.

dandy


Dandy Warhols vs. Brian Jonestown Massacre
«Not if you were the last Junkie on earth» τραγούδησαν οι Dandys (φωτό επάνω), κατηγορώντας τον Anton Newcombe για άγνοια κινδύνου απέναντι στην ηρωίνη. «Not if you were the last Dandy on earth» ήταν η αντίδραση του τραγουδιστή των Brian Jonestown Massacre απέναντι στους πρώην κολλητούς του φίλους. Μια φιλία που πήγε στράφι στο βωμό της εμπορικότητας.

lennon_900_x_1201


John Lennon vs. Paul McCartney
«Tο μόνο πράγμα που έκανες ήταν το [τραγούδι] Υesterday/ και μετά απ’ αυτό τίποτα», τραγουδάει ο Lennon στο «How Do You Sleep?» του 1971, ως απάντηση στις κατηγορίες του McCartney πως ο John ευθυνόταν για την διάλυση του μεγαλύτερου συγκροτήματος όλων των εποχών. Ο McCartney έκτοτε παραμένει μούγκα στη στρούγκα.

neilyoung_1050_x_750


Lynyrd Skynyrd vs. Neil Young
«Well I hope Neil Young will remember/ A southern man don't need him around anyhow», τραγουδάνε οι Lynyrd Skynyrd στο «Sweet Home Alabama» του 1974, το οποίο ήρθε ως απάντηση στο τραγούδι «Southern Man» του Neil Young (φωτό επάνω), ο οποίος κατηγορούσε τους Νότιους ως οπισθοδρομικούς, συντηρητικούς και εν μέρει υπανάπτυκτους.