Δες πώς σχεδιάζουν να φτιάξουν την πρώτη πόλη στον Άρη (video)

Δες πώς σχεδιάζουν να φτιάξουν την πρώτη πόλη στον Άρη (video)

H απίστευτη πόλη που έχει σχεδιαστεί για 250.000 κατοίκους.

Αλήθεια, έχεις φανταστεί πώς μπορεί να είναι η πρώτη πόλη που θα δημιουργηθεί σε έναν άλλο πλανήτη, μακριά από τη Γη; Πώς θα μπορούσαμε να ζούμε σε ένα διαφορετικό περιβάλλον, από αυτό που έχουμε συνηθίσει;

Ε λοιπόν, αυτό το video δείχνει από ψηλά τη Nüwa, την πόλη που έχει σχεδιαστεί από το αρχιτεκτονικό στούντιο ABIBOO για να είναι η πρώτη μόνιμη πόλη στον Άρη.

Με την ηλιακή ενέργεια και την καλλιέργεια της δικής της τροφής, η αυτοδύναμη πόλη Nüwa χτίστηκε σε ένα γκρεμό στον Άρη. Σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα της, τον ιδρυτή της ABIBOO, Alfredo Munoz, η πόλη θα φιλοξενήσει 250.000 άτομα και η κατασκευή θα μπορούσε να ξεκινήσει το 2054 με την πόλη να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του αιώνα.

«Η Nüwa επιλύει όλα τα βασικά προβλήματα της ζωής στον Άρη, δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα εμπνευσμένο περιβάλλον για να ευδοκιμήσει το ανθρώπινο είδος. Είναι δημιουργημένη με πλούσια αρχιτεκτονική χρησιμοποιώντας μόνο τοπικά υλικά που προέρχονται από τον Άρη», δήλωσε ο Munoz στον Dezeen.

Poli ston ari2

«Πρόκειται για μια βιώσιμη και αυτάρκη πόλη με ισχυρή ταυτότητα και αίσθηση του ανήκειν. Η Nüwa έχει σχεδιαστεί ως η μελλοντική πρωτεύουσα του Άρη, συμπληρώνει.

Για του λόγου το αληθές δες την πόλη-αριστούργημα στο video που ακολουθεί...