Αυτά είναι τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία-αποστακτήρια στον κόσμο!

Ιωάννα Τζανή
Αυτά είναι τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία-αποστακτήρια στον κόσμο!

Αυτά τα ξενοδοχεία προσφέρουν όλες τις ανέσεις!

Τη σημερινή εποχή, τα καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο υπερβαίνουν κατά πολύ το να προσφέρουν απλώς ένα μέρος για ύπνο. Εκτός από την παροχή πληθώρας δραστηριοτήτων, εξαιρετικών σπα και βραβευμένων εστιατορίων, οι πιο σύγχρονες ανέσεις ενός θερέτρου δεν είναι άλλες από ένα αποστακτήριο στις εγκαταστάσεις.

Αυτά τα ξενοδοχεία-αποστακτήρια προσφέρουν ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις, την ευκαιρία να μάθεις για την ιστορία και τη διαδικασία παραγωγής, αλλά και να δοκιμάσεις αποστάγματα που μπορεί να μη βρεις σε κανένα τοπικό κατάστημα ποτών.

xenodoxeio luxury

To Instagram ψήφισε! Αυτά είναι τα ωραιότερα 5στερα ξενοδοχεία (photos)

Είτε πρόκειται για το pisco στο Περού, το mezcal και την τεκίλα στο Μεξικό, είτε για το ουίσκι στη Σκωτία, υπάρχουν ακίνητα σε όλο τον κόσμο που απευθύνονται σε όσους αγαπούν να δοκιμάζουν αλκοολούχα ποτά.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε 10 από τα καλύτερα ξενοδοχεία-αποστακτήρια που μπορείς να κλείσεις για τις επόμενες διακοπές σου!

Casa Silencio, Οαχάκα, Μεξικό

silencio

Στο Casa Silencio που άνοιξε πρόσφατα, θα βρεις ένα άψογα σχεδιασμένο boutique ξενοδοχείο που τυχαίνει να φιλοξενεί επίσης ένα από τα τρία αποστακτήρια του Mezcal El Silencio. Η καρδιά αυτού του πολυτελούς ακινήτου 16 στρεμμάτων είναι εμποτισμένη με βιωσιμότητα. Οι τοίχοι είναι κατασκευασμένοι από χώμα, οι οροφές από ανακυκλωμένο ξύλο Oaxacan, ενώ μεγάλο μέρος του τροφοδοτείται μέσω ηλιακής ενέργειας. Εδώ, θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις το τοπικό mezcal, απολαμβάνοντας πιάτα που έχει ετοιμάσει ο νικητής του Top Chef Mexico, Rodolfo Castellanos.

The Cavalier Virginia Beach, Autograph Collection, Virginia


https://www.instagram.com/p/BxYiI1NAbED/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Μετά από μια τετραετή ανακαίνιση, το The Cavalier Virginia Beach, Autograph Collection άνοιξε ξανά το 2018, έχοντας στις εγκαταστάσεις του το αποστακτήριο Tarnished Truth Distilling Company. Όλος ο εξοπλισμός στο Tarnished Truth κατασκευάστηκε στην Αμερική από τη Vendome Copper and Brass Works και αποστάζουν bourbon, σίκαλη, βότκα, τζιν και πολλά άλλα στις εγκαταστάσεις. Περιηγήσεις και γευσιγνωσία είναι διαθέσιμες από Πέμπτη έως Κυριακή, ενώ διαθέτουν επίσης μια ιδιωτική αίθουσα για εκδηλώσεις και ειδικά δείπνα για ζευγάρια.

Distillery Inn, Carbondale, Κολοράντο



Περίπου 30 μίλια βορειοδυτικά του Άσπεν, θα βρεις τη μικρή πόλη Carbondale του Κολοράντο, όπου βρίσκεται το εύστοχα ονομαζόμενο Distillery Inn, το οποίο διαθέτει μόλις πέντε σουίτες, όλες εξοπλισμένες με τζάκι, μπαλκόνι ή αίθριο και εξατομικευμένο μίνι μπαρ. Το αποστακτήριο Marble Distilling Co, το οποίο είναι το πρώτο αποστακτήριο μηδενικών αποβλήτων στον κόσμο χάρη σε ένα θερμικό σύστημα Water Energy που συλλαμβάνει και επαναχρησιμοποιεί το νερό και τη θερμότητα που παράγεται κατά τη διαδικασία απόσταξης, φτιάχνει βότκα, ουίσκι και λικέρ από καφέ και «τζίντζερτσελο», τα οποία μπορείς να απολαύσεις στην αίθουσα γευσιγνωσίας τους, στο Marble Bar ή να σου τα φέρουν απευθείας στο κατάλυμά σου.

Bowmore Cottages, Isle of Islay, Σκωτία

skotia

Το πρώτο αδειοδοτημένο αποστακτήριο στο Islay, το Bowmore, φτιάχνει σκωτσέζικο ουίσκι από το 1779. Είναι περήφανοι για τη χρήση παραδοσιακών μεθόδων όπως η βυνοποίηση δαπέδου, αποτίοντας φόρο τιμής στην προέλευση του οινοπνεύματος. Ενώ οι εκδρομές βρίσκονται επί του παρόντος σε αναμονή λόγω των προφυλάξεων για τον COVID-19, οι γευστικές δοκιμές και οι επισκέψεις σε καταστήματα δώρων είναι διαθέσιμες μόνο με κράτηση. Και για όσες θέλουν να μείνουν, το Bowmore Cottages προσφέρει πέντε μοναδικά καταλύματα που κυμαίνονται από μονάδες ενός έως τεσσάρων υπνοδωματίων που κάποτε ήταν το σπίτι των εργαζομένων στο αποστακτήριο Bowmore και χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1840. Διαφορετικά, η εταιρεία λειτουργεί επίσης το Harbour Inn που βρίσκεται ακριβώς απέναντι, όπου θα βρεις επτά μοντέρνα δωμάτια καθώς και ένα bar-restaurant που σερβίρει φρέσκα θαλασσινά που αλιεύονται από ντόπιους ψαράδες.

The Distillery, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο


https://www.instagram.com/p/CYZMnheObqF/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Στη διάσημη οδό Portobello του Λονδίνου, θα βρεις το πρώτο ξενοδοχείο-αποστακτήριο του Ηνωμένου Βασιλείου. το οποίο έχει το όνομα «The Distillery». Η μονάδα παρ'αγει τζιν με εννέα βοτανικά προϊόντα που προέρχονται από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων μούρων αρκεύθου και ίρις από την Τοσκάνη της Ιταλίας, φλούδα λεμονιού από την Ισπανία, πικρή φλούδα πορτοκαλιού από την Αϊτή ή το Μαρόκο και μοσχοκάρυδο από την Ινδονησία. Οι θαμώνες έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν το δικό τους μείγμα με τη βοήθεια ενός ειδικού ή να συμμετάσχουν σε ένα masterclass για το πώς να φτιάξουν το τέλειο κοκτέιλ με βάση το τζιν. Το ξενοδοχείο διαθέτει επίσης ένα κατάστημα που πουλάει το Portobello Road Gin, ένα μπαρ που σερβίρει βρετανικά πιάτα και ένα cocktail lounge bar.

Δες στην παρακάτω photo gallery 5 ακόμη κορυφαία ξενοδοχεία-οινοποιεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα 7 πιο ακριβά ξενοδοχεία του κόσμου- Οι φωτογραφίες θα σε ταξιδέψουν (photos)

Τα ξενοδοχεία που ανήκουν σε διάσημους