Hotel Openings: 3 νέες αφίξεις στις Κυκλάδες κάνουν μεγαλύτερη την προσμονή μας για το καλοκαίρι

Hotel Openings: 3 νέες αφίξεις στις Κυκλάδες κάνουν μεγαλύτερη την προσμονή μας για το καλοκαίρι

Σίφνος, Σαντορίνη και Μύκονος φορούν «τα καλά» τους και υποδέχονται τρία νέα, luxury hotels που συνδυάζουν την πολυτελή διαμονή με τις γαστρονομικές απολαύσεις.

 

Once in Mykonos, Αlways in Mykonos…

5.Once in Mykonos Luxury Resort Panoramic Double Sea View With Outdoor Jacuzzi
10.Once in Mykonos Luxury Resort Premium Suite Sea View With Private Pool

Το Once in Mykonos Luxury Resort, η νέα υπερσύγχρονη ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων με την υπογραφή του αρχιτέκτονα Φοίβου Σταυρίδη των F Studio Designers, ανοίγει τις πύλες της τον ερχόμενο Μάιο, στο κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων, και συγκεκριμένα στην παραλία του Ορνού, αλλάζοντας το χάρτη της μυκονιάτικης φιλοξενίας. Πρόκειται για το νέο απόκτημα της γνωστής αλυσίδας Louis Hotels, σε συνεργασία με την εταιρεία hotel management Trésor Hospitality, που διαχειρίζεται ήδη περισσότερα από 10 ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα.
Από την εξωτερική αρχιτεκτονική έως τον σοφιστικέ εσωτερικό σχεδιασμό και το διάκοσμο, το αμφιθεατρικά χτισμένο Once in Mykonos με τις εντυπωσιακές υποδομές του, προσφέρει ένα αληθινό ταξίδι αισθήσεων με νέο-νοσταλγική διάθεση. Διαθέτοντας μια συγκλονιστική infinity pool και 59 σουίτες, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί μία προς μία σύμφωνα με τις αρχές της minimal chic αλλά συνάμα μοντέρνας αρχιτεκτονικής, και με γνώμονα το eco design, το νέο luxury resort δίνει τη δυνατότητα σε ζευγάρια και οικογένειες να απολαύσουν στο έπακρο τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Νο1 κυκλαδίτικου προορισμού. Ένα σημείο όπου «η αυθεντική πολυτέλεια επιστρέφει σπίτι της» και η φιλοξενία, δηλαδή η ιερή τέχνη του να κάνεις έναν ξένο να νιώθει οικεία, αναδεικνύεται μέσα από τις πλέον υψηλού επιπέδου παροχές διαμονής.

Η αισθητική των δωματίων αλλά και των υπόλοιπων χώρων του Once in Mykonos είναι απόλυτα εναρμονισμένη με την αισθητική των Κυκλάδων, που θέλουν το άπλετο φως να διαχέεται στους χώρους και τα φιλικά προς το βλέμμα χρώματα να επιτρέπουν στο τοπικό στοιχείο να ξεχωρίζει, συνδυάζοντας το κλασικό κυκλαδίτικο στυλ με την boho μοντέρνα διακόσμηση. Άνετα μπάνια με πολυτελή προϊόντα περιποίησης, ξεχωριστή καμπίνα ντους, king size beds, και ιδιαίτερα έπιπλα, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά των δωματίων, ενώ όλα διαθέτουν μεταξύ άλλων δορυφορική τηλεόραση επίπεδης οθόνης.
Οι πλήρως εξοπλισμένες σουίτες του Once in Mykonos διακρίνονται για την ευρυχωρία τους, και προσφέρουν στους επισκέπτες μοναδικές ανέσεις για χαλάρωση και απόλαυση με φόντο την εντυπωσιακή θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, ενώ συγκεκριμένα οι Design Room σουίτες με ιδιωτική βεράντα και πισίνα αποτελούν την ιδανική επιλογή για διακοπές απόλυτης ιδιωτικότητας.

Στο ατμοσφαιρικό pool restaurant του ξενοδοχείου, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει ένα μοναδικό ταξίδι σε επικούς γευστικούς προορισμούς με την υπογραφή του Chef Νίκου Σκορδάκη. Ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η μεσογειακή κουζίνα σερβίρεται αριστοτεχνικά εδώ, σε ένα περιβάλλον απαράμιλλης αισθητικής, ενώ στο pool bar και το κανονικό bar του εστιατορίου, ταλαντούχοι mixologists δημιουργούν τα πιο μεθυστικά signature cocktails, με φόντο το χρυσό ηλιοβασίλεμα στον κόλπο του Ορνού που κόβει την ανάσα. Το προσεχές διάστημα μάλιστα επίκειται η ανακοίνωση για την άφιξη διεθνούς restaurant brand πολυτελείας, που αναμένεται να μυήσει τους λάτρεις της haute cuisine σε αναπάντεχα γαστρονομικά ταξίδια.

NOS, όπως… Sif-NÓS

nos 1 copy

Το όνομά του -εμπνευσμένο από τον τρόπο που το ντόπιο γλωσσάρι θέλει τις λέξεις να προφέρονται κομμένες στα μισά τους-, συντόμευση του ονόματος του νησιού στο οποίο βρίσκεται (Sif-NÓS), αλλά και παραπομπή την ίδια ώρα στην λατινική αντωνυμία «εμείς», «μας», «εμάς», ενσταλάζει στον γενετικό κώδικα του νέου ξενοδοχείου την αίσθηση του «ανήκειν», της επι-κοινωνίας, της σύνδεσης μεταξύ μας. Αυτή είναι άλλωστε η πρόθεση του ολοκαίνουργιου NOS Hotel & Villas. Να σου αποκαλυφθεί αμέσως, μόλις σου συστηθεί με το όνομά του. Να σου πει ότι εδώ θα ζήσεις την κομψή σύνοψη της Σίφνου, θα χαρείς να ενώσεις το εγώ με το εμείς. Και μαζί, να σου προτείνει μια φυσική και γοητευτική σχισμή μέσα στο χώρο και στο χρόνο, όπου το σήμερα έρχεται για να συναντηθεί με το χθες. Για να να ξανανιώσει χαμένες απολαυστικές αισθήσεις, να θυμηθεί την πρώτη ύλη του και τελικά να επαναπροσδιοριστεί και να συνεχίσει αποτοξινωμένο, αναβαπτισμένο, ανανεωμένο.

Η τοποθεσία του συγκλονιστική. Στην προνομιακή περιοχή του Φάρου και σε απόσταση… βουτιάς από τις πιο φημισμένες παραλίες του νησιού, το NOS υψώνεται σαν μια ανεξάρτητη χερσόνησος. Φωτεινά και ευρύχωρα εσωτερικά, που ξεκινούν και καταλήγουν σε απομονωμένες αυλές, βεράντες και μπαλκόνια, ενώνουν με μοναδική λεπτότητα και ευγένεια το μέσα με το έξω, το τότε με το τώρα. Ένα συγκρότημα που αναβαθμίζει το χάρτη της φιλοξενίας του νησιού. Φτιαγμένο για το κοινό που αναζητά την προσωποποιημένη εξυπηρέτηση και τις μοναδικές εμπειρίες. Για εκείνο που αποζητά να γίνει ένα με τον τόπο, τους ανθρώπους του, την ενέργεια και τους ρυθμούς του, να γευτεί το φαγητό του και να παρασυρθεί από τις μουσικές, τις χαρές και τη χάρη του. Και να βιώσει την πολυτέλεια της απλότητας, την αγνότητα και την αυθεντικότητα, αλλά μαζί και τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα και την αξεπέραστη ποιότητα σε υπηρεσίες. Το NOS είναι οικείο, φωτεινό, εξωστρεφές, πηγαίο, φυσικό, γνήσιο. Με λίγα λόγια είναι η ίδια η πολυτέλεια της απόλαυσης, ή τουλάχιστον ό,τι ορίζουμε σήμερα ως τέτοια.

 X2A9009
nos 4

Τόσο αρχιτεκτονικά όσο και ως προς την εσωτερική του διακόσμηση το συγκρότημα των 4 κτιρίων και 18 σουίτων (από 29 έως 50 τετραγωνικά) του NOS φέρει στην ετικέτα του την ηχηρή υπογραφή του K-Studio των Δημήτρη και Κωνσταντίνου Καραμπατάκη. Εδώ η γλώσσα του σχεδιασμού και της κατασκευής είναι εμπνευσμένη από την τοπική αρχιτεκτονική. Και ο διάλογος του εντός με το εκτός, του παρελθόντος με το παρόν, αδιάκοπος, Το ίδιο και τα παιχνιδίσματα με το φυσικό φως, όπως φιλτράρεται μέσα από μια ελιά, μια μπουκαμβίλια, μια πέργκολα. Η περίτειχη, γεμάτη με το γιασεμί του νησιού, αυλή αντικαθιστά την τυπικότητα μιας κλασικής εσωτερικής reception και οι διάσπαρτοι φλάροι (οι χαρακτηριστικές σιφνιώτικες κεραμικές σόμπες με τα στόμια), σημεία στίξης στους εξωτερικούς χώρους, αναλαμβάνουν να σου μιλήσουν για την αιώνων παράδοση της κεραμοποιίας σε αυτόν τον τόπο.
Ο πρόλογος της ιδιωτικής αυλής με την έκπληξη του υγρού στοιχείου θα σε προετοιμάσει με τον πιο ευχάριστο τρόπο για τη σουίτα σου που ακολουθεί αμέσως μετά.

Εδώ οι γεωμετρίες και το φως μαλακώνουν με τις καμάρες και τους θολωτούς διαδρόμους να δημιουργούν το κουκούλι της ιδιωτικότητάς σου. Η γήινη χρωματική παλέτα, τα φυσικά, καθαρά και απτά υλικά -η πέτρα, το μάρμαρο, η κουρασάνη- συμπυκνώνουν σε μόλις λίγα τετραγωνικά όλη την μοναδικότητα αυτού του κομματιού κυκλαδίτικης γης και των παράγωγων της. Οι κεραμικοί νιπτήρες, αλλά και αντικείμενα, όπως τα σαν πλεκτά καλάθια σκαμπό, υμνούν τη δεξιοτεχνία των Σιφναίων τεχνητών την ίδια ώρα που τα Coco-mat στρώματα, τα ηχεία Μarshall, οι καφετιέρες Nespresso και οι tote bags με τις πετσέτες θαλάσσης λειτουργούν ως υλικές αναφορές της σύγχρονης ευζωίας. Τα πρωτότυπα έργα τέχνης της Joanna Burtenshaw μεταφέρουν τη δυναμικότητα του τόπου στο εσωτερικό κάθε δωματίου, ενώ οι οντάδες, τα καθιστικά και οι τραπεζαρίες στις βεράντες δημιουργούν το εφέ του διπλού δωματίου και σου δίνουν την επιλογή να μεταφέρεις τις δραστηριότητες ενός δωματίου εκτός. Όλοι οι χώροι αποπνέουν ηρεμία, ευγενική απλότητα, εκλεπτυσμένη πολυτέλεια, δένοντας μαγικά με τη γαλήνη και την αγνότητα του αυθεντικού τοπίου.

Υπό την υψηλή καθοδήγηση του executive chef Αθηναγόρα Κωστάκου -τον δημιουργό πίσω από τα διάσημα μυκονιάτικα projects αλλά και τα success storιes όπως τα Noema και Loco-, το εστιατόριο του NOS δεν είναι μόνο η επιτομή του gathering στον φιλόξενο ανοιχτό του χώρο, αλλά η δυνατότερη υποψηφιότητα του φετινού πρωταγωνιστή στη γαστρονομική σκηνή του νησιού. Εδώ η ελληνικότητα και η εντοπιότητα, τόσο στην πρώτη ύλη όσο και στην εκτέλεση των συνταγών, είναι αξίες αδιαπραγμάτευτες. “Το zero waste και η ντόπια πρώτη ύλη είναι οι βασικοί παρονομαστές στο μενού που ετοιμάσαμε για το εστιατόριο του NOS. Όλες οι μαγειρικές τεχνικές

Into the Blue...

Στην καρδιά ενός διακριτικού και ήρεμου σκηνικού, λίγα βήματα μακριά από το Καμάρι, την πιο χαρακτηριστική παραλία της Σαντορίνης, το Radisson Blu Zaffron Resort αποτελεί μία πολυτελή όαση που συνδυάζει αρμονικά την εξωτική, boho-chic ατμόσφαιρα με τη διαχρονικότητα της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής.

01. Radisson Blu Santorini Fais Group

Το Zaffron Resort είναι το πρώτο lifestyle θέρετρο του Ομίλου Fais, δίνοντας μία σαφή εικόνα της προσέγγισής του: αυθεντική φιλοξενία με πυλώνες τον ξεχωριστό σχεδιασμό, τις αποκλειστικές εκδηλώσεις και τις αξέχαστες εμπειρίες για τους επισκέπτες. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι το μοναδικό ξενοδοχείο στο νησί με exclusive guests-only παραλία. Μέσα από την κομψότητα και τα vibes των 103 σουιτών και των υπόλοιπων χώρων του, το θέρετρο ενσωματώνει στοιχεία του τρόπου ζωής στο νησί τόσο μέσα από τον σχεδιασμό, όσο και μέσα από ένα εύρος εμπειριών, events και συνεργασιών με διεθνή brands. Παίρνοντας το όνομά του από το σπάνιο και ευαίσθητο λουλούδι του κρόκου (σαφράν) που εξακολουθεί να ανθίζει σε μερικά μέρη του νησιού, το Zaffron στοχεύει να αναδείξει τη Σαντορίνη σε έναν good life destination.


Υπεύθυνοι για το concept design και το master plan της Zaffron είναι οι Έλληνες αρχιτέκτονες Arc-Set, οι οποίοι ήθελαν να δημιουργήσουν ένα χαλαρωτικό και μοναδικό θέρετρο, σεβόμενοι παράλληλα το τοπίο του νησιού. Μετά από δύο χρόνια σχεδιασμού, το αποτέλεσμα «έδεσε» ιδανικά με την ακατέργαστη ομορφιά της Σαντορίνης.
Οι κομψοί θόλοι και οι καμάρες του lobby αποτελούν φόρο τιμής στο κυρίαρχο αρχιτεκτονικό θέμα της Σαντορίνης, που επεκτείνονται ως σχεδιαστικό στοιχείο στο εσωτερικό των 103 δωματίων, σουιτών και βιλών -από το superior δωμάτιο με king-size κρεβάτι έως την προεδρική σουίτα με ιδιωτική πισίνα. Ο συνδυασμός φυσικών υλικών όπως του ξύλου με την πέτρα, δημιουργεί μια ατμόσφαιρα με «γήινα» στοιχεία, ιδανικά για τη χαλάρωση του επισκέπτη.

04. Radisson Blu Santorini Fais Group

Η εσωτερική διακόσμηση -υπό την επίβλεψη της Designteam/Νίκου Θεοδωρακόπουλου- δημιουργεί ένα γαλήνιο περιβάλλον με τη χρήση απτικών υλικών, πλούσιων υφών και μίας ουδέτερης χρωματικής παλέτας, που πλαισιώνονται από premium brands επίπλων και οικιακών ειδών όπως οι Ethimo και Pols Potten. Οι βιώσιμες ξύλινες επιφάνειες συμπληρώνονται από λινά και βαμβακερά υφάσματα, ενώ οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με ασπρόμαυρες φωτογραφίες που αποτυπώνουν την εκπληκτική ομορφιά της Σαντορίνης. Keyless είσοδος και ανέσεις όπως μηχανές καφέ Nespresso και προϊόντα περιποίησης Korres, αποτελούν μικρές, αλλά ουσιαστικές ψηφίδες στη γενικότερη αίσθηση πολυτέλειας.

Το στοιχείο του νερού δίνει παντού το «παρών». Πέρα από την παραλία, τζακούζι και θερμαινόμενες ιδιωτικές πισίνες υπάρχουν σε όλα σχεδόν τα δωμάτια, ενώ το Zaffron διαθέτει και δύο κεντρικές θερμαινόμενες πισίνες, 220 και 138 τ.μ. Η κεντρική πισίνα αποτελεί την καρδιά του θερέτρου, με τον εντυπωσιακό, ασπρόμαυρο μαίανδρό της να μαγνητίζει τους επισκέπτες. Αποτελώντας ένα ιδανικό σκηνικό τόσο για χαλαρά μεσημέρια όσο και για αξέχαστες βραδιές, το μπαρ της πισίνας θα φιλοξενήσει διεθνώς γνωστούς guest DJs αλλά και πολλά ακόμα θεματικά events.

02. Radisson Blu Santorini cocktails



Το Zaffron αξιοποιεί τη δύναμη των διεθνών συνεργασιών για να προσφέρει ένα μοναδικό concept και μία σειρά αυθεντικών εμπειριών με άξονα τη γαστρονομία. Αφετηρία αυτής της προσπάθειας είναι το εστιατόριο Zeffirino. Ένα όνομα με αίγλη και παγκόσμια φήμη στον χώρο, που καταφέρνει και διατηρεί από το ξεκίνημα στη Γένοβα το 1939 τον χαρακτήρα και τη δομή της οικογενειακής επιχείρησης, προσελκύοντας μία πληθώρα διασήμων επισκεπτών: Sofia Lauren, Frank Sinatra, Eros Ramazzoti, Luciano Pavarotti, Μοχάμεντ Άλι, Πάπας Φραγκίσκος και Πάπας Ιωάννης Παύλος Β', και πολλοί ακόμα. Με φόντο την εντυπωσιακή θέα της Σαντορίνης, το Zeffirino προσφέρει στους επισκέπτες μια αυθεντική, ιταλική εμπειρία φαγητού με τη χρήση τοπικών προϊόντων και πολύ αγαπημένων συνταγών από το cookbook της οικογένειας του Zeffirino Belloni. Από τα σπιτικά, φρέσκα ζυμαρικά μέχρι τα πιάτα της ημέρας και τη μυστική -αλλά διάσημη σε όλο τον κόσμο- οικογενειακή συνταγή Pesto Genovese, το μενού του Zeffirino ολοκληρώνεται με μια επιμελημένη λίστα κρασιών που περιλαμβάνει τοπικές και ιταλικές ετικέτες. Επιπλέον, για πιο χαλαρές στιγμές, το Trattoria Belloni προσφέρει μια επιλογή από κλασικά ιταλικά πιάτα και comfort food, ενώ στο Blu Pool Bar ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία ν’ απολαύσει σούσι και επώνυμα κοκτέιλ.