Οι σφαίρες πέφτουν σαν το χαλάζι, οι μουσικοί επιβιώνουν!

Οι σφαίρες πέφτουν σαν το χαλάζι, οι μουσικοί επιβιώνουν!

Μουσικοί που επέζησαν μετά απο σφαίρες που δέχτηκαν κατα λάθος ή επίτηδες. 

tupac_708_x_1064



Tupac Shakur

To βράδυ της 30ης Νοεμβρίου 1994 ο Tupac, μπαίνοντας σε ένα στούντιο ηχογραφήσεων στο Manhattan, δέχτηκε πέντε σφαίρες από δυο αγνώστους. Οι πέντε σφαίρες τον βρήκαν δυο φορές στο πρόσωπο, άλλες δυο στην κοιλιακή χώρα και μια διαπέρασε τον ώμο του, αλλά τελικά διέφυγε τον κίνδυνο. Όχι όμως και δυο χρόνια αργότερα, οπότε και δολοφονήθηκε με τον ίδιο ακριβώς μαφιόζικο τρόπο.

50cent_990_x_660


50 Cent
Στις 24 Μαΐου 2000 ο 50 Cent δέχτηκε επίθεση στο Queens της Νέας Υόρκης. Πυροβολήθηκε εννιά φορές (!) μέσα στο αυτοκίνητο του από ένα πιστόλι 9mm κι όμως κατάφερε να τη σκαπουλάρει. Έμεινε 13 ημέρες στην εντατική, αλλά βγήκε απ’ το νοσοκομείο έχοντας παρακαταθήκη μόνο ένα σημάδι στο δεξί του μάγουλο.

lilwayne_840_x_1033



Lil’ Wayne
Τον Νοέμβριο του 1994, ο 12χρονος τότε Dwayne Carter Jr. Είδε αφημένο πάνω στο κρεβάτι των γονιών του ένα πιστόλι 9mm. Άρχισε να το περιεργάζεται, αλλά μερικά λεπτά μετά βρέθηκε με μια σφαίρα στην κοιλιά, να σφαδάζει απ’ τον πόνο. Ένας περίοικος άκουσε τις φωνές του, μπήκε στο διαμέρισμα και τον πήγε εγκαίρως στο νοσοκομείο.

raydavies_879_x_1200


Ray Davies
Στις 5 Ιανουαρίου 2004 ένας άγνωστος αποπειράθηκε με την απειλή όπλου να ληστέψει τον πρώην κιθαρίστα των Kinks και την τότε σύντροφο του. Ο Davies τον πήρε στο κατόπι, προσπαθώντας να σώσει τα κλεμμένα και να πιάσει τον ληστή, αλλά τελικά το μόνο που κατάφερε ήταν να εισπράξει μια βαρβάτη σφαίρα, ευτυχώς, στο πόδι και να πέσει αιμόφυρτος στο πεζοδρόμιο.

dusty_hill_816_x_1232


Dusty Hill
Ο μπασίστας των ZZ Top κουβαλούσε μονίμως ένα μικρό πιστόλι δεμένο στις δερμάτινες μπότες του, το οποίο εκπυρσοκρότησε κατά λάθος το χειμώνα του 1985, βρίσκοντας τον στο υπογάστριο. Τη γλίτωσε με μόνο μερικές αμυχές και γρατσουνιές, πάλι καλά για τον ίδιο δηλαδή, γιατί όλοι γνωρίζουμε τι ακριβώς βρίσκεται στο υπογάστριο...

marley_1287_x_866


Bob Marley
Δυο μέρες πριν ο Bob Marley εμφανιστεί στη διάσημη εκείνη συναυλία στο Kingston's National Heroes Park, της πρωτεύουσας της Τζαμάικα, δυο άγνωστοι εισέβαλαν στο σπίτι του, προφανώς για να τον εκφοβίσουν, και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως εναντίον του ίδιου και της γυναίκας του, Ρίτα. Ευτυχώς, κανείς δεν σκοτώθηκε.

oldirty_568_x_847



Ol’ Dirty Bastard
Τον Οκτώβριο του 1994 ο πρώην ηγέτης των Wu-Tang Clan μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, μετά από έναν καυγά που είχε σε ένα στενό, σκοτεινό σοκάκι του Manhattan, μάλλον σχετικά με δοσοληψίες κοκαΐνης. Οι δράστες τον πυροβόλησαν κι έφυγαν, αλλά ο ράπερ τη γλίτωσε και πήρε παράταση ζωής για μια δεκαετία, οπότε και στις 13 Νοέμβριου 2004 βρέθηκε νεκρός από OD κοκαΐνης.

scarface_624_x_900



Scarface
Ο τεξανός Brad Jordan που έγινε γνωστός απ’ το συγκρότημα των Geto Boys, μετέφερε στα άλμπουμ του τις βίαιες εικόνες απ’ τους δρόμους των μεγαλουπόλεων. Μέχρι τα 20 του χρόνια είχε μπλεχτεί σε ουκ ολίγους καυγάδες, με αποκορύφωμα κάπου στις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν σε μια συμπλοκή του με μια αντίπαλη συμμορία βρέθηκε αιμόφυρτος στο πεζοδρόμιο, έχοντας δεχτεί τρεις σφαίρες.

KISS_1151_x_778



Ace Frehley
Ο κιθαρίστας των KISS γεννήθηκε και μεγάλωσε στις βίαιες φτωχογειτονιές του Bronx, στη Νέα Υόρκη, και λίγο πριν ενηλικιωθεί, σε ένα καυγά του με μια αντίπαλη συμμορία, δέχτηκε ένα πυροβολισμό και διακομίστηκε στο κοντινότερο νοσοκομείο, χωρίς να κινδυνέψει η ζωή του.