Μήδεια, η πιο αμφιλεγόμενη φιγούρα της ιστορίας

Μήδεια, η πιο αμφιλεγόμενη φιγούρα της ιστορίας

Πλάσμα σκοτεινό και γοητευτικό η βάρβαρη μάγισσα από την Κολχίδα.

Η εγγονή του Ήλιου, που βρέθηκε σε απόλυτα δυσμενή θέση όταν ο αγαπημένος της Ιάσονας την εξόρισε μαζί με τα παιδιά της και αντέδρασε πραγματοποιώντας την πιο σκληρή και βάναυση τιμωρία σκηνοθετείται από τον Αντώνη Αντύπα με την Αμαλία Μουτούση στον ομώνυμο ρόλο.

Ο έρωτας την έφερε πρόσφυγα στην Κόρινθο, σύζυγο του Ιάσονα και ο έρωτας την έδιωξε ξανά από εκεί κάνοντάς την την πιο διάσημη μητροκτόνο της ανθρωπότητας. Η προδοσία την οδηγεί στο να μηχανευτεί την πιο σκληρή τιμωρία που σκέφτηκε ποτέ ανθρώπου νους.

Η τραγωδία του έρωτα και της εκδίκησης, η Μήδεια (431 π.Χ.) θίγει ταυτόχρονα πολύπλοκα ζητήματα μέσα από την αβυσσαλέα σύγκρουση των φύλων αλλά και των διαφορετικών πολιτισμών.

Τη διάσημη ηρωίδα ερμηνεύει η Αμαλία Μουτούση ενώ ο Χρήστος Λούλης είναι ο Ιάσονας και οι δυο τους πλαισιώνονται από ένα πλούσιο επιτελείο ηθοποιών.

Μετάφραση: Γιώργος Χειμωνάς

Σκηνοθεσία: Αντώνης Αντύπας

Σκηνικά/ Κοστούμια: Γιώργος Πάτσας

Μουσική: Ελένη Καραΐνδρου

Ερμηνεύουν: Αμαλία Μουτούση, Χρήστος Λούλης, Άρης Λεμπεσόπουλος, Δημήτρης Ήμελλος, Γιάννης Νταλιάνης, Θέμις Πάνου, Μαρία Καλλιμάνη, Γιώργος & Κωνσταντίνος Κοσμίδης

22-23 Ιουλίου
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
Αρχαιολογικός χώρος Ασκληπιείου Επιδαύρου
Tηλ: 27530-22026 & 27530-22096

www.greekfestival.gr