5 συνήθειες που έκοψα και έγινε καλύτερη η ζωή μου

Τσακιρίδου Χριστίνα
5 συνήθειες που έκοψα και έγινε καλύτερη η ζωή μου

Μικρά καθημερινά πράγματα που αρκετές από εμάς συνηθίζουμε να κάνουμε.

Καθημερινά όλες προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις, δίνοντας τον καλύτερό μας εαυτό. Τα αποθέματα ενέργειας ωστόσο δεν είναι ανεξάντλητα γιαυτό συχνά καταλήγουμε να γυρνάμε κατάκοπες στο σπίτι έπειτα από μια δύσκολη ημέρα.

Οι δουλειές δεν σταματούν κυριολεκτικά ποτέ, δεν χρειάζεται όμως να εξαντλείς τον εαυτό σου για τίποτα και για κανέναν. Αφιέρωσε λίγα λεπτά κάθε βράδυ για να σκεφτείς τι μπορείς να βελτιώσεις, τι μπορείς (και θέλεις) να αλλάξεις στη ζωή, τις σχέσεις και την ρουτίνα σου. Σήμερα αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σου μερικές από τις συνήθειες που απαρνήθηκα και είδα πόσο καλύτερα έγιναν όλα.

Η αποφυγή ειδήσεων για την Covid-19 μπορεί να σου χαρίσει καλύτερη ψυχική υγεία

Είπα αντίο σε 5 συνήθειες και είμαι πιο καλά από ποτέ

via GIPHY

#1 Σταμάτησα το νυχτερινό σερφάρισμα στο Internet

Ναι, ζούμε στην εποχή της πληροφορίας ωστόσο δεν σου κρύβω πως ακόμη και μια δημοσιογράφος εύχεται (συχνά) να μην είμασταν όλοι τόσο «εξαρτημένοι» από το Internet. Κάθε βράδυ συνήθιζα να ξαπλώνω, να ανοίγω το κινητό για ένα γρήγορο σερφάρισμα που κατέληγε σε 1-2 ώρες πλοήγησης minimum. Αυτός ο πολύτιμος χρόνος αφαιρούνταν από τον ύπνο μου και όπως καταλαβαίνεις ξυπνούσα για ακόμη μια ημέρα κουρασμένη. Πλέον κλείνω το Wi-Fi και τα δεδομένα μόλις ξαπλώσω, αποφεύγοντας έτσι κάθε περισπασμό.

#2 Έκοψα την υπερβολική κατανάλωση καφέ και ενεργειακών ποτών

Όταν ξυπνάς καθημερινά στις 6:50 ο καφές αποτελεί σύμμαχο για να αντέξεις όλο το 24ωρο. Συνήθιζα να πίνω 2-3 καφέδες κατά τη διάρκεια της ημέρας για να έχω ενέργεια και για να γλιτώσω από το απογευματινό χασμουρητό στο γραφείο. Τα βράδια αν ήθελα να βγω για ποτό έπινα προηγουμένως 1 ενεργειακό ποτό, βομβαρδίζοντας δηλαδή τον οργανισμό μου με καφεΐνη. Όχι και πάλι όχι. Σήμερα έχω μειώσει δραματικά τον αριθμό των καφέδων (1 μόνο το πρωί) που καταναλώνω και προσπαθώ να επιλέγω άλλα ροφήματα όπως το τσάι.

#3 Σταμάτησα να ξυπνάω την τελευταία στιγμή

Πίστεψέ με ΜΠΟΡΕΙΣ (ναι, το εννοώ!) να βάλεις το ξυπνητήρι 15-20 λεπτά νωρίτερα και να έχεις λίγο παραπάνω χρόνο για εσένα. Απόλαυσε τον καφέ σου, ετοιμάσου με την ησυχία σου για το γραφείο ή κάνε κάτι που σε χαλαρώνει.

#4 Έπαψα να ασχολούμαι με άτομα που δεν με ενδιαφέρουν (ή που έχουν αρνητική ενέργεια)

Και καλό θα ήταν να το εφαρμόσεις asap κι εσύ! Μην ακολουθείς άτομα που δεν συμπαθείς στα social media, μην ασχολείσαι με την τοξική συνάδελφο, φίλη του πρώην κ.ο.κ. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να χαλιόμαστε ενώ υπάρχουν τόσο όμορφα πράγματα με τα οποία μπορούμε να ασχοληθούμε.

#5 Σταμάτησα να παραγγέλνω καθημερινά delivery

Εκτός από το γεγονός ότι εξοικονόμησα χρήματα, ξαναβρήκα τη φόρμα μου ενώ άρχισα να μαγειρεύω ξανά τα αγαπημένα μου υγιεινά φαγητά. Η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία αλλά και την ψυχολογία γι' αυτό φρόντισε να κάνεις σωστές επιλογές.



Πολλή πίεση στη δουλειά! Μπορείς να την αντιμετωπίσεις όπως έκανα κι εγώ

Πηγή κεντρικής: pexels.com