Παγκόσμια Hμέρα της Γυναίκας: Πού να πας με τις φίλες σου στις 8 Μαρτίου για να τιμήσεις την ημέρα

Τζένη Ντεμιράι
Παγκόσμια Hμέρα της Γυναίκας: Πού να πας με τις φίλες σου στις 8 Μαρτίου για να τιμήσεις την ημέρα

Το ΕΜΣΤ έχει κατακλειστεί από γυναίκες δημιουργούς και αυτός είναι ένας καλός λόγος για να αποφασίσεις να κάνεις μία βόλτα στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Μπορεί από το 1977 που θεσπίστηκε από τον ΟΗΕ η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας μέχρι και σήμερα να έχουν αλλάξει πολλά, ωστόσο, ένα πράγμα παραμένει ίδιο. Τα προβλήματα που αφορούν τα δικαιώματα των γυναικών δεν έχουν ακόμα εξαλειφθεί στον πλανήτη και αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος για να τιμούμε την ημέρα.

Με αφορμή αυτή την ξεχωριστή για όλες μας ημερομηνία, δημιουργήσαμε μία ατζέντα ειδικά για εσένα και τις φίλες που θέλετε να βγείτε στις 8 Μαρτίου για να τιμήσετε την ημέρα!

Girl Crush: 5 beauty stars στέλνουν το δικό τους μήνυμα για έναν κόσμο ισότητας και συμπερίληψης

Πού αξίζει να πας, λοιπόν, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας;

#1 Στην έκθεση «Κι αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο;»

Μπορεί οι συλλογές εκθέσεων που στεγάζονται στο ΕΜΣΤ με τίτλο «Κι αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο» να έχουν ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο του 2023, ωστόσο, στις 8 Μαρτίου πρόκειται να γίνουν τα εγκαίνια έξι ακόμα εκθέσεων.

Το ΕΜΣΤ έχει κατακλειστεί από γυναίκες δημιουργούς και αυτός είναι ένας καλός λόγος για να αποφασίσεις να κάνεις μία βόλτα στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης τιμώντας την ενασχόλησή τους με τις τέχνες και προσπαθώντας να αντλήσεις πληροφορίες για τις επιρροές και όσα διαμόρφωσαν την καλλιτεχνική τους πορεία.

https://www.instagram.com/p/C4Nmgk6irl9/

#2 Στη συναυλία «Η Γυναίκα του Χθες και του Σήμερα»

Δύο ξεχωριστές γυναίκες, δύο διαφορετικές δυναμικές προσωπικότητες, η σπουδαία συνθέτις και σολίστ του ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια και η μοναδική για το ηχόχρωμα και την ερμηνεία της Ηλέκτρα, ενώνουν τις ψυχές τους και παντρεύουν ήχους κι εμπειρίες για να τιμήσουν την πολυσχιδή προσωπικότητα της γυναίκας του Χθες και του Σήμερα.

#3 Στην θεατρική παράσταση «Το Βεραμάν Φόρεμα»

Το έργο με τίτλο «Το Βεραμάν Φόρεμα» αναφέρεται σε μία ιστορία για δυο μοναχικούς ανθρώπους, σ’ έναν Οίκο Ευγηρίας, την Ειρήνη που αν και έχει παιδιά η μοίρα τη φέρνει σε έναν τέτοιο χώρο και τον κύριο Φώτη, έναν εκ πεποιθήσεως εργένη.

Τι μπορεί να συμβαίνει στην ψυχή μιας μάνας όταν τα παιδιά της τη βάζουν σε Οίκο Ευγηρίας; Τι μπορεί να συμβαίνει στην ψυχή των παιδιών, όταν καταφεύγουν σε μια τέτοια λύση; Και ακόμα, πώς είναι ο έρωτας όταν η ζωή βαδίζει προς το τέλος της; Για όλα αυτά, μιλάει το «Βεραμάν Φόρεμα», με φόντο την εποχή του Κορωνοϊού.

Το θέατρο Μεταξουργείο και η Άννα Βαγενά γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8/3). Έτσι, όποια γυναίκα θέλει να δει «Το Βεραμάν Φόρεμα» το Σάββατο (9/3) ή την Κυριακή (10/3) θα καταβάλλει το ποσό των 10 €.

IMG_3261____5_.jpg