Μπορείς να κάνεις «καλοκαιρινές» διακοπές μέσα στο Φεβρουάριο και μάλιστα εντός Ελλάδας;

Μπορείς να κάνεις «καλοκαιρινές» διακοπές μέσα στο Φεβρουάριο και μάλιστα εντός Ελλάδας;

Πήραμε τα μαγιό μας και οδηγήσαμε μέχρι τη Μεσσηνία. 

Αν μου ζητούσες να διαλέξω τι θα ήθελα να γίνω στην επόμενη ζωή μου, θα σου απαντούσα πως το top 5 των wannabe επαγγελμάτων μου θα ήταν γεμάτο από αυτά που έχουν σχέση με τα ταξίδια. Αεροσυνοδός, πιλότος και ό,τι άλλο μπορεί να μου έδινε τη δυνατότητα να ξεφεύγω συνεχώς από την καθημερινότητα, να γνωρίζω νέους προορισμούς και να ζω διαφορετικές εμπειρίες. Γενικώς, μου αρέσει να ταξιδεύω. Τα ταξίδια είναι το ελιξίριό μου. Και πάντα μαζί με την βαλίτσα μου θα ήθελα να έχω μία καλή παρέα.

Και γράφοντας για καλή παρέα, αποφάσισα μαζί με την Γωγώ (συνεργάτιδα, φίλη και... αδερφή) να περάσουμε το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου στη Μεσσηνία και πιο συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο The Westin Resort, Costa Navarino. Ένα Σαββατοκύριακο σε έναν Παράδεισο μόλις τρεις ώρες από την Αθήνα.

costa navarino

Με το που περάσαμε την είσοδο του Resort, κάθε στρες και άγχος σχεδόν μηδενίστηκε. Η απόλυτη ησυχία και μία τεράστια πράσινη έκταση που όσο και αν απλωνόταν η ματιά μας, δεν έβρισκε το τέλος της. Το πρώτο πρωινό μας το περάσαμε φορώντας τα μπουρνούζια μας και κάνοντας spa. Μετά τις απαιτήσεις της χειμερινής περιόδου, ήταν επιτέλους ώρα για λίγη ανανέωση. Το Anazoe Spa προσφέρει μία μοναδική συλλογή θεραπειών που βασίζονται στον αρμονικό συνδυασμό της αρχαίας θεραπευτικής εμπειρίας με τη σύγχρονη κοσμετολογία.

Εγώ επέλεξα Aromatherapy Candle Massage Remedy, δηλαδή μασάζ με τη συνοδεία αναμμένων κεριών και ελαίων που είχα διαλέξει εγώ ανάλογα με τις προτιμήσεις μου ενώ η Γωγώ προτίμησε τη θεραπεία Anazoe Herbal Facial ώστε να επιστρέψει τη Δευτέρα στο γραφείο με αψεγάδιαστη και ενυδατωμένη επιδερμίδα.

Η ομάδα του ξενοδοχείου μας επεφύλασσε όμως και μία έκπληξη. Το μεσημέρι παρακολουθήσαμε ένα cooking lesson και μάθαμε μερικές τοπικές συνταγές. Ναι, τελικά οι σπιτικές χυλοπίτες και μάλιστα από τα δικά σου χεράκια είναι ακόμη πιο νόστιμες. Και μετά τις χυλοπίτες και τον σιμιγδαλένιο χαλβά (ακόμη να τον ξεχάσω) το πρόγραμμα είχε βόλτα δίπλα στη θάλασσα. Εκεί που ζουν οι χελώνες καρέτα καρέτα. Ξυπόλυτη στην άμμο ένα απόγευμα του Φεβρουαρίου. Και μετά στο μικρό καφενεδάκι (σαν αυτό στην πλατεία του χωριού) για υποβρύχιο... και δεν εννοώ αυτό με την μπύρα. Όλα μας θυμίζαν τις καλοκαιρινές διακοπές ακόμη και αν δεν είχε μπει καν οι άνοιξη.


https://www.instagram.com/p/BflIuB0A79g/

Την Κυριακή δε γινόταν να κάνουμε check out χωρίς να φορέσουμε ξανά τα μαγιό μας και να περάσουμε την είσοδο του Anazoe Spa. Περάσαμε δύο ώρες περίπου στο Heat Experience, που προσφέρει Σάουνα, Rasul, ατμόλουτρο με βότανα, ατμόλουτρο με θαλασσινό νερό (Brine Light), αίθουσα Ice- Grotto, Golden Rain Shower, Dousing Bucket, Scottish Shower, Bi-Thermal Shower και Mist Shower, για μια μοναδική τελετουργία αναζωογόνησης. Με τη ψυχή, λοιπόν, μετά από αυτό να βάλεις ξανά την βαλίτσα στο αυτοκίνητο και να πάρεις το δρόμο της επιστροφής. Γιατί να μη μέναμε εκεί μέσα στο Anazoe φορώντας τα μπουρνούζια μας και ζώντας την απόλυτη χαλάρωση;

pisina navarino

Υποσχεθήκαμε όμως (στους εαυτούς μας πάνω από όλα) πως εμείς και το The Westin Resort, Costa Navarino θα τα ξαναπούμε. Και μάλιστα πολύ σύντομα.

Στόχος μας για το επόμενο διήμερο στον Παράδεισο της Μεσσηνίας; Να μάθουμε Golf.

Υ.γ Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο και το Μάιο (και γενικά όλη την άνοιξη) υπάρχουν πακέτα σπα στην Costa Navarino ιδανικά και για εσένα που θες να πας με τις φίλες σου να προετοιμαστείς για το καλοκαίρι αλλά και για εσένα που θες να πας με το φίλο σου να χαλαρώσεις.