Τα 5 ωραιότερα spa hotels της Ευρώπης για την απόλυτη εμπειρία χαλάρωσης

Μαρία Ροδίτη
Τα 5 ωραιότερα spa hotels της Ευρώπης για την απόλυτη εμπειρία χαλάρωσης
Instagram: brennersparkhotel

Spa, περιποιήσεις σώματος και την απόλυτη χαλάρωση θα απολαύσεις στα 5 πιο ωραία spa hotels της Ευρώπης.

Ο κορονοϊός μάς περιόρισε σε πολλά επίπεδα. Μας έκανε να φοβόμαστε να έρθουμε σε επαφή με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, μας κράτησε μακριά από τα αγαπημένα μέρη που επισκεπτόμασταν για να διασκεδάσουμε και μας στέρησε μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις σε αυτήν τη ζωή: τα ταξίδια. Τις ανέμελες διακοπές που κάναμε χωρίς να μας νοιάζει πόσος κόσμος βρίσκεται δίπλα μας και τι αποστάσεις υπάρχουν.

Ευτυχώς, το τελευταίο διάστημα φαίνεται να υπάρχει φως στο τούνελ και ολοένα και περισσότερος κόσμος οργανώνει ταξίδια που ονειρευόταν εδώ και καιρό. Αν κι εσύ είσαι σε αυτήν τη φάση και σκέφτεσαι, μάλιστα, να βρεθείς σε κάποια χώρα της Ευρώπης – να φύγεις για λίγο από τα σύνορα-, έχε κατά νου την επιλογή των spa hotels. Πρόκειται για άκρως πολυτελή ξενοδοχεία – πολλά από τα οποία βρίσκονται σε λουτροπόλεις- με όλες τις υπηρεσίες spa που μπορείς να φανταστείς. Έτοιμη να τα γνωρίσεις και να κάνεις επιτέλους το booking που τόσο καιρό περίμενες;

Τα 7 καλύτερα ξενοδοχεία με εντυπωσιακό design που ανήκουν σε γυναίκες

Brenners Park-Hotel and Spa, Baden-Baden, Γερμανία

https://www.instagram.com/p/CWJKLl_AMnA

Το Brenners, ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία της λουτρόπολης Baden-Baden, γιορτάζει φέτος τα 150α γενέθλιά του. Τον τελευταίο ενάμιση αιώνα φιλοξένησε μεγάλες διασημότητες, από τον βασιλιά Εδουάρδο VII μέχρι τον George Clooney, και όχι τυχαία, μιας και είναι η προσωποποίηση της μαγείας και της πολυτέλειας.

Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο είναι περισσότερο γνωστό για τα spa, τις διατροφικές συμβουλές και την επαγγελματική ιατρική φροντίδα που παρέχει στους επισκέπτες του, αλλά και για την πισίνα του, που στεγάζεται μέσα σε χώρο που μοιάζει με αθηναϊκό ναό – με τοίχους σε ροζ-κοραλλί απόχρωση, μαρμάρινα παγκάκια και δωρικούς κίονες.

Matild Palace, Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Το ξενοδοχείο άνοιξε ξανά τις πόρτες του το καλοκαίρι του 2021 μετά από ένα τεράστιο 5ετές έργο ανακαίνισης. Οι εσωτερικοί χώροι έχουν μια κομψή μοντέρνα αισθητική, με εντυπωσιακό γυάλινο ανελκυστήρα, δωμάτια high-tech και ένα μυστικό μπαρ από χαλκό και γυαλί στον τελευταίο όροφο, το οποίο προσφέρει μοναδική θέα στη Βουδαπέστη.

https://www.instagram.com/p/CdkqjlJsHz2

Ένας υπέροχος συνδυασμός χρωμάτων του μπλε της θάλασσας εκτείνεται σε όλο το ξενοδοχείο – από το πολυτελές spa (που μοιάζει με τιρκουάζ παγωμένο σπήλαιο) μέχρι τα μπάνια, σχεδιασμένα σαν τούρκικο χαμάμ σε στυλ wet room με γαλαζοπράσινα και χρυσά πλακάκια.

The Bath Priory, Ηνωμένο Βασίλειο

Έχει χαρακτηριστεί εις διπλούν ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO τόσο για τα ρωμαϊκά ερείπια και την γεωργιανή αρχιτεκτονική του όσο και για το ότι αποτελεί μία από τις πιο μεγάλες λουτροπόλεις της Ευρώπης.

bath_priory.jpg

Instagram: thebathpriory

Το The Bath Priory – ξενοδοχείο 5 αστέρων- διαθέτει επίσης το δικό του spa - το μοναδικό spa L'Occitane στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει εσωτερική πισίνα, σάουνα, ελλειπτικό ατμόλουτρο και αίθουσα χαλάρωσης - ακόμη και nail bar για αυτοσχέδιο μανικιούρ/πεντικιούρ πριν από το δείπνο.

Grotta Giusti, Tοσκάνη, Ιταλία

Το Grotta Giusti στην Τοσκάνη είναι το μόνο ξενοδοχείο στον κόσμο όπου μπορείς να κάνεις καταδύσεις σε σύστημα θερμικών σπηλαίων. Οι εγκαταστάσεις του 5άστερου ξενοδοχείου βρίσκονται γύρω από μια φυσική ιαματική πηγή, που περιβάλλεται από ένα υπόγειο σύστημα σπηλαίων και μια υπόγεια λίμνη – που περιγράφεται από τον συνθέτη Giuseppe Verdi ως το 8ο θαύμα του κόσμου.

grottagiusti.jpg

Instagram: grottagiusti

Το σπήλαιο λειτουργεί ως φυσικό ατμόλουτρο, με θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 28 έως 34°C και τμήματα που ονομάζονται Παράδεισος, Καθαρτήριο και Κόλαση ανάλογα με τη θερμότητά τους. Πρόκειται για κατασκευή μιας αρχαίας εξοχικής βίλας, ιδιοκτησίας της οικογένειας του ποιητή Giuseppe Giusti.

Grandhotel Pupp, Κάρλοβι Βάρι, Τσεχία

Τι κοινό έχει η Scarlett Johansson με τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη και τον Μπετόβεν; Όλοι έχουν μείνει στο Grandhotel Pupp στο Κάρλοβι Βάρι.

grandhotel.jpg

Instagram: grandhotelpupp

Το ξενοδοχείο διαθέτει μεγάλη θερμαινόμενη πισίνα και spa με σάουνες, καθώς επίσης και αίθουσες περιποίησης. Ακόμη, έχει το δικό του καζίνο, όπου οι ντόπιοι και οι επισκέπτες παίζουν Black Jack, πόκερ και ρουλέτα, ενώ πίνουν τα μοναδικά κοκτέιλ τους.