Η Audrey Hepburn επιστρέφει στην οθόνη σε νέα βιογραφική ταινία

Sabine Camhi
Η Audrey Hepburn επιστρέφει στην οθόνη σε νέα βιογραφική ταινία

Η πλατφόρμα Apple TV + ετοιμάζει ταινία για τη ζωή και την καριέρα της θρυλικής σταρ του Χόλιγουντ!

Η Audrey Hepburn είναι μια εμβληματική φιγούρα που έχει επηρεάσει όχι μόνο την ιστορία του κινηματογράφου, αλλά και τον κόσμο της μόδας, ως μούσα των σχεδιαστών.

Πρόσφατα, το Apple TV + ανακοίνωσε ένα νέο project βασισμένο στη ζωή της ηθοποιού: μια βιογραφική ταινία που θα σκηνοθετήσει ο κινηματογραφιστής Luca Guadagnino (Call Me by Your Name). Το σενάριο θα υπογράψει ο Michael Mitnick, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Guadagnino σε άλλη μια βιογραφική ταινία (αυτή του Jim Henson, που βρίσκεται σε παραγωγή). Η Rooney Mara (The Girl with the Dragon Tattoo και Carol) θα ενσαρκώσει τη Hepburn. Η αλήθεια είναι όμως πως μετά την ανακοίνωση οι θαυμαστές της Lily Collins («Emily in Paris»), που τη συγκρίνουν με την Hepburn, εξέφρασαν την δυσαρέσκειά και την απογοήτευσή τους στα κοινωνικά δίκτυα.

Λίγα λόγια για το background της chic star

Η Hepburn γεννήθηκε στην στο Ixelles των Βρυξελλών το 1929 από ιρλανδό πατέρα και ολλανδή μητέρα. Συμμετείχε στην καταπολέμηση των Ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και μετακόμισε στο Άμστερνταμ το 1945. Στη συνέχεια, εκπαιδεύτηκε ως χορεύτρια, έγινε μάλιστα δεκτή στην ακαδημία χορού Ballet Rambert του Λονδίνου στα 19 της, οπότε έφυγε για την Αγγλία. Εκεί, την ανακάλυψε ένας κυνηγός ταλέντων, χάρη στον οποίον κατέκτησε τον πρώτο σημαντικό ρόλο της ζωής της το 1952 παίζοντας μία χορεύτρια μπαλέτου, στο Secret People. The rest is history όπως λένε…

tainia-facts.jpg

Breakfast At Tiffany’s: 7 πράγματα που δεν ήξερες για την ταινία

Περισσότερα από 60 χρόνια μετά τον θάνατό της, η ηθοποιός του Breakfast at Tiffany's, Sabrina και My Fair Lady θα ξαναεμφανιστεί με όλο της το μεγαλείο στη μεγάλη οθόνη. Ανυπομονούμε!



Το παραπάνω βίντεο είναι trailer ενός ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε για την Audrey το 2020.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: AP News