Η Ελλάδα στη δεύτερη θέση για την καλύτερη παραλία στον πλανήτη

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Η Ελλάδα στη δεύτερη θέση για την καλύτερη παραλία στον πλανήτη

Ε, δεν τη λες και μικρή διάκριση

Ο παγκόσμιος οργανισμός τουρισμού (UNWTO) ανακοίνωσε την Τρίτη τα βραβεία για τις καλύτερες παραλίες για το 2019. Και όταν λέμε παραλίες δεν αναφερόμαστε απλά στο εξωτερικό κομμάτι αυτής, αλλά και στην ποιότητα της θάλασσας. Και η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να μη βρίσκεται μέσα σε αυτά τα βραβεία.

Συγκεκριμένα κατέλαβε τη δεύτερη θέση σε όλο τον κόσμο, πίσω από την Ισπανία που πήρε την πρωτιά. Η Ελλάδα πλέον έχει 515 «Γαλάζιες Σημαίες», και το έθνος έλαβε επίσης βραβεία για την ποιότητα δεκαπέντε διαφορετικών μαρίνων και τεσσάρων βιώσιμων τουριστικών σκαφών.

H Γαλάζια Σημαία αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως ένδειξη αριστείας σε εγκαταστάσεις διάσωσης, πρωτοποριακής ποιότητας νερού, προσβασιμότητας και πληροφόρησης σχετικά με τον περιβάλλοντα χαρακτήρα των βραβευμένων παραλιών. Τα περισσότερα από τα Βραβεία Γαλάζιας Σημαίας της Ελλάδας, από το σύνολο των ενενήντα δύο (92) που κέρδισε φέτος, πήγαν σε παραλίες στη Χαλκιδική, στη βόρεια Ελλάδα.

Σε παγκόσμια κλίμακα, το ίδρυμα απένειμε τις διεθνείς γαλάζιες σημαίες σε συνολικά 3.797 παραλίες, 695 μαρίνα και 67 βάρκες βιώσιμου τουρισμού για το 2019.