Καραντίνα... τέλος: 5 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις τώρα που θα βγεις έξω!

Καραντίνα... τέλος: 5 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις τώρα που θα βγεις έξω!

Οι επόμενοι μήνες δεν θα είναι αυτό που λέμε... ξέγνοιαστοι!

Ίσως σου φαίνεται σαν ψέμα αλλά είναι αλήθεια φίλη μου. Ήρθε η ώρα να βγούμε έξω, να ξαναπάρουμε πίσω τις ζωές μας και πάντα με προσοχή να επιστρέψουμε σιγά σιγά στις συνήθειές μας. Η οικονομία πιθανότατα να μην άντεχε άλλη καραντίνα, η πορεία της πανδημίας είναι φθίνουσα στη χώρα μας και γενικά υπάρχει μία συγκρατημένη αισιοδοξία γύρω μας. Εσύ λοιπόν, είσαι άκρως ενθουσιασμένη για τη Δευτέρα οπότε και καταργούνται τα sms και θα μπορείς πλέον να πας όπου θέλεις και να δεις άτομα που σου έχουν λείψει.

Παρόλα αυτά, ο ενθουσιασμός σου θα πρέπει να παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα και η λαχτάρα σου για βόλτα και ελευθερία να μην σε παρασύρει. Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της διασποράς και πίστεψέ με, αν δεν είμαστε προσεκτικοί, ίσως η καραντίνα να επανέλθει στις ζωές μας. Παρακάτω λοιπόν, σου έχω κάποια πολύ συγκεκριμένα πράγματα που δεν θα πρέπει να κάνεις όταν βγεις έξω επιτέλους έξω!

Μην αρχίσεις τις μαζώξεις

Ναι ξέρω σου έχουν λείψει οι φίλοι και οι συγγενείς σου, αλλά δεν υπάρχει λόγος να κάνεις πάρτι τη Δευτέρα το βράδυ. Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να κάτσεις στην ταράτσα ή τον κήπο σου με δύο φίλους, πάντα με απόσταση και προσοχή, για να πείτε τα νέα σας. Λυπάμαι που σε απογοητεύω, αλλά ο συνωστισμός θα αργήσει λίγο ακόμα.

Μην ξεχνάς να πλένεις τα χέρια σου

Αποκτήσαμε μία εξαιρετική συνήθεια όλον αυτόν τον καιρό και καλό θα ήταν να μην την ξεχάσουμε τώρα. Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά, μη σου πω και ολόκληρη. Σωστό και συχνό πλύσιμο των χεριών είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από οτιδήποτε άλλο. Το ότι τελειώσε η καραντίνα δεν σημαίνει ότι θα σταματήσεις να φροντίζεις την προσωπική σου υγιεινή.

Μην επισκεφθείς αμέσως άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

Ξέρω ότι σου έχει λείψει η γιαγιά σου ή ο μπαμπάς σου ή ο φίλος σου που έχει άσθμα και όπως ήταν φυσικό πρόσεχε ακόμα περισσότερο, αλλά άσε να περάσει λίγος καιρός μέχρι να τους επισκεφθείς. Η θερμοκρασία θα ανέβει ακόμα περισσότερο και όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι τα πράγματα θα είναι πιο ασφαλή. Κάνε λίγη υπομονή ακόμα.

Μην κανονίσεις διακοπές στο εξωτερικό

Θα μου πεις βέβαια ότι και οι αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να ανακάμψουν αλλά αυτό σίγουρα θα συμβεί από άτομα που ταξιδεύουν λόγω δουλειάς ή έχουν μέλη της οικογένειάς τους στο εξωτερικό. Εσύ, που τους έχεις όλους εδώ, και η εργασία σου δεν απαιτεί ταξίδια, καλό θα ήταν να προτιμήσεις τις ελληνικές ομορφιές για φέτος.

Μην χαλαρώσεις και πολύ

Εντάξει καταλαβαίνω ότι έχεις μεγάλη ανάγκη να νιώσεις και πάλι ελεύθερη, αλλά όπως έχεις αντιληφθεί, οι ζωές μας δεν θα είναι ακριβώς οι ίδιες από εδώ και στο εξής. Οπότε, καλό θα ήταν να μη χαλαρώσεις πολύ, να είσαι πολύ προσεκτική και να συνεχίσεις να κάνεις όλα όσα έκανες και κατά τη διάρκεια της καραντίνας.