Μήπως ήρθε η ώρα να παραιτηθείς από τη δουλειά σου; 4 σημάδια που θα σε πείσουν

Μήπως ήρθε η ώρα να παραιτηθείς από τη δουλειά σου; 4 σημάδια που θα σε πείσουν

Ήρθε η ώρα να πάρεις αποφάσεις

Η παραίτηση από τη δουλειά δεν είναι ούτε απλή ούτε και εύκολη υπόθεση. Είναι το τέλος μιας εποχής-και η αρχή μιας άλλης φυσικά-. Είναι το τέλος της καθημερινότητάς σου όπως την ήξερες μιας και η πιθανότητα να αλλάξεις περιοχή και ωράριο είναι μεγάλη. Σε κανέναν δεν αρέσουν οι αλλαγές, ή μάλλον όχι οι τόσο δραστικές. Ωστόσο, υπάρχουν συγκεκριμένες περιπτώσεις, στις οποίες η παραίτηση από τη δουλειά σου, είναι το λιγότερο αναγκαία. Σου έχω 4 βασικές.

Η δουλειά σου σε αρρωσταίνει

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο. Υπάρχει η πιθανότητα να σου δημιουργεί έντονο στρες με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η προσωπική σου και η καθημερινότητά σου γενικά, ή να είναι όντως ένα ανθυγιεινό περιβάλλον, το οποίο μακροπρόθεσμα θα σου προκαλέσει προβλήματα υγείας. Κατά τη γνώμη μου το πρώτο είναι καμπανάκι για έξοδο. Το δεύτερο επιφέρει βελτιώσεων, αλλά μη δώσεις και πολλές ευκαιρίες.

giphy 1

Η επόμενη προαγωγή δε φαντάζει καν ενδιαφέρουσα

Έχεις φτάσει σε ένα επίπεδο, που το κάτι παραπάνω δε σου λέει κάτι. Είτε γιατί ξέρεις ότι τα αντικειμενικά προσόντα δεν αρκούν, είτε γιατί δε σε ενδιαφέρει η θέση αυτή. Άρα, εφόσον απλά υπάρχεις και δεν ελπίζεις, μήπως να έφευγες σιγά σιγά;

Η ζωή σου έχει αλλάξει

Φυσικά και δεν είσαι το ίδιο άτομο το οποίο ήσουν 5 χρόνια πριν. Έχεις διαφορετικές ανάγκες και διαφορετικά θέλω. Ίσως έχεις παντρευτεί, και ίσως έχεις κάνει και παιδιά. Οπότε, μάλλον ήρθε η ώρα για εκείνη την αλλαγή που λέγαμε.

giphy 2

Όταν σε ρωτάνε με τι ασχολείσαι, θέλεις να αυτοκτονήσεις

Όταν σου αρέσει κάτι δε χορταίνεις να μιλάς γι’ αυτό ακόμα κι αν ξέρεις ότι ο συνομιλητής σου έχει ακούσει τα ίδια πράγματα 50 φορές. Τώρα πια, ακόμα και η ερώτηση «με τι ασχολείσαι» σε βγάζει εκτός εαυτού! Τυχαίο;