Είδα τις τρεις σεζόν του Οzark και η σύγκριση με το Breaking Bad είναι άδικη

Πατούλια Κατερίνα
Είδα τις τρεις σεζόν του Οzark και η σύγκριση με το Breaking Bad είναι άδικη

Ούτε καρτέλ, ούτε ξέπλυμα χρήματος: Στη λίμνη Ozark ο Marty με την Wendy παλεύουν με το ναυάγιο του γάμου τους

Από το θρυλικό Sopranos, στους Peaky Blinders, στις σεζόν των Narcos, στο Breaking Bad και η λίστα καλά κρατεί. Το τρέιλερ των Ozark στο Netflix είχε όλα τα παραπάνω αλλά η πραγματικότητα μετά από τρεις σεζόν και τριάντα επεισόδια μίας ώρας είναι πολύ διαφορετική. Το μόνο σίγουρο είναι πως η σύγκριση των Ozark με το Breaking Bad είναι και άδικη και άνιση.

Η γνωριμία με τον Martin “Marty” Byrde ( τον οποίο υποδύεται ο συγκλονιστικός Jason Bateman) θα σε βάλει γρήγορα στη ζωή του οικονομικού σύμβουλου που βρέθηκε για λόγους που δεν θα σου εξηγήσουμε εδώ να ξεπλένει χρήματα για το καρτέλ του Ναβάρο στο Μεξικό. Ο Μάρτι δεν είναι μόνος.

ozark2

Έχει πρόσφατα μάθει πως η εδώ και χρόνια σύζυγός του και μητέρα των δύο παιδιών του, Wendy (Laura Linney) τον απατά.
Γρήγορα και μετά από μια σειρά γεγονότων που λαμβάνουν χώρα στο πρώτο κιόλας επεισόδιο, η οικογένεια μετακομίζει κακήν κακώς στην λίμνη των Όζαρκ στο Μιζούρι.



Στην μυστηριώδη λίμνη των Ozark, ο Μάρτι, εν πλήρη γνώση της συζύγου και των παιδιών του πρέπει να συνεχίζει να ξεπλένει χρήματα του καρτέλ για να συνεχίσουν και οι τέσσερις να ζουν. Κι όλα αυτά μέσα σε έναν γάμο προβληματικό, με δύο παιδιά στην εφηβεία. Τα Ozark σώζουν την οικογένεια που αν έμενε στο Σικάγο θα είχε διαλυθεί.

Πόσο εύκολο είναι όμως να αναστηθεί ο γάμος των Μπερτ από τις στάχτες του; Πόσο εύκολο είναι να ξέρουν τα παιδιά σου πως δουλεύεις για ένα καρτέλ ναρκωτικών; Πόσο βιώσιμο είναι να πρέπει να τα βγάλεις πέρα και με τους ντόπιους εμπόρους ηρωίνης και με τη γειτονική μαφία χωρίς να δυσαρεστήσεις το καρτέλ;

Ο Bateman, τον οποίο πολύ υποτιμούσα στους κωμικούς του ρόλους, είναι εδώ στην καλύτερη του επαγγελματική στιγμή, η Linney μπορεί να σε κάνει να παίξεις τα ρέστα σου στο καζίνο και η εκπληκτική Julia Garner δεν παίρνει άδικα βραβείο Emmy εδώ και δύο χρόνια.

We are not husband and wife anymore. Were just business partners. And our job is to raise those kids

Και ναι, στην λίμνη των Ozark θα βρεις και φονικά και ναρκωτικά και βρώμικα λεφτά αλλά θα δεις κι έναν γάμο να ψάχνει το φιλί της ζωής για να αποφύγει τον βέβαιο πνιγμό. Oι σύμβουλοι γάμου επιμένουν πως στην σειρά του Netflix θα δεις πώς δύο σύζυγοι ένα βήμα πριν το διαζύγιο, παλεύουν μαζί να βγουν από την Κόλαση που έχτισαν παρέα, την στιγμή που μεγαλώνουν δύο έφηβα παιδιά και ξεπλένουν λεφτά του μεξικάνικου καρτέλ. Κι αν αυτό δεν θέλει μαεστρία για να συμβεί, έλα να μας το πεις!