Είσαι το απόλυτο travel girl; Αυτή είναι η ευκαιρία σου να γνωρίσεις τον κόσμο!

Είσαι το απόλυτο travel girl; Αυτή είναι η ευκαιρία σου να γνωρίσεις τον κόσμο!

Η αγάπη μου για τα ταξίδια ξεκίνησε από όταν ήμουν πολύ μικρή, τότε που παρακολουθούσα το αγαπημένο μου παιδικό πρόγραμμα στην τηλεόραση και αυτόματα, μεταφερόμουν σε μέρη μακρινά, γνωστά ή άγνωστα στον υπόλοιπο κόσμο.

Φυσικά, σε εκείνη την ηλικία δεν είχα ούτε την εξοικείωση που έχω «σήμερα» με την τεχνολογία, ούτε τα τεχνολογικά «προνόμια» ήταν τόσα πολλά, παρόλα αυτά η θέλησή μου να εξερευνήσω το «άγνωστο» ήταν μεγάλη.

Ομολογουμένως, φτάνοντας στο «τώρα», δεν θα ήταν υπερβολή να παραδεχθώ πως έχω μετατραπεί στο απόλυτο tavel girl της παρέας και, ουσιαστικά, σε έναν κινούμενο 3D ταξιδιωτικό οδηγό, για τις κολλητές μου και όχι μόνο. Άλλωστε, δεν υπάρχει αμφιβολία πως η γνωριμία μας με διαφορετικά μέρη, είναι κάτι σαν «προίκα» για την εξέλιξή μας. Έτσι δεν είναι Queenettes; Μπορεί, λοιπόν, οι ταξιδιωτικοί οδηγοί να κατέχουν μία εξέχουσα «θέση» στη βιβλιοθήκη μου και οι ταξιδιωτικές εκπομπές να είναι η αγαπημένη μου «κρυφή» συνήθεια λίγο πριν κοιμηθώ, ωστόσο, το «μυστικό» μου για να γνωρίζω, καθημερινά, όλο και περισσότερα, για κάθε νέο μέρος που είτε θέλω, είτε δεν προτίθεμαι να επισκεφτώ, είναι ένα!

Φυσικά, ο λόγος για το Google Maps’ Street View, το οποίο εδώ και 15 χρόνια είναι το «στήριγμά» μου, προτού θέσω σε εφαρμογή το travel πλάνο μου. Πώς; Εξερευνώντας καλύτερα το κεφάλαιο «ταξίδια» και επιλέγοντας εάν θέλω ή όχι να γνωρίσω έναν τόπο, χωρίς καν να χρειαστεί να «σπαταλήσω» ένα μεγάλο budget, χάρη σε μία «έξυπνη», εύκολη, οικονομική και φυσικά... προσιτή εφαρμογή. Η συμμετοχή μου στο roundtable της περασμένης εβδομάδας, για τα 15α γενέθλια του Street View, επομένως, ήταν «μονόδρομος».

google_2.jpg

Οι συναρπαστικές διαδρομές που μας ταξιδεύουν σε ολόκληρο τον κόσμο

Μαθαίνοντας την ιστορία, πίσω από τις συναρπαστικές διαδρομές του Street View, δεν μπορούσα να σταματήσω να «χαζεύω» τις πρώτες εικόνες του από το Σαν Φρανσίσκο, τη Νέα Υόρκη και το Λας Βέγκας, αλλά και πολλές ακόμη -ανάμεσα στις 220 δισεκατομμύρια εικόνες που υπάρχουν- από πολιτισμικά ορόσημα, από το διάστημα αλλά και κάτω από την επιφάνεια των ωκεανών. Το Μπουρτζ Χαλίφα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο Πύργος του Άιφελ στη Γαλλία και το Ταζ Μαχάλ στην Ινδία, είναι τρεις από τις πιο δημοφιλείς τοποθεσίες προς εξερεύνηση στο Street View. Ποια από εμάς, στο άκουσμα και μόνο της ύπαρξής τους, δεν θα κινητοποιούταν, ώστε να γνωρίσει κάποια από αυτά τα μέρη;

Και επειδή το μέλλον είναι γεμάτο όμορφες εκπλήξεις, οι Πυραμίδες του Meroe στο Σουδάν, ο καθεδρικός ναός του Ντουόμο στο Μιλάνο, το μνημείο Les Invalides στο Παρίσι και τα Sydney Ferries στην Αυστραλία, είναι μερικά από τα μέρη που θα έχουμε την ευκαιρία, αργότερα μέσα στη χρονιά, να γνωρίσουμε, κάνοντας μια virtual περιήγηση, χάρη στις επιλογές που μας «χαρίζει» το Street View.

Εάν, λοιπόν, στο άμεσο μέλλον δεν σκοπεύουμε να επισκεφτούμε το ενεργό ηφαίστειο της Ιαπωνίας, να κάνουμε μια βουτιά στον Ειρηνικό ωκεανό και να κολυμπήσουμε μαζί με τα θαλάσσια λιοντάρια, στα ανοιχτά των νησιών Γκαλαπάγκος ή να βρεθούμε στο ορυχείο Wielicza Salt Mine στην Πολωνία, που έχει μια αίθουσα στην οποία όλα τα διακοσμητικά στοιχεία είναι φτιαγμένα από αλάτι, δεν χρειάζεται κανένας λόγος ανησυχίας, αγαπητή Queenette, αφού θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις τα θαύματα, την ιστορία και τα παράξενα του κόσμου, σαν να είσαι εκεί. Είσαι έτοιμη να τα ανακαλύψεις και να εκπλήξεις για ακόμη μία φορά ολόκληρη την παρέα, travel girl;

Οι νέες λειτουργίες του Street View που κάνουν τη διαφορά

Μπορεί πριν 15 χρόνια, το Street View, να ξεκίνησε ως μια τολμηρή ιδέα από τον συν-ιδρυτή της Google, Larry Page, για την κατασκευή ενός πλήρους χάρτη, 360 μοιρών, ολόκληρου του κόσμου, ωστόσο, ποιος περίμενε πως σήμερα, πάνω από 220 δισεκατομμύρια εικόνες από περισσότερες από 100 χώρες και περιοχές θα βρίσκονται στο Street View, επιτρέποντας σε κάθε travel lover, να ταξιδεύει σε αυτά τα μέρη, μέσα από κινητά ή υπολογιστές; Το Street View δεν μας επιτρέπει, απλώς, να περιηγηθούμε ψηφιακά, αλλά αποτελεί κεντρικό άξονα στην προσπάθεια χαρτογράφησης του πλανήτη μας, ώστε να έχουμε τις πιο ενημερωμένες πληροφορίες, μέσα από τα θεμέλια που θέτουμε για έναν πιο καθηλωτικό και έξυπνο χάρτη. Σκέφτεσαι κάτι πιο ενδιαφέρον; Τότε, ίσως δεν έχεις ανακαλύψει ακόμη, πως το Street View φέρνει μια καινούργια εποχή στο Google Maps, μέσα από τη νέα κάμερά του, η οποία προσφέρει περισσότερους τρόπους για να ζήσουμε από κοντά ιστορικές τοποθεσίες.

google_3.jpg

Η νέα κάμερα διαθέτει όλη τη δύναμη, την ανάλυση και τις δυνατότητες επεξεργασίας που παρέχει ένα πλήρως εξοπλισμένο Street View Car, συμπυκνωμένες σε ένα υπερ-μεταφερόμενο σύστημα κάμερας που έχει μέγεθος όσο μια γάτα. Αντίθετα με τις γάτες όμως, είναι έτοιμη να κατακτήσει απόμακρα νησιά, να σκαρφαλώσει βουνά ή να κάνει μια βόλτα στη πλατεία της γειτονιάς μας. Είσαι έτοιμη να την ακολουθήσεις σε αυτό το ταξίδι νέων ανακαλύψεων;

Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα του Street View, φυσικά, είναι και η σύνδεση του παρελθόντος με το σήμερα, μιας και η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι ένας υπέροχος τρόπος να αναπολούμε το παρελθόν, ταξιδεύοντας πίσω στον χρόνο μέσα από το Android ή Apple κινητό μας, χάρη στις ιστορικές πληροφορίες και τη συλλογή φωτογραφιών που διαθέτει… με ένα κλικ. Θα έλεγε κάποιος , λοιπόν, πως το Street View -μεταξύ άλλων- αποτελεί ένα από τα βασικά συστήματα της χαρτογράφησης του κόσμου, μέσα από ενημερώσεις σχετικά με πληροφορίες για επιχειρήσεις, ευκολότερη πλοήγηση από ποτέ και το νέο immersive view, που λανσάρεται του χρόνου, δίνοντάς μας την ευκαιρία να δούμε έναν δρόμο ή το εσωτερικό μιας επιχείρησης, καθώς περνάμε από δίπλα.

google_4.jpg

Μπορεί, συχνά, να κλείνουμε τα μάτια μας και να σκεφτόμαστε πόσο όμορφο θα ήταν να βρεθούμε, ως δια μαγείας, στη ράχη μιας καμήλας στην Αραβική έρημο ή σε ένα snowmobile που διασχίζει την Αρκτική, ωστόσο, σήμερα, έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα. Το Street View, είναι εδώ για να μας υπενθυμίσει πως όλος ο κόσμος είναι στο χέρι μας και μπορούμε να τον περιηγηθούμε. Εάν λοιπόν τα ταξίδια είναι η μεγάλη σου αγάπη, πριν μπεις στη διαδικασία να κλείσεις τα αεροπορικά σου εισιτήρια, κάνε μία virtual βόλτα στο Σαν Φρανσίσκο, τη Νέα Υόρκη, το Λας Βέγκας, το Μαϊάμι και το Ντένβερ και ανακάλυψε τον επόμενο προορισμό σου.