Η Εθνική Λυρική Σκηνή βγαίνει στους δρόμους της Αθήνας

Η Εθνική Λυρική Σκηνή βγαίνει στους δρόμους της Αθήνας

Δείτε την πόλη με άλλο μάτι.

Μια σειρά πολιτιστικών δράσεων και παρεμβάσεων σε δημόσιους χώρους, στους δρόμους, στα πάρκα, στους πεζόδρομους και στις πλατείες, με ελεύθερη είσοδο, φυσικά. Συναυλίες, χορογραφίες, παραστάσεις και ένα σωρό ακόμα εκδηλώσεις θα γεμίσουν την πόλη από την 1η Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου και θα δώσουν ραντεβού με τους περαστικούς, τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης.

Η Εθνική Λυρική Σκηνή βγαίνει κι αυτή στους δρόμους για να μας κάνει να δούμε την πόλη με άλλο μάτι και να την αγαπήσουμε, ξανά, από την αρχή. Το πρόγραμμα εκδηλώσεών της σκοπό έχει να φέρει σε επαφή τους Αθηναίους και τους επισκέπτες της πόλης με την λυρική τέχνη και τον κλασικό χορό και να δείξει ότι η πραγματικά υψηλή τέχνη δεν έχει περιορισμούς, ούτε αποκλεισμούς.

Οι περιοχές στις οποίες θα πραγματοποιηθούν οι δράσεις είναι: Πλ. Συντάγματος, Προπύλαια, Πλ. Κοτζιά, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Μετρό Αμπελοκήπων, Πλ. Κολωνακίου, Μετρό Συντάγματος, Εθνική Πινακοθήκη, Πλ. Παγκρατίου, Ζάππειο, Δ. Αρεοπαγίτου, Πλ. Ασωμάτων, Πλ. Μοναστηρακίου, Πλ. Καραϊσκάκη, Πλ. Αγίου Κωνσταντίνου-Ακαδημία Πλάτωνος, Πλ. Αττικής, Κήποι Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Πλ. Βικτωρίας, Καυτατζόγλου, Πλ. Αγίου Παντελεήμονα, Πύργος Αθηνών, Μετρό Πανόρμου, Ακαδημίας, Αέρηδες, Κολωνός, Μετρό Κεραμεικού, Πλ. Κυψέλης, Πλ. Αγίου Ανδρέα Λαμπρινής, Πλ. Βαρνάβα.

Στο πρόγραμμα των Δράσεων σημαντικό ρόλο θα παίξει το Λυρικό Λεωφορείο, ένα κανονικό λεωφορείο με ανοιχτή οροφή, το οποίο θα μεταφέρει μονωδούς και χορωδούς της ΕΛΣ, οι οποίοι στην διαδρομή και στις στάσεις θα ερμηνεύουν δημοφιλή αποσπάσματα από διάσημες όπερες. Στην ενότητα Χορός στις Πλατείες, οι χορευτές του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από το έργο "Female" σε χορογραφία Αγάπιου Αγαπιάδη, καθώς και από τη χορογραφία «Σε γκρίζο φόντο» του Φώτη Διαμαντόπουλου.

Εθνική Λυρική Σκηνή