Ένα smart hotel στη Θεσσαλονίκη λέει επιτέλους τα πράγματα με το ONOMA τους

Διονυσία Καλαποθαράκου
Ένα smart hotel στη Θεσσαλονίκη λέει επιτέλους τα πράγματα με το ONOMA τους

Αν είσαι γνήσια millennial θυμάσαι την πρώτη μεγάλη επιτυχία των Destiny's Child, το «Say my name». E, μετά από ένα διήμερο στο ONOMA hotel θα το σιγομουρμούριζες από μέσα σου για πολλούς, διαφορετικούς λόγους.

E445D636 6BF1 4417 9FE9 ED0C1E7FF3C7
onoma hotel

Mini getaway, κοντινή απόδραση, ένα διήμερο μακριά από το σπίτι… όπως και να πεις ένα Σαββατοκύριακο χωρίς υποχρεώσεις, λίστες supermarkets και deadlines μπροστά από το laptop, φαντάζει ιδανικό! Με την Κατερίνα δεν το σκεφτήκαμε παραπάνω, ούτε ανοίξαμε το λεξικό για να βρούμε τον ιδανικό ορισμό αυτού που θα ζούσαμε. Απλά αποδεχθήκαμε την πρόσκληση του ONOMA Hotel, μπήκαμε στο αεροπλάνο και βρεθήκαμε στη Θεσσαλονίκη μέσα σε μία ώρα. Το πρώτο smart hotel της Ελλάδας μας έδειξε πως είναι πραγματικά «έξυπνο» από την πρώτη στιγμή που σταθήκαμε μπροστά στην είσοδό του. Ένα τεράστιο Π όπου στη μία του γωνία υπήρχε το logo του Queen μας έκανε να δούμε το μέλλον της φιλοξενίας, μακριά από τα κλισέ με τα «σοκολατάκια και το ποτήρι κρασί» που έχουμε συνηθίσει.

Όταν μας κάλεσαν μας είπαν πως «το concept του ξενοδοχείου είναι προσανατολισμένο στους Μillennials ταξιδιώτες και βασισμένο στην παροχή personalized εμπειριών, ενώ συνδυάζει ιδανικά την σύγχρονη urban αρχιτεκτονική με τις έξυπνες τεχνολογίες βάζοντας τον επισκέπτη στο επίκεντρο και δίνοντάς του τον πλήρη έλεγχο της διαμονής του».

Μπαίνοντας στον χώρο και κάτω από τον τεράστιο «Seeker» - ένα γλυπτό που κρατάει μια ταξιδιωτική τσάντα και είναι μία μίξη του αρχαϊκού κούρου και των σημερινών action figures- καταλάβαμε πως η «Jeff Koons αισθητική» του χώρου ήταν όντως κάτι πρωτόγνωρο για εμάς. Οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου δεν ήταν τυπικά ευγενικοί, ήταν ουσιαστικά πρόθυμοι να ασχοληθούν μαζί μας, να μας κάνουν να νιώσουμε ότι έχουμε βρεθεί σε ένα cool σπίτι με πολλούς φίλους, να μας λύσουν απορίες ακόμα και να κάνουμε χιούμορ μαζί. Φορούσαν την πιο πρωτότυπη κάρτα με το όνομά τους που έχω δει ποτέ, ήταν με κινούμενα κόκκινα γράμματα σαν επιγραφή θερινού σινεμά.


https://www.instagram.com/p/CbLRt0wMyai/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading


Και αφού «βουτήξαμε στο κόκκινο» των στολών τους αλλά και του mood τους, στη συνέχεια μας οδήγησαν στα super cool δωμάτιά μας στον τρίτο όροφο του ξενοδοχείου. Smart rooms κυριολεκτικά, αφού όλα μπορούσες να τα ρυθμίσεις από ένα ipad χωρίς να χρειαστεί να ακουμπήσεις ούτε έναν διακόπτη αν δεν ήθελες. Εξίσου χαλαρωτικό με το ίδιο το δωμάτιο ήταν και το tour στους uber stylish συνεδριακούς χώρους όπου δεν αντιμετωπίσαμε το «αποστειρωμένο» περιβάλλον που πιστεύαμε πως πρέπει να έχουν αυτά τα δωμάτια, αλλά ένα ζεν φωτεινό δωμάτιο με καναπέδες, τεράστιες οθόνες και χαμηλά σκαμπό όπου το team work γινόταν πράξη χωρίς στερεοτυπικά, εργασιακά κλισέ. Το αγαπημένο μας ήταν το δωμάτιο με το bubble box -ναι, βουτήξαμε και εμείς- και το τεράστιο meeting table.
To ίδιο απολαυστικό με τους χώρους του ξενοδοχείου, ήταν και το φαγητό του. «Πειραγμένο» street food όπως fajitas και mac&cheese, sushi και μεσογειακό πρωινό μας έκαναν να μην ξέρουμε τι θέλουμε πιο πολύ: να φάμε στο roof garden και στο lobby του ή να πιούμε τα custom made cocktails βραβευμένων mixologists.


https://www.instagram.com/p/CbccZ7bqk8N/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Και όταν δεν τρώγαμε και δεν πίναμε στο πιο millennial friendly ξενοδοχείο που έχουμε πάει ποτέ… κάναμε Instagram. Γιατί ως γνωστόν είμαστε η γενιά που κάναμε πρώτοι πράξη το «αν δεν το ποστάρεις είναι σαν να μην το έκανες ποτέ». Και κάθε γωνιά του ONOMA Hotel είναι μία μικρή ευκαιρία να ανεβάσεις τους Followers σου. Από την επιβλητική είσοδο, μέχρι το instagrammable, πολύχρωμο γήπεδο μπάσκετ και την industrial θέα που κόβει την ανάσα από τον τελευταίο όροφο, αυτό το ξενοδοχείο είναι ένα συνονθύλευμα ξεχωριστών εικόνων που αντιστοιχούν σε εξίσου ξεχωριστές στιγμές. Γιατί τι ζητούν δύο Millennials από την Αθήνα σε ένα Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη; Άνεση, ιδιαιτερότητα, καλό φαγητό, διασκέδαση και καινούργιες εμπειρίες διαμονής. Για να λέμε τα πράγματα με το ONOMA τους… εγώ και η Κατερίνα τα βρήκαμε όλα και με το παραπάνω.
Ιnfo: www.onomahotel.com


https://www.instagram.com/p/CbA4xo8ra3T/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading