Η Warner Bros απαντάει στην Disney με το πιο δυνατό της χαρτί: Christopher Nolan

Νατάσσα Σχοινά
Η Warner Bros απαντάει στην Disney με το πιο δυνατό της χαρτί: Christopher Nolan

Μόνο ένα πράγμα θα μπορούσε να κοντράρει το Star Wars και το όνομα αυτού είναι Christopher Nolan.

Όταν ο Christopher Nolan πιάνει μολύβι και χαρτί, ο χρόνος σταματάει κι ο πλανήτης περιμένει ευλαβικά για τα επόμενα μαθήματα σκηνοθετικής υπεροχής. Ο σύγχρονος μαέστρος του χώρου του θεάματος που έχει καταφέρει να συνδυάσει την κλασική γοητεία του κινηματογράφου με την εμπορικότητα που ζητούν οι εταιρείες παραγωγής, χωρίς να δημιουργεί εντυπώσεις για να ανεβάζει τα νούμερα.

Μιλάμε για έναν από τους λίγους σκηνοθέτες που πούλησαν ποιότητα και είδαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς πρωταγωνιστών και κομπάρσων να ασφυκτιούν λίγο μετά.

Κάπως έτσι, δύο χρόνια μετά την ταινία που κατάφερε να απομακρύνει για λίγο το μυαλό του κοινού από το έπος του Inception και να εστιάσει σε ένα ιστορικό αριστούργημα -Dunkirk- έρχεται ίσως η πιο πολλά υποσχόμενη δημιουργία του τα τελευταία χρόνια.

Christopher Nolan 3

Tenet

Η 11η ταινία της καριέρας του Nolan πρόκειται να τιμήσει την «καλή» κατασκοπία, αλλά και να την επεκτείνει και να την ανάγει σε επίπεδα που μόνο ο σκηνοθέτης ξέρει.

«Η Emma (παραγωγός) κι εγώ έχουμε κάνει μαζί πολλές παραγωγές μεγάλης κλίμακας, αλλά αυτή σίγουρα είναι η μεγαλύτερη σε επίπεδο διεθνούς απήχησης.

Κάναμε γυρίσματα σε επτά χώρες, σε όλα τα σημεία, με ένα τεράστιο cast και τεράστια κομμάτια σετ. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Είναι η πιο μεγαλεπήβολη ταινία που έχουμε φτιάξει»

Αλλά ο Nolan ήταν πάντα έτσι. Όπως ο Cobb στο Inception έχτιζε επίπεδα όλο και πιο βαθιά στα όνειρα, έτσι κι ο σκηνοθέτης πάντα παραδίδει ένα story με μία ατελείωτη αλληλουχία γεγονότων. Τόσα που καταλήγεις να αναρωτιέσαι πώς έφτασες στο σημείο που βρίσκεσαι ξεκινώντας από μία φαινομενικά τόσο απλή αρχή.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, λοιπόν, που η Warner Bros κυκλοφόρησε το τρέιλερ του Tenet την ημέρα της επίσημης κυκλοφορίας του Star Wars: The Rise of Skywalker. Για την ακρίβεια, κινήθηκε με τον καλύτερο τρόπο που μπορούσε, χρησιμοποιώντας το μεγάλο χαρτί που λέγεται Nolan.

Για το νέο εγχείρημα του σκηνοθέτη, δεν έχουμε μέχρι στιγμής πληροφορίες σχετικά με την πλοκή και το τι ακριβώς θα περιλαμβάνει. Ωστόσο, από το τρέιλερ της ταινίας καταλαβαίνουμε ότι οι πρωταγωνιστές προσπαθούν να αποτρέψουν έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, που και μόνο ως ιδέα μας έχει κάνει να ανυπομονούμε για τις 17 Ιουλίου του 2020.

Στο cast θα δεις, ανάμεσα σε άλλους, Robert Pattinson, John David Washington, Kenneth Branagh, Michael Caine και Clémence Poésy και σε αφήνουμε να απολαύσεις το τρέιλερ...