Γιατί το «Sicario: Day of the Soldado» είναι η ταινία που πρέπει οπωσδήποτε να δεις το καλοκαίρι;

Γιατί το «Sicario: Day of the Soldado» είναι η ταινία που πρέπει οπωσδήποτε να δεις το καλοκαίρι;

Είναι γνωστό πως ο καλύτερος τρόπος για να καταφέρεις να επιβιώσεις το Καλοκαίρι στην Αθήνα που «λιώνει», είναι να κανονίζεις συχνά να επισκέπτεσαι μαζί με τους φίλους σου τους αγαπημένους σου θερινούς κινηματογράφους. Αυτό ακριβώς κάναμε κι εμείς αυτή την εβδομάδα, όταν αποφασίσαμε να περάσουμε μια βόλτα από το Cine Δεξαμενή στους πρόποδες του Λυκαβηττού, ώστε να απολαύσουμε τη νέα περιπέτεια του Στέφανο Σολίμα, «Sicario: Day of the Soldado», μαζί με… λίγα popcorn και φυσικά, μία παγωμένη μπίρα Fischer.

fisher 2

Το θερινό σινεμά και η δροσερή μπίρα μπορούν να σου χαρίσουν αναμφισβήτητα μια από τις καλύτερες εξόδους του Καλοκαιριού, όμως στο τέλος, τη διαφορά την κάνει η ταινία που θα επιλέξεις να δεις, και στην περίπτωσή μας, το «Sicario: Day of the Soldado», ήταν η καλύτερη επιλογή που μπορούσαμε να κάνουμε!

fisher 3

Τρία χρόνια έπειτα από το «Sicario», το «Sicario: Day of the Soldado» ήρθε να συνεχίσει το «αιώνιο» κυνήγι μεταξύ των καρτέλ του Μεξικό και των ΗΠΑ. Όταν η αμερικανική κυβέρνηση αποφασίζει να αντιμετωπίσει τα μεξικανικά καρτέλ ναρκωτικών σαν τρομοκρατικές ομάδες, ο πράκτορας της CIA Ματ Γκρέιβερ (Τζος Μπρόλιν) αναλαμβάνει να βρει εκείνον τον σχεδόν μαγικό τρόπο να στραφούν ο ένας εναντίον του άλλου. Πώς συνδέονται, όμως, οι τρομοκράτες με τα καρτέλ; Όλο αυτό, ξεκινά με την σοκαριστική αυτοκτονία ενός ισλαμιστή τρομοκράτη κατά τη διάρκεια ενός συνοριακού ελέγχου και συνεχίζει, πολύ δυνατά, με μια επιδρομή καμικάζι σε ένα πολυκατάστημα στο Kansas City. Κάπως έτσι, ο Στέφανο Σολίμα, πήγε το «Sicario» σε άλλο επίπεδο, μετατρέποντάς το σε κάτι παραπάνω από ένα παραδοσιακό blockbuster μιας ανάλαφρης νύχτας σε κάποιον θερινό κινηματογράφο της πόλης.

fisher 4

Αυτός ο «υπόγειος» πόλεμος ανάμεσα στα μεξικάνικα καρτέλ και την κυβέρνηση των ΗΠΑ, έχει καταφέρει να συνδυάσει τα τρέχοντα τρομοκρατικά γεγονότα στον κόσμο, με ένα τεράστιο κύμα αγωνίας «χωρίς κανόνες». Όπως, λοιπόν, ο Ματ Γκρέιβερ, αναθέτει στον αδίστακτο Αλεχάντρο (Μπενίσιο Ντελ Τόρο) την αποστολή να απαγάγει την κόρη ενός από τους αρχηγούς των καρτέλ, έτσι κι εσύ μπορεί να μην… προλάβεις να βάλεις την μπίρα στο ποτήρι από την αγωνία σου!

Σε αυτή την ταινία η περιπέτεια συναντά το θρίλερ και οι ταλαντούχοι Μπρόλιν και Ντελ Τόρο δίνουν μια από τις καλύτερες ερμηνείες τους στη μεγάλη οθόνη. Μοναδικός τους στόχος να δημιουργηθούν συμπλοκές ανάμεσα στις κυρίαρχες συμμορίες των εμπόρων ναρκωτικών -και των και τρομοκρατών- αλλά και να φέρουν εις πέρας μια αποστολή που διαρκώς… ανατρέπεται.

fisher 5

Στο «Sicario: Day of the Soldado», το ταλέντο του σεναριογράφου Τέιλορ Σέρινταν συναντά εκείνο του Ιταλού σκηνοθέτη Στέφανο Σόλιμα (μετά το Suburra και το Gomorrah), οι οποίοι αποδεικνύουν ξανά ότι αποτελούν ένα εξαιρετικά επιτυχημένο «δίδυμο» σε ό,τι αφορά στα… παιχνίδια του οργανωμένου εγκλήματος. Με αυτό τον τρόπο έχουν καταφέρει να χτίσουν άψογα την ατμόσφαιρα της ταινίας αλλά και το δυνατό suspense που δεν σε αφήνει να χαλαρώσεις ούτε λεπτό. Ευτυχώς για εμάς, η Fischer, η Pilsener με την ξεχωριστή γεύση και το ιδιαίτερα αρωματικό προφίλ μας βοήθησε να πάρουμε μια «ανάσα» και φυσικά, να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την ταινία!

fisher 6

Δεν ξέρουμε εάν τελικά αυτό το χολιγουντιανό blockbuster είναι μια ταινία που θα θυμάσαι για πάντα, όμως, είναι σίγουρα η ιδανική ταινία για να κανονίσεις μια βόλτα σε έναν θερινό κινηματογράφο της Αθήνας. Διότι, ενώ εσύ θα «χάνεσαι» σε αυτόν τον σκοτεινό κόσμο από τον οποίο δεν υπάρχει διαφυγή, ο ξάστερος Αττικός ουρανός και η πιο παγωμένη σινεφίλ μπίρα, που θα απολαμβάνεις κάθε φορά που θα «ζορίζεσαι» από την αγωνία, θα σου χαρίσουν μια εμπειρία που θα θυμάσαι για πάντα και αυτό είναι κάτι πραγματικά ανεκτίμητο!

fisher 7