Μας έχουν ανάγκη! Πώς θα βοηθήσουμε σωστά και αποτελεσματικά τους πυρόπληκτους (photos)

Μας έχουν ανάγκη! Πώς θα βοηθήσουμε σωστά και αποτελεσματικά τους πυρόπληκτους (photos)

Η συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης είναι το πρώτο βήμα αυτές τις δραματικές ώρες.

Ακόμη μια δύσκολη ημέρα ξημερώσε αφού η πύρινη κόλαση έπληξε τους κατοίκους των Βορείων Προαστίων, καθώς η μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε από αναζωπύρωση στη Βαρυμπόμπη το μεσημέρι της Πέμπτης πήρε γρήγορα ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες και πρέπει να μας βρουν ενωμένους και προετοιμασμένους για παν ενδεχόμενο. Κάθε είδος βοήθειας στους πυρόπληκτους είναι ευπρόσδεκτο ωστόσο υπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι να βοηθήσουμε χωρίς να βάλουμε τη ζωή μας σε κίνδυνο αλλά και ούτε παρεμποδίζοντας τα σωστικά μέσα.

Καύσωνας, φωτιές, δύσπνοια- Όλα όσα πρέπει να κάνεις αυτές τις δύσκολες ώρες

Η Ελλάδα σε πύρινο κλοιό

https://www.instagram.com/p/CSNEniwoiBE/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η φωτιά που «καβάλησε» το βράδυ της Πέμπτης την Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας, μπήκε τα ξημερώματα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και τις Αφίδνες, έκαψε σπίτια και ανάγκασε τους κατοίκους των περιοχών να εγκαταλείψουν τις οικίες τους. Την ίδια ώρα η φωτιά στην Εύβοια είναι ανεξέλεγκτη, με τις στιγμές που ζουν οι πυροσβέστες και οι κάτοικοι να είναι δραματικές. Πολλά ακόμη ανοιχτά μέτωπα σε Φωκίδα, Μεσσηνία, Αρχαία Ολυμπία και στην Ελασσόνα.

https://www.instagram.com/p/CSMSO5MMGIr/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πώς μπορείς να βοηθήσεις τους πυρόπληκτους

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός δημοσίευσε στο Instagram την παραπάνω φωτογραφία κάνοντας εθνικό κάλεσμα βοήθειας. Κάθε συνδρομή είναι σημαντική γι' αυτό αν έχεις τη δυνατότητα να βοηθήσεις με οποιονδήποτε τρόπο, μη διστάσεις να το κάνεις.

Το post έγραφε χαρακτηριστικά: «Ο #ΕλληνικόςΕρυθρόςΣταυρός, αναγνωρίζοντας τη κρισιμότητα της κατάστασης και τις τεράστιες ανάγκες που έχουν προκύψει από τις μεγάλης έκτασης φωτιές σε Βαρυμπόμπη, Πάτρα, Ρόδο, Β. Εύβοια, Αρχαία Ολυμπία, διευρύνει το κάλεσμα του στον κόσμο για συγκέντρωση χρημάτων και τροφίμων προς τους πυρόπληκτους όλων των παραπάνω περιοχών».

Τι μπορείς να κάνεις

1# Εκμεταλλεύσου τη δύναμη που έχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κοινοποίησε ανακοινώσεις, χρήσιμες πληροφορίες και υλικό που θα μπορούσε να βοηθήσει την κατάσταση (μέρη όπου συγκεντρώνονται τρόφιμα, λογαριασμοί τραπέζης κ.ά).

2# Μην πηγαίνεις άσκοπα σε μέρη που πλήττονται από την φωτιά. Μπορεί αυτό να είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Επικοινώνησε με τις αρχές και με εθελοντικές ομάδες και πήγαινε σε σημεία που έχουν ανάγκη.

3# Αν μπορείς να προσφέρεις τρόφιμα και είδη ανάγκης, πήγαινέ τα στα σημεία συγκέντρωσης.

4# Αν έχεις φίλους με φορτηγά και άλλα μέσα που θα μπορούσαν να συνδράμουν, κινητοποίησέ τους.

5# Αν είσαι γιατρός ή κτηνίατρος, κοινοποίησε στα social media την τοποθεσία του ιατρείου σου για να σε επισκεφθούν οι πυρόπληκτοι.

Εκκενώθηκε το καταφύγιο ζώων της Κατρίνας Τσάνταλη: Η συνδρομή Αναγνωστόπουλου, Ζαρίφη, Ράμμου

Πηγή κεντρικής: @act4evoia