Travel alert: Μόλις βρήκαμε τους 3 πιο οικονομικούς προορισμούς για το 2017

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Travel alert: Μόλις βρήκαμε τους 3 πιο οικονομικούς προορισμούς για το 2017

Διαβατήριο, βαλίτσα, check-in στο αεροδρόμιο και καλό ταξίδι

Πλέον το να κανονίζεις εκδρομές και ταξίδια με φίλους εντός και εκτός (κυρίως) Ελλάδας είναι πια ένα αναπόσπαστο κομμάτι των νέων –και όχι μόνο-. Είναι το ένα από τα τόσα ζητήματα που οι millennials συζητούν με τις παρέες τους και ίσως η πιο διασκεδαστική δραστηριότητα.

Γιατί πραγματικά είναι μία απίστευτη εμπειρία το να μπαίνεις σε ένα αεροπλάνο και να ταξιδεύεις σε έναν μακρινό προορισμό, στον οποίο δεν έχεις καμία απολύτως ιδέα τι θα συναντήσεις. Και επειδή μέσα από αυτή τη στήλη δεν είναι λίγες φορές που σου έχουμε γράψει για προορισμούς (τελευταίο θα είδες τους 30 πιο ρομαντικούς προορισμούς που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς) σήμερα σου προτείνουμε τους 3 πιο οικονομικούς προορισμούς για το 2017.

Το οικονομικό θέμα είναι πάντα ένα από τα κριτήρια που εξετάζουμε στα ταξίδια, οπότε αυτό το κείμενο σίγουρα θα σου φανεί χρήσιμο.

b429bc3d5f91fbc2dd1f811d19607dd6

#1. Mazatlán, Μεξικό

Το Mazatlán είναι ο τέλειος προορισμός για έναν ταξιδιώτη, ο οποίος θέλει να απολαύσει περισσότερο τον πολιτισμό. Με την τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία του 1ευρώ για κάθε 20,54 πέσος Μεξικού, το Mazatlán είναι ένας από τους πιο προσιτούς προορισμούς εκεί έξω. Μάλιστα για τη διαμονή σου προτείνεται το El Cid Marina και για φαγητό το Casa 46.

c0f2541a01cfaa797f2e60ae5bcc954b

#2. Νότια Αφρική

Η Νότια Αφρική θα είναι πραγματικά μία εμπειρία ζωής και με τη νοτιοαφρικανική συναλλαγματική ισοτιμία να είναι υπέρ μας, τότε τα ποσοστά που συγκεντρώνει είναι πολλά. Είναι μια ανεπτυγμένη χώρα με τουριστικό προορισμό και σταθερή υποδομή. Το κόστος των ξενοδοχείων, των Airbnbs, τα μεταφορικά και το φαγητό είναι πολύ χαμηλότερα από ό, τι σε άλλους παρόμοιους προορισμούς.
Έχε επίσης υπόψιν σου πως οι τιμές μπορεί να πέσουν και άλλο, εάν γίνει κράτηση κατά τη διάρκεια της off-season περιόδου (δηλαδή το καλοκαίρι μας).

67a20750c3ce6eac6cbff4938d531e38

#3. San Juan, Πουέρτο Ρίκο

To San Juan αν και λίγο υποτιμημένο είναι μία εύκολη και προσιτή απόδραση, ειδικά κατά τη διάρκεια της off-season περιόδου της Καραϊβικής (τέλη Απριλίου μέχρι τον Οκτώβριο). Τα ξενοδοχεία Casa Blanca και Villa Herencia είναι δύο από τα πιο στυλάτα και εντυπωσιακά χαμηλού προϋπολογισμού ξενοδοχεία της περιοχής.

Ποιος λες να είναι ο επόμενος προορισμός σου λοιπόν;