Στο Summer Senses Luxury Resort της Πάρου θα «ξυπνήσουν» και οι 5 αισθήσεις σου

Μαρία Ροδίτη
Στο Summer Senses Luxury Resort της Πάρου θα «ξυπνήσουν» και οι 5 αισθήσεις σου
Stathis Bouzoukas

Ένα press trip ήταν η καλύτερη αφορμή για να γνωρίσω και να απολαύσω το πιο κομψό και φιλόξενο ξενοδοχείο της Πάρου, που δεν είναι άλλο από το Summer Senses Luxury Resort!

Η Πάρος ήταν ανέκαθεν το αγαπημένο μου νησί των Κυκλάδων. Εκεί είχα περάσει τα εφηβικά μου καλοκαίρια, εκεί είχα γνωρίσει για τα καλά τι σημαίνει ελληνική φιλοξενία κι εκεί πήγα για πρώτη φορά διακοπές ως ενήλικας. Μετέπειτα, λίγο οι παρέες, λίγο η επιθυμία για ανακάλυψη άλλων τοποθεσιών με κράτησαν μακριά από την Πάρο μέχρι που… έμελλε να «ξανασυναντηθούμε». Αφορμή; Μια πρόσκληση για press trip -από τις 27-29 Μαΐου- στο νησί και για διαμονή στο μεγαλύτερο 5* ξενοδοχειακό συγκρότημα της Πάρου, το Summer Senses Luxury Resort.

Η αλήθεια είναι πως στην ιδέα και μόνο ενθουσιάστηκα. Είχα μάθει πως το Summer Senses Luxury Resort, το οποίο βρίσκεται στη Μάρπησσα της Πάρου, είναι ένα άκρως φιλικό προς τον επισκέπτη ξενοδοχείο, που σέβεται τις ανάγκες του και προσφέρει την απόλυτη εμπειρία του ελληνικού, κυκλαδίτικου καλοκαιριού. Άλλο να σου το λένε, όμως, κι άλλο να το ζεις!

paros.jpg

Στο Summer Senses Luxury Resort «ξυπνούν» πραγματικά και οι 5 αισθήσεις. Αυτός είναι και ο σκοπός του, άλλωστε! Ο παφλασμός των κυμάτων, τα αρώματα των Κυκλάδων, η μαγική θέα στη θάλασσα του Αιγαίου, η χαρακτηριστική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, αλλά η επαφή με τη γη της Πάρου αποτελούν τα μαγικά συστατικά της ολοκληρωμένης καλοκαιρινής απόδρασης και της high-end εμπειρίας διαμονής που προσφέρει το Summer Senses Luxury Resort.

Τις πιο όμορφες καλοκαιρινές στιγμές θα τις ζήσεις στο Summer Senses Luxury Resort

Το ξενοδοχείο ανταποκρίνεται πραγματικά και στον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Έχοντας καθιερωθεί πια ως το πιο πολυτελές ξενοδοχείο της Πάρου και αποκτώντας μια σειρά από διεθνείς διακρίσεις, το Summer Senses Luxury Resort εντάχθηκε στα Small Luxury Hotels of the World™, τη διεθνή αλυσίδα πολυτελών ξενοδοχείων καθώς και το Condé Nast Johansens®.

dwmatio_pisina.jpg

Η φιλοσοφία του Summer Senses Luxury Resort για μοναδικές, κορυφαίες εμπειρίες ταιριάζει, άλλωστε, απόλυτα με αυτήν του SLH, του οποίου το χαρτοφυλάκιο διαθέτει μοναδικά ξενοδοχεία με τα υψηλότερα πρότυπα πολυτέλειας και ευεξίας. Αξίζει σε αυτό το σημείο να σημειωθεί ότι το ξενοδοχείο, από την πρώτη μέρα λειτουργίας του, έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του ξενοδοχειακού τοπίου της Πάρου.

Κι αυτό, γιατί δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να επιλέξει ανάμεσα σε πολυτελή δωμάτια και σουίτες, να απολαύσει την απόλυτη εμπειρία spa, αλλά και να χαλαρώσει δίπλα στις μεγάλες πισίνες απολαμβάνοντας ένα απεριτίφ. Αν ρωτάς… Εγώ τα έκανα όλα και το έζησα στο 100%. Σε αυτό, φυσικά, συνέβαλε και το προσωπικό του ξενοδοχείου, το οποίο ήταν άκρως καταρτισμένο και πολύ ευγενικό σε κάθε επιθυμία μου.

main_pool.jpg

Το Anassa Spa by Idolo και η πισίνα που εμπνεύστηκε από το νησάκι «Τηγάνι»

Δεν θα σου το κρύψω! Μόλις έμαθα πως το Summer Senses Luxury Resort διαθέτει spa εξέφρασα αμέσως την επιθυμία μου για μια συνεδρία ευεξίας και αναζωογόνησης. Και την απόλαυσα όσο ποτέ άλλοτε. «Άδειασα», αν καταλαβαίνεις τι εννοώ. Κάν’το εικόνα! Διάσπαρτα κεριά στην αίθουσα, χαλαρωτική μουσική να παίζει σιγανά, αιθέρια έλαια να συνεπαίρνουν την όσφρηση και εξειδικευμένοι επαγγελματίες να παρέχουν την απόλυτη εμπειρία χαλάρωσης. Σκέτο θαύμα.

Ας μην θυμηθώ τις 3 υπέροχες πισίνες του ξενοδοχείου, γιατί… ήδη με πιάνει νοσταλγία. Το Summer Senses Luxury Resort διαθέτει 3 πισίνες, μια κανονική, μια που αποτελεί τη μεγαλύτερη του νησιού και μια που είναι εντελώς αβαθής, άκρως Instagrammable και εμπνευσμένη από το νησάκι «Τηγάνι» που βρίσκεται ανάμεσα σε Πάρο και Αντίπαρο και το οποίο είδε από αεροπλάνο ο αρχιτέκτονας που την κατασκεύασε. Να δες…

instagrammable_pisina.jpg

Το γευστικό «ταξίδι» μας στην Ελληνική αλλά δημιουργική κουζίνα

Άφησα για τελευταία και καλύτερη τη γευστική εμπειρία που έζησα στο Summer Senses Luxury Resort. Δεν ξέρω πραγματικά αν έχω γευτεί πιο νόστιμα πιάτα από αυτά του εστιατορίου Gaia Restaurant. Και πίστεψέ με, μου αρέσει το καλό φαγητό!

Το αρνίσιο παϊδάκι στη σχάρα με baby πατάτες και σάλτσα δενδρολίβανου, αλλά και το αρνί με εικονικό «έμενταλ» πατάτας, άιβαρ, πουρέ κρεμμυδιών και emulsion ντομάτας εμένα σίγουρα θα μου μείνουν αξέχαστα. Όπως και τα κρασιά του εστιατορίου, άλλωστε.

Όσο για cocktails; Φυσικά και δεν έλειψαν σε αυτό το press trip στην Πάρο. Το Hydor Pool Bar και ο bartender του ήταν εκεί για να χαρίσουν σε όλους τους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο Summer Senses Luxury Resort τα πιο δροσιστικά και γευστικά cocktails, πολλά από τα οποία, μάλιστα, είχαν δενδρολίβανο, μέντα και άλλα μυρωδικά από τον κήπο του ξενοδοχείου.

galazia_hytra.jpg

Το εστιατόριο Galazia Hytra

Αχ, έχω τόσα πολλά ακόμα να πω για το Summer Senses Luxury Resort! Αλλά θα ολοκληρώσω λέγοντας ότι αδημονώ να βρεθώ ξανά στο ξενοδοχείο και να γευτώ αυτήν τη φορά τα πιάτα του δημοφιλούς εστιατορίου Galazia Hytra, που την 1η Ιουνίου άνοιξε τις πόρτες του για την καλοκαιρινή σεζόν.

Εις το επανιδείν!