5 παραλίες για να δεις τη Μύκονο από την πιο local της πλευρά

Ερμιόνη Σαρρή
5 παραλίες για να δεις τη Μύκονο από την πιο local της πλευρά

«Αναγκάσαμε» έναν ντόπιο να μας αποκαλύψει τις παραλίες που καταφέρνει να ξεφεύγει από όλους και από όλα!

Ξέφρενα parties, άφθονη σαμπάνια, πανάκριβα αυτοκίνητα, κότερα και διακοπές για ακριβά γούστα. Αυτές είναι οι πρώτες λέξεις που μπορεί να σου έρθουν στο μυαλό ακούγοντας τη λέξη Μύκονος ή απλά προσπαθώντας να εξηγήσεις τι συμβαίνει στο νησί των Ανέμων (όπως πολλοί θέλουμε να το αποκαλούμε). Εγώ όμως αγαπώ την άλλη της πλευρά, αυτήν που πολλοί δεν έχουν μπει στον κόπο να ανακαλύψουν, είτε επειδή δεν θέλουν, είτε επειδή δεν ξέρουν.

Η Μύκονος, για εμένα, έχει μερικές από τις πιο ωραίες παραλίες. Και πριν βιαστείς να εξοργιστείς με το πόσο πρέπει να πληρώσεις την ξαπλώστρα με την ομπρέλα, να σου αποκαλύψω πως υπάρχουν αυτοί οι ολίγων χιλιομέτρων θησαυροί που δεν έχουν ούτε ξαπλώστρες, ούτε ομπρέλες, ούτε τους ξέφρενους ήχους των parties.

Μυρσίνη

Πανέμορφη, αμμουδερή, με καταπράσινα νερά και χωρίς πολύ κόσμο. Έφτασες μέχρι τη Μυρσίνη; Μπορείς πλέον να απολαύσεις prive βουτιές με την παρέα σου έχοντας στην τσάντα τα απαραίτητα, τρόφιμα και νερά για την επιβίωσή σας. Ε ψιτ, και το αντιηλιακό σου μην ξεχάσεις.

Φωκός

Παραλία κοντά στη Μυρσίνη και σχετικά γνωστή πλέον από το Instagram. Τα τελευταία χρόνια την προτιμούν πολλοί από αυτούς που θέλουν να απολαύσουν τη βουτιά τους απλώνοντας μία πετσέτα στην άμμο ή καρφώνοντας τη δική τους ομπρέλα στην αμμουδιά. Όπως παλιά κορίτσια. Όπως παλιά.

fokos mykonos 33027959 593913751007488 450322248629223424 n
@fokos_mykonos

Λούλος

Σαν βγεις στον πηγαιμό για το Καλό Λιβάδι… συνέχισε για περίπου 1χλμ. , περπάτησε ελάχιστα και τρέχα κατευθείαν για βουτιά στον Λούλο. Αν είσαι sand lover θα σε απογοητεύσουμε γιατί εδώ θα βρεις αυτό το λευκό βοτσαλάκι που πολλοί προτιμούν καθώς δεν κολλάει πάνω στο δέρμα. Άποψή τους και τη σεβόμαστε απολύτως. Το νερό και το σαντουιτσάκι σου μην ξεχάσεις.

Χουλάκια

Εσύ που επαναλαμβάνω θες άμμο, στρίψε το τιμόνι δεξιά και άλλαξε προορισμό. Γιατί πολύ απλά στα χουλάκια θα έρθεις αντιμέτωπη με μεγάλα βότσαλα τα οποία στην ντοπολαλιά τους αποκαλούνται… χουλάκια. Ιδού και η ονομασία. Εσύ που θες κάτι διαφορετικό και απομονωμένο… καλές βουτιές.

xoulakia mykonos

Μερχιάς

Αφού πιεις τον πρωινό σου καφέ και συνειδητοποιήσεις πως βρίσκεσαι στη Μύκονο κατά τη διάρκεια της full season, την ηρεμία που αναζητάς θα τη βρεις εδώ. Μπορεί να παιδευτείς (ελάχιστα) μέχρι να φτάσεις αλλά μετά από εκεί και πέρα θα σε ενοχλεί μόνο ο ήχος της θάλασσας. Σφύριξε, λοιπόν, χαρούμενα όσο μπορείς.

searockandsky mykonos 30926799 173013373409467 1962746929821515776 n
@searockandsky_mykonos

κεντρική φωτογραφία: mylifespot