Γραφικότητα και έθιμα σε ένα μοναδικό Πάσχα στις Κυκλάδες

Γραφικότητα και έθιμα σε ένα μοναδικό Πάσχα στις Κυκλάδες

Το νησιώτικο Πάσχα δεν μοιάζει με κανένα.

Η θαλασσινή αύρα που έχουν τα νησιά την Άνοιξη, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι για να συνεχίσεις μέχρι το καλοκαίρι. Είναι όλα εκείνα που σου προσφέρει το νησί, μα εσύ δεν έχεις δώσει βάση, όμως να ξέρεις πως στις Κυκλάδες θα περάσεις ένα αξέχαστο πασχαλινό γλέντι. Διότι είναι όμορφα, γραφικά και με μοναδικά έθιμα. Έτσι, παρακάτω, διαλέξαμε τρεις από τους πιο ενδιαφέροντες προορισμούς να επισκεφτείς την Μεγάλη Εβδομάδα!

Η Μύκονος είναι ένα από τα δημοφιλέστερα νησιά του αθηναϊκού κοινού. Η σεζόν "ανοίγει" το Πάσχα και κρατά μέχρι και τις αρχές Οκτωβρίου. Ακόμη κι όταν το Πάσχα, πέφτει σχετικά νωρίς. Τα φρεσκοασπρισμένα δρομάκια και τα φρεσκοβαμμένα σπίτια στη Χώρα με τις μπουκαμβίλιες να δίνουν χρώμα στο κυκλαδίτικο άσπρο, την Μεγάλη Παρασκευή θα μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα στον επιτάφιο της Μητρόπολης, της Πανάχραντος ή της Αγίας Κυριακής, ενώ την ημέρα της Ανάστασης, η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις είναι να επισκεφτείς το μοναστήρι στην Άνω Μερά.

Ανήμερα το Πάσχα, το παραδοσιακό γλέντι της Μυκόνου γίνεται στην Άνω Μερά και το «σούβλισμα» του αρνιού μαζί με νησιώτικη μουσική και χορό θα φροντίσουν να σου μείνει αξέχαστο. Μέχρι να κατέβεις στη Χώρα και να παρακολουθήσεις το κάψιμο του Ιούδα.

Η συνέχεια στο sarakosti.gr