Το «El Embarcadero» φέρνει άρωμα… Ισπανίας στο καλοκαίρι μας!

Το «El Embarcadero» φέρνει άρωμα… Ισπανίας στο καλοκαίρι μας!

Παρασκευή μεσημέρι επιστρέφοντας από το γραφείο, όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν απευθείας στο σπίτι μου. Ήταν αρκετά νωρίς για κάποια after work συνάντηση με τα κορίτσια, αλλά και πολύ αργά για να προλάβω να φορέσω το μαγιό μου και να δραπετεύσω σε κάποια από τις πλησιέστερες ακτές τις πόλης. Να ξεκινούσα κάποιο από τα βιβλία που υπάρχουν αδιάβαστα στο κομοδίνο μου; Να τολμούσα κάποια από τις λαχταριστές συνταγές που έχω αποθηκευμένες από καιρό στα bookmarks; Μπα, τίποτα από τα δύο. Η ζέστη ήταν αφόρητη για να περάσω το απόγευμα στην κουζίνα και το μυαλό μου ήδη πολύ κουρασμένο για να παραμείνει συγκεντρωμένο ανάμεσα στις λέξεις. Η αλήθεια βέβαια είναι πως οποιαδήποτε άλλη επιλογή, έμοιαζε να ωχριά μόλις αντίκρυσα την απαράμιλλη γοητεία του ηθοποιού Álvaro Morte, ευρύτερα γνωστού ως πολυμήχανος «El Professor» στο «La Casa De Papel».

Καθισμένος με το κοστουμάκι του ανάμεσα σε δύο καλλονές στο εξώφυλλο της νέας σειράς «El Embarcadero» (The Pier), με προσκαλούσε νοερά σε ένα ταξίδι στην «παραμυθένια» Βαλένθια και κυριολεκτικά σε έναν non stop μαραθώνιο δράσης, έρωτα και μυστηρίου, στον οποίο δεν μπόρεσα και δεν ήθελα να αντισταθώ! Πραγματικά, δεν έχασα ούτε λεπτό! Ετοίμασα στα γρήγορα ένα θρεπτικό σνακ, έστησα ένα αυτοσχέδιο σινεμαδάκι στο μπαλκόνι και μπαίνοντας στο vodafone.gr, πάτησα χωρίς αναμονή, δέσμευση ή χρέωση, «play» στο πρώτο επεισόδιο, χάρη στην πρωτοποριακή ενέργεια freemium που προσφέρει δωρεάν επεισόδια, διαθέσιμα για όλους, χωρίς καμία δέσμευση. Αυτό ήταν! «Kόλλησα» ανεπανόρθωτα !

el vodafone 2

«What is in someone else’s mind is always an enigma»

Αν μπορούσα πραγματικά να αποστάξω με κάποιον τρόπο το νόημα αυτής της νέας και πολλά υποσχόμενης σειράς, νομίζω πως κρύβεται όλο μέσα στην παραπάνω φράση την οποία ακούμε και σε ένα από τα επεισόδια. Βάζοντας μπροστά όλο το αδιαμφισβήτητο πλέον ταλέντο του, o Álex Pina ο «εγκέφαλος» πίσω από την «Τέλεια ληστεία», επέστρεψε με ένα ιδιαίτερο νουάρ μυστηρίου, επιστρατεύοντας για ένα από τα βασικά μέλη του καστ τον αγαπημένο μας «El Professor». Η υπόθεση αρχίζει να «ξεδιπλώνεται» γύρω από την αρχιτέκτονα Alexandra (Verónica Sánchez), όταν εκείνη πληροφορείται πως βρέθηκε στη λιμνοθάλασσα της Ισπανίας το άψυχο σώμα του νεκρού συζύγου της Oscar (Álvaro Morte). Όταν μάλιστα την ενημερώνουν πως ο θάνατός του προήλθε από αυτοκτονία, τίποτα δεν μπορεί να τη σταματήσει μέχρι η ίδια να φέρει στο φως την αλήθεια. Ξεκινάει έτσι μία έρευνα, ένα μακρύ οδοιπορικό γεμάτο μυστικά και ψέματα, το οποίο γρήγορα την οδηγεί στα ίχνη της Verónica (Irene Arcos), μία γυναίκα με την οποία ο σύζυγός της μοιραζόταν μία «δεύτερη», κρυφή ζωή. Μην μπορώντας να πιστέψει μία τόσο αναπάντεχη αποκάλυψη, η Alexandra αποφασίζει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση πλησιάζοντας την άγνωστη αυτή γυναίκα, για να ξετυλίξει με την πολύτιμη βοήθειά της το «κουβάρι» της διπλής ταυτότητας αλλά και του ξαφνικού θανάτου του άντρα της. Ειλικρινά, αρκεί να παρακολουθήσεις λίγα λεπτά από το πρώτο επεισόδιο της πρώτης σεζόν -εντελώς δωρεάν- στο vodafone.gr και θα κολλήσεις και εσύ σαν να μην υπάρχει αύριο!

el vodafone 3

Ένα ανατρεπτικό παζλ μυστηρίου

Αν ο χαρακτήρας του «El Professor» ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που παρακολούθησες τόσο αχόρταγα την ισπανική τηλεοπτική σειρά «La casa de papel», ετοιμάσου γιατί δεν υπάρχει αμφιβολία πως στο «El Embarcadero» ή αλλιώς «The Pier», ο βραβευμένος και δημοφιλής ηθοποιός Álvaro Morte θα σε εκπλήξει ευχάριστα, αποκαλύπτοντας επιπλέον πλευρές του «πλούσιου» υποκριτικού του ταλέντου! Βλέποντας βέβαια ολόκληρη την πρώτη σεζόν σε λιγότερο από 48 ώρες, δεν μπορώ να μην συγχαρώ το μεράκι, την ακρίβεια και την «ωριμότητα» που διαπίστωσα στον Pina. Ο τελευταίος μάλιστα, εκτελώντας συγχρόνως χρέη σκηνοθέτη, παραγωγού και σεναριογράφου, δημιούργησε ένα συγκλονιστικά τρυφερό ψυχογράφημα, ένα ανατρεπτικό παζλ «ντυμένο» με ένα σκοτεινό πέπλο μυστηρίου.

Οι ερμηνείες είναι βαθιά εσωτερικές και κάτι παραπάνω από αληθοφανείς, η φωτογραφία του Miguel Amoedo με αβαντάζ τα μαγευτικά τοπία της Βαλένθια αποστομωτική και η «πένα» του Pina αναμφίβολα στα καλύτερά της! Μέσα από ολοκληρωμένους χαρακτήρες και ένα «έξυπνο» καλοραμμένο μοντάζ, συνθέτει έναν πολύπλοκο ιστό γεγονότων που μας κρατάει παγιδευμένους από το πρώτο δευτερόλεπτο, μέχρι τη στιγμή που «πέφτουν» και τα τελευταία credits.

Βέβαια, τα ακόμη καλύτερα νέα είναι πως αφού δεις το πρώτο επεισόδιο δωρεάν, μπορείς να δεις και όλα τα υπόλοιπα στο Vodafone TV. Και επειδή ποτέ μία σειρά δεν είναι αρκετή, στο Vodafone TV θα βρεις μία μεγάλη γκάμα δημοφιλών σειρών, μέσα σε αυτές και το συναρπαστικό «El Embarcadero» (The Pier), οι οποίες θα χαρίσουν ακόμη μεγαλύτερη ένταση και σασπένς στο καλοκαίρι σου! Φυσικά μπορείς να απολαύσεις όλες τις σειρές «on demand», όποια στιγμή εσύ θες, από όποια συσκευή επιλέξεις, ακόμα και χωρίς να διαθέτεις σύνδεση στο διαδίκτυο!

el vodafone 4