Άβολο! Oι δέκα πιο «περίεργες» στιγμές στην ιστορία των Oscars

Διονυσία Καλαποθαράκου
Άβολο! Oι δέκα πιο «περίεργες» στιγμές στην ιστορία των Oscars

Από το κλάμα της Gwyneth Paltrow το 1999 μέχρι την πτώση της Jennifer Lawrence το 2013, υπήρξαν αρκετές στιγμές που βλέποντας την τελετή στριφογυρίσαμε αμήχανα στην καρέκλα μας.

Eπειδή red carpet looks έχουμε δει αρκετά -και θα δούμε ακόμα περισσότερα σε δύο ημέρες- και επειδή τα ευτράπελα είναι αυτά που συζητάς μετά, είτε πρόκειται για μία βόλτα με τους φίλους σου είτε για το πιο λαμπερό κινηματογραφικό event του κόσμου, ας δούμε τις δέκα πιο άβολες-αμήχανες-αστείες στιγμές (εσύ θα τις χαρακτηρίσεις) στη σύγχρονη ιστορία του θεσμού των Oscars. Με κάποιες θα γελάσεις, με κάποιες θα δαγκωθείς, με κάποιες απλά θα γουρλώσεις τα μάτια σου αλλά όλες αξίζουν λίγα λεπτά από τον χρόνο σου... τι θα έχεις να συζητάς τις επόμενες ημέρες αν δεν γίνει κάτι κοσμοϊστορικό και σε αυτήν την τελετή;

1973: O Marlon Brando αρνείται να παραλάβει το Όσκαρ Πρώτου Ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Νονός»



Στην θέση του εμφανίστηκε μία Ινδιάνα ακτιβίστρια, η Sacheen Littlefeather και δήλωσε ότι ο ηθοποιός θα αρνηθεί τη διάκριση καταγγέλλοντας με αυτό τον τρόπο την αντιμετώπιση της βιομηχανίας του θεάματος απέναντι στους Ινδιάνους.

1974: Ένας γυμνός άνδρας ανεβαίνει στη σκηνή την ώρα που δίνονται τα βραβεία



Πρόκειται για τον Robert Opel, έναν φωτογράφο - conceptual artist, ο οποίος ανέβηκε τρέχοντας στη σκηνή την ώρα που ο παραγωγός Michael Phillips περίμενε να παραλάβει το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας για «Το Κεντρί». Η Elizabeth Taylor που θα παρέδιδε το βραβείο «πάγωσε» προς στιγμή και μετά ξέσπασε σε γέλια.. όπως και ολόκληρη η αίθουσα.

1988: H Cher κερδίζει φορώντας ένα από τα χειρότερα φορέματα όλων των εποχών



Kαι επειδή μιλάμε για την Cher αυτή η εμφάνιση έρχεται να «συμπληρώσει» το look της στα αντίστοιχα βραβεία το 1986. Αυτή η ημιδιάφανη τουαλέτα είναι δημιουργία του Bob Mackie και την «συντρόφευσε» την ώρα που παραλάμβανε το Όσκαρ Πρώτου Γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Κάτω από τη λάμψη του φεγγαριού».

1991: O Jack Palance κάνει push-ups στην σκηνή και κάπου εδώ η λογική τελειώνει



Πήρε το βραβείο Δεύτερου Ανδρικού ρόλου για το film «Τι έκανες μπαμπά στην άγρια δύση;» και ο 73χρονος -τότε- Βρετανός είπε να το πανηγυρίσει με αυτόν τον ανορθόδοξο και άκρως αθλητικό τρόπο. Κάποια χρόνια μετά ακολούθησε το παράδειγμά του και ο Cuba Gooding Jr. κάνοντας κολωτούμπες αλλά αυτό αφορά το παρακάτω video μας.

1997: Ο Cuba Gooding Jr. κάνει τούμπες on stage και ουρλιάζει στην ορχήστρα



Τέτοια χαρά δεν πρέπει να έχει κανεί ποτέ ξανά νικητής στην κατηγορία Δεύτερος Ανδρικός ρόλος! Ο Cuba κέρδισε για τον ρόλο του «Rod Tidwell» στην ταινία «Jerry Maguire» και η φράση του «show me the money» πέρασε κάπως έτσι στην ιστορία του κινηματογράφου και του θεσμού.

1999: H Gwyneth Paltrow κλαίει με λυγμούς εκφωνώντας τον ευχαριστήριο λόγο της



Η αλήθεια είναι πως ούτε το περίμενε -ούτε και έπρεπε αν θέλετε τη γνώμη μας- να κερδίσει το Όσκαρ Πρώτου Γυναικείου για την ερμηνεία της στην ταινία «Ερωτευμένος Σαίξπηρ». Παρόλα αυτά ήταν κάπως χαριτωμένη όταν βαλαντώνοντας στο κλάμα ευχαρίστησε, από δύο φορές τον καθένα, όλα τα μέλη της οικογένειάς της.

nintchdbpict000171880038

2000: H Angelina Jolie φιλάει τον αδερφό της στο στόμα

Nα που κάποιες οικογένειες είναι πιο δεμένες από κάποιες άλλες και η star το απέδειξε φιλώντας με αυτόν τον ηδυπαθή τρόπο τον αδερφό της, Jamie Haven, βγαίνοντας από το Dolby Theatre και αφού είχε πάρει το Όσκαρ Δεύτερου Γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Το κορίτσι που άφησα πίσω».

1487954537 jennifer lawrence falling

2013: Η Jennifer Lawrence παραπατάει και πέφτει λίγο πριν ανέβει στη σκηνή

Και εκεί που την βρίσκεις χαριτωμένη και λίγο ταυτίζεσαι με την αμηχανία της, έρχεται το 2014 να πέσει πάλι περπατώντας ξανά στο κόκκινο χαλί των Oscars... και κάπως έτσι όλος ο πλανήτης αντιλαμβάνεται δύο πράγματα: 1) H Jennifer είναι ατσούμπαλη 2) είναι και πολύ ταλαντούχα... κάθε χρόνο υποψήφια είναι. Το 2013, btw, κέρδισε Όσκαρ Πρώτου Γυναικείου για την ταινία «Οδηγός Αισιοδοξίας».

2014: O John Travolta προσπαθεί να φιλήσει την Scarlett Johansson... χωρίς κανένα προφανή λόγο!



Πριν από «Σκάνδαλο Γουαϊνστάιν» αυτή ήταν ίσως πρώτη φορά που βλέπαμε live στο κόκκινο χαλί μία ηθοποιό να παρενοχλείτε. Κανείς δεν κατάλαβε ποτέ γιατί ο Travolta πετάχτηκε να φιλήσει την Scarlett την ώρα που εκείνη πόζαρε στο κόκκινο χαλί. Αλλά δεν ήταν το μόνο του φάουλ τη συγκεκριμένη βραδιά. Λίγες ώρες αργότερα ανεβαίνει στη σκηνή να παρουσιάσει την υποψήφια για Όσκαρ Τραγουδιού Idina Menzer, λέγοντάς την «Adele Dazeem». Το γιατί παραμένει μέχρι και σήμερα αναπάντητο.

2017: To «La La Land» παίρνει κατά λάθος το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας... ο νικητής της βραδιάς ήταν το «Moonlight»



H Faye Dunaway έκανε σαν να μην τρέχει τίποτα, ο Warren Beatty καταλαβαίνει πως κάτι δεν πάει καλά αλλά διστάζει να μην διαβάσει το όνομα που γράφει ο φάκελος: το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας πάει στο film «La La Land» για λίγα μόνο λεπτά. Μέχρι να καταλάβει η παραγωγή το μεγαλύτερο λάθος στην ιστορία του θεσμού και να ανεβάσει στη σκηνή τους πραγματικούς νικητές... το cast του «Moonlight». Και κάπως έτσι μία από τις πιο βαρετές τελετές θα συζητιέται για πολλά πολλά χρόνια! Ακόμα και στα Oscars γίνονται λάθη παιδιά...
Δες επίσης: Black Gowns: Tα πιο ωραία μαύρα φορέματα που έχουμε δει ποτέ στην ιστορία των Oscars