Οι ταινίες που αναζητήσαμε στο 2020 ήταν αυτές που φαντάστηκες

Οι ταινίες που αναζητήσαμε στο 2020 ήταν αυτές που φαντάστηκες

Το top 10 παγκοσμίως είχε και εκπλήξεις

Κι ενώ προετοιμαζόμαστε σε μερικές ώρες από τώρα να αποχαιρετίσουμε με απίστευτη χαρά το 2020 (να πάει στο καλό, αλλά δεν μας άρεσε καθόλου) έχουμε να κάνουμε ακόμη μια ανασκόπηση για τη χρονιά που φεύγει. Η αλήθεια είναι πως στην πλειοψηφία της η χρονιά δεν μας προσέφερε και πολλές χαρές. Όταν στα τέλη Ιανουαρίου μαθαίναμε για τον θάνατο σε αεροπορικό δυστύχημα του Kobe Bryant, ξέραμε πως όλη η χρονιά δεν θα πάει καλά.

Και αυτό όπως είδαμε μέχρι σήμερα αποδείχθηκε περίτρανα. Υπήρξαν πολλές απώλειες, αρκετοί χωρισμοί, το Megxit (aka η αποχώρηση των Harry-Meghan από τη βασιλική οικογένεια) και φυσικά η πανδημία που έχει σαρώσει τα πάντα στο πέρασμα της. Ωστόσο αυτή η ανασκόπηση δεν έχει στενάχωρο χαρακτήρα, αφού έρχεται να μας πει ή μάλλον να μας θυμίσει τις ταινίες που όλοι googl-άραμε παγκοσμίως το 2020.

Η Google έκανε την ανασκόπηση του έτους πριν από περίπου 15 μέρες και μάθαμε τα trends σε όλες τις κατηγορίες. Δεν είχαμε δει όμως τις ταινίες που αναζητήσαμε μέσα στη χρονιά αυτή. Την πρώτη θέση –και δικαίως- κατέχει το Parasite, η ταινία που πήρε και το Oscar καλύτερης ταινίας. Στις υπόλοιπες 9 θέσεις συναντήσαμε ταινίες που πάνω κάτω περιμέναμε να δούμε, όμως υπήρχε και μία που αν δεν υπήρχε η πανδημία ίσως να μην την είχε αναζητήσει κανείς.



Δες στη gallery που ακολουθεί ποιες είναι άλλες 9 ταινίες μετά το Parasite που αναζητήσαμε φέτος.