5 προορισμοί στην Ευρώπη για ανοιξιάτικα weekends

Τσακιρίδου Χριστίνα
5 προορισμοί στην Ευρώπη για ανοιξιάτικα weekends

Μπορείς να τους επισκεφθείς με ελάχιστα χρήματα και χωρίς να πάρεις άδεια.

Βρισκόμαστε κυριολεκτικά μια ανάσα πριν από τις διακοπές του Πάσχα ωστόσο ο ζεστός, ανοιξιάτικος καιρός μας έχει ήδη ταξιδέψει νοερά. Ο Απρίλιος είναι ιδανικός μήνας για ένα σύντομο διάλειμμα των επαγγελματικών σου υποχρεώσεων και με την κατάλληλη παρέα είναι βέβαιο πως θα περάσεις υπέροχα.

Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν αρκετοί κοντινοί προορισμοί στην Ευρώπη που ενδείκνυνται ακόμη και για μια μικρή απόδραση το Σαββατοκύριακο. Μη χάνεις λοιπόν άλλο χρόνο, συνέχισε να διαβάζεις και ετοίμασε αποσκευές για το επόμενο ταξίδι.

5 προορισμοί στην Ευρώπη για σύντομες αποδράσεις

1) Βενετία

Υπάρχουν ειλικρινά αμέτρητοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να επισκεφτείς τη Βενετία. Αυτή η όμορφη Ιταλική πόλη έχει κάτι να προσφέρει για όλους. Ήταν όνειρο για μένα να ταξιδέψω στη Βενετία. Και όταν έφτασα εκεί, σίγουρα δεν με απογοήτευσε. Στην πραγματικότητα ήταν ακόμα καλύτερη από ό,τι περίμενα. Είτε αγαπάς την αρχιτεκτονική, την ιστορία, τα όμορφα μέρη ή το φαγητό, υπάρχει σίγουρα κάτι εκεί για εσένα.

italia.jpg

2) Benelux

Κομψή και περίτεχνη, η Benelux διατηρεί το πνεύμα μιας άλλης εποχής. Η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της, τα καμπαναριά, οι παλιές εκκλησίες και οι καθεδρικοί ναοί θα σε συναρπάσουν ενώ διαθέτει πολλά σημεία για λάτρεις της σύγχρονης τέχνης και του shopping. Χαλάρωσε σε καταπράσινες εκτάσεις, κάνε βόλτα με ποδήλατο ή τραμ και ανακάλυψε τις ομορφιές της Βελγικής πόλης.

3) Παρίσι

Είναι γνωστή ως η πιο ρομαντική πόλη στον κόσμο και φιλοξενεί μερικά από τα διάσημα αξιοθέατα που εμφανίζονται συνεχώς σε ταξιδιωτικά περιοδικά και ταινίες. Υπάρχουν δύο μεγάλα διεθνή αεροδρόμια στο Παρίσι, το αεροδρόμιο Orly και το αεροδρόμιο Charles de Gaulle, το δεύτερο από τα οποία είναι το δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο σε όλη την Ευρώπη. Υπάρχουν επίσης πολλά λεωφορεία και τρένα που διέρχονται από το Παρίσι, καθιστώντας το μια βολική στάση σε ένα Ευρωπαϊκό tour.

4) Βουδαπέστη

Η Βουδαπέστη είναι η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας και καταλαμβάνει και τις δυο όχθες του ποταμού Δούναβη. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν να ξεφύγουν για ολιγοήμερες διακοπές και δεν είναι ιδιαίτερα ακριβός προορισμός. Αξίζει να πας με φίλους ή το άλλο σου μισό για να χαλαρώσεις και να «γεμίσεις μπαταρίες».

5) Λονδίνο

Δεδομένου ότι το Λονδίνο είναι μια από τις πιο ζωντανές πόλεις στον κόσμο, υπάρχει πάντα ένας λόγος ή μια δικαιολογία για να το επισκεφθείς. Δεν έχει σημασία τι σε ενδιαφέρει αφού πάντα θα υπάρχει κάτι για εσένα, και αυτός είναι ο λόγος που η πρωτεύουσα της Αγγλίας θεωρείται ως μια από τις σημαντικότερες πόλεις στον κόσμο.

Πηγή κεντρικής: pexels.com