Ένα γιγαντιαίο βιολί επιπλέει στα κανάλια της Βενετίας και γιορτάζει την αναγέννηση της τέχνης

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Ένα γιγαντιαίο βιολί επιπλέει στα κανάλια της Βενετίας και γιορτάζει την αναγέννηση της τέχνης

Το βιολί επιπλέει κατά μήκος του Μεγάλου Καναλιού της Βενετίας για να γιορτάσει την αναγέννηση της τέχνης, της μουσικής και του πολιτισμού.

Ο Βενετσιάνος καλλιτέχνης Livio de Marchi πέρασε όλη του τη ζωή συνδυάζοντας τις ικανότητές του στην ξυλεία, δημιουργώντας με τη φαντασία του απίστευτα γλυπτά. Με το «Βιολί του Νώε», όπως ονομάζει το νέο έργο του, σηματοδοτεί τη ζωή μετά το lockdown της πανδημίας, δημιουργώντας ένα γιγαντιαίο βιολί για να επιπλέει στα κανάλια της πόλης.

Συμβολίζοντας την αναγέννηση της τέχνης, της μουσικής και του πολιτισμού σε μια νέα εποχή, το βιολί έπλεε πριν από λίγες ημέρες κατά μήκος του Μεγάλου Καναλιού με μουσικούς που ερμήνευσαν έργα του Βιβάλντι.

Το βιολί έχει μήκος περίπου 13 μέτρα και πλάτος 4 μέτρα και είναι εμπνευσμένο από έναν από τους πίνακες του de Marchi. Ο καλλιτέχνης συνεργάστηκε με άλλους τοπικούς τεχνίτες και καλλιτέχνες για να ζωντανέψει το όραμά του. Στο τέλος, όλη η ομάδα δημιούργησε ένα υπέροχο πλωτό μουσικό όργανο που μπόρεσε να υποστηρίξει το βάρος των ερμηνευτών που έπαιζαν μουσική εν πλω σε όλη την πόλη.

Τα 7 ωραιότερα σιντριβάνια που μπορείς να βρεις στον κόσμο- Όλα όσα τα κάνουν να ξεχωρίζουν

violi1

Μετά από μια πρώτη δοκιμαστική λειτουργία τον Ιούλιο, η επίσημη πλεύση του Noah's Violin, ήταν επιτυχής. Συγκεντρώνοντας μια μεγάλη ποικιλία δημιουργικών, το πλωτό βιολί μπόρεσε να ενώσει την πόλη σε μια περίοδο κρίσης και η συναυλία που δόθηκε ήταν το μεγάλο φινάλε που ο καλλιτέχνης οραματίστηκε.



«Το Noah's Violin, ακόμη και πριν από την πλεύση του, είχε πετύχει τον στόχο του, που ήταν να θέσει σε κίνηση ένα σύστημα που σκόπευε στην ένωση της τέχνης, της δεξιοτεχνίας, της τεχνικής και, τέλος, των θεσμών της πόλης», έγραψε στο facebook η gallery του de Marchi.

livio de marchi violin2

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα από τα γλυπτά του de Marchi μεταφέρεται στα νερά της Βενετίας. Από τα τέλη της δεκαετίας του 1980, δημιούργησε αρκετά πλωτά γλυπτά, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των κλασικών αυτοκινήτων που έμοιαζαν να μπορούν να αφηγηθούν πάνω στο νερό.

Δες με τα μάτια σου αυτό το σπάνιο έργο τέχνης που πλέει στα κανάλια της Βενετίας και χαρίζει μελωδίες...

Πηγή φωτογραφιών: facebook.com/GalleryLivioDeMarchi/