Αυτά είναι τα φίλτρα που θα σου χαρίσουν περισσότερα likes

Αυτά είναι τα φίλτρα που θα σου χαρίσουν περισσότερα likes

Ποιο φίλτρο του Instagram είναι πιο «αποτελεσματικό», ανάλογα με το θέμα που φωτογραφίζεις.

Όταν τα φίλτρα του Instagram πρωτομπήκαν στη ζωή μας, η σχέση μας με τη φωτογραφία αυτομάτως άλλαξε. Έγινε πιο δημιουργική, πιο ενδιαφέρουσα, ίσως και πιο αυτάρεσκη, και ο καλλιτέχνης που κρύβαμε μέσα μας βρήκε επιτέλους τον τρόπο να αναδυθεί.

Ωστόσο, όσο ο αριθμός των φίλτρων που μας προσφέρει η δημοφιλής πλατφόρμα αυξάνεται (ήδη οι επιλογές είναι περισσότερες από 30), τόσο πιο δύσκολο, ή έστω πιο χρονοβόρο, γίνεται το να βρεις το «τέλειο» φίλτρο για κάθε φωτογραφία.

Για να σε βγάλει από τον κόπο, το canva.com μελέτησε περισσότερες από 1 εκατομμύριο φωτογραφίες που ανέβηκαν στο Instagram, για να καταλήξει σε μια λίστα με τα πιο αποτελεσματικά φίλτρα για κάθε θέμα.

Κι ενώ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το Clarendon είναι ο απόλυτος κυρίαρχος σε ό,τι αφορά τα φίλτρα που οι χρήστες παγκοσμίως επιλέγουν (είναι το φίλτρο που χρησιμοποιείται περισσότερο από κάθε άλλο, σε 119 χώρες σε όλον τον κόσμο), η λίστα με τα φίλτρα που τελικά φέρνουν τα περισσότερα likes δεν είναι τόσο απόλυτη – και μάλιστα δεν περιλαμβάνει καν το συγκεκριμένο!

Να λοιπόν τα καλύτερα φίλτρα, για κάθε ένα από τα hashtags #nature, #fashion, #food και #selfie:

Nature: Valencia
Με μέσο όρο τα 121 likes ανά ποστάρισμα, το Valencia είναι το φίλτρο που φαίνεται να ευνοεί περισσότερο φωτογραφίες τοπίων ή οτιδήποτε έχει να κάνει με τη Φύση. Δεύτερες στη λίστα, με 91 likes ανά ποστάρισμα, έρχονται οι αφιλτράριστες φωτογραφίες.

Fashion: Kelvin
Για τις φωτογραφίες Μόδας, το φίλτρο Kelvin, με μέσο όρο 162 likes ανά ποστάρισμα, είναι ο ξεκάθαρος νικητής. Δεύτερο έρχεται το Valencia, με 118 likes για κάθε post.

Food: Skyline
Σε ό,τι αφορά τις φωτογραφίες φαγητού, καλύτερο φίλτρο αναδεικνύεται το Skyline, με 91 likes ανά ποστάρισμα, ενώ το #nofilter (Normal) είναι κι εδώ στη δεύτερη θέση, μία μόλις ανάσα από την πρώτη, με 86 likes κατά μέσο όρο.

Selfie: Normal
Με 78 likes ανά φωτογραφία κατά μέσο όρο, οι selfies που δεν έχουν κανένα φίλτρο φαίνεται πως κερδίζουν περισσότερα likes από τις υπόλοιπες. Με 69 likes ανά post, το Slumber είναι η επόμενη καλύτερη επιλογή σου, σύμφωνα με την έρευνα του Canvas.

Δες ακόμα: Τα 5 tricks για να παίρνουν οι φωτογραφίες σου περισσότερα likes στο Instagram

DPG Network