Αυτό είναι το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνεις σήμερα που έχουμε θερινό ηλιοστάσιο

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Αυτό είναι το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνεις σήμερα που έχουμε θερινό ηλιοστάσιο

Το καλοκαίρι ξεκίνησε κι επίσημα

Μπορεί να βρισκόμαστε στις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου και να έχουμε καλωσορίσει το καλοκαίρι πριν από αρκετές ημέρες, όμως σήμερα είναι κι επίσημα η πρώτη μέρα του καλοκαιριού, αφού στη 13:07 ώρα Ελλάδος, είχαμε θερινό ηλιοστάσιο. Αυτή η Πέμπτη θα είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια μέρα του έτους και πρέπει αν μη τι άλλο να την εκμεταλλευτείς στο έπακρον.

Κι εμείς σου έχουμε ήδη βρει ποιο είναι το ένα και μοναδικό πράγμα που πρέπει να κάνεις τη σημερινή ημέρα. Ψάχνοντας λοιπόν στο διαδίκτυο βρήκαμε πως αυτό που πρέπει να κάνεις σήμερα είναι να ανάψεις μία φωτιά (σε μια παραλία ενδεχομένως) και να κάψεις μία μάγισσα. Προφανώς όχι ζωντανή και αληθινή μάγισσα, γιατί δεν υπάρχουν στην εποχή μας.

Εντάξει, προφανώς και αστειευόμαστε, αλλά για να γνωρίζεις, το έθιμο αυτό συμβαίνει στη Δανία και γενικά στις βόρειες χώρες στη μέση του καλοκαιριού, προκειμένου να πάει καλά η σοδειά. Η κεντρική πεποίθηση είναι ότι η φωτιά αποτρέπει τα κακά πνεύματα που περιφέρονται ελεύθερα καθώς ο ήλιος γυρίζει νότια. Οι άνθρωποι στην Εσθονία και τη Λετονία πιστεύουν ότι η πυρκαγιά φοβίζει τα άτακτα πνεύματα που καταστρέφουν τη συγκομιδή, οπότε όσο μεγαλύτερη είναι η φωτιά, τόσο πιο μακριά θα κρατηθούν τα πνεύματα.

Δες και αυτό: Vacation mood: 4 κοντινοί προορισμοί για οικονομικές διακοπές

Επιστρέφοντας λοιπόν πίσω στη Μεσόγειο και στην Ελλάδα, την σημερινή μέρα σου προτείνουμε να την περάσεις έξω από το σπίτι, προκειμένου να απολαύσεις τον λαμπερό ήλιο καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Αν δεν πρόλαβες την Ανατολή του ήλιου, μείνε έξω ως αργά και πήγαινε στο αγαπημένο σου και πιο ψηλό σημείο προκειμένου να δεις το ηλιοβασίλεμα.

Εάν μάλιστα μένεις σε νησί, τότε το έργο σου είναι ακόμη πιο εύκολο, αφού οπουδήποτε και να πας, ο συνδυασμός ηλιοβασιλέματος και θάλασσας είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι. Αν από την άλλη η θάλασσα σου πέφτει κάπως μακριά, πάρε τις φίλες σου (ή το σύντροφο σου) και απόλαυσε ένα απογευματινό κοκτέιλ σε κάποια ταράτσα.

Καλό καλοκαίρι girls!



Διάβασε ακόμη: Jet lag μετά την πτήση; Να τι ακριβώς πρέπει να κάνεις για να το «νικήσεις»