O συγγραφέας Dennis Kelly ανοίγει συζήτηση με τους θεατές

O συγγραφέας Dennis Kelly ανοίγει συζήτηση με τους θεατές

Το British Council και το Θέατρο του Νέου Κόσμου υποδέχονται τον Dennis Kelly, συγγραφέα των παραστάσεων σε μια ανοιχτή συζήτηση με το κοινό στις 10 Φεβρουαρίου.

Με δύο παραστάσεις του να παίζονται στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, τα «Ορφανά» σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου και «DNA» σε σκηνοθεσία Σοφίας Βγενοπούλου η ιδέα του θεάτρου να προσκαλέσει τον συγγραφέα σε μια ανοιχτή συζήτηση με τους θεατές είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες της θεατρικής σεζόν.

Τη συζήτηση, που λαμβάνει χώρα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, στις 10 Φεβρουαρίου στις 6 μ.μ., συντονίζει η κριτικός θεάτρου του περιοδικού «αθηνόραμα» Ιλειάνα Δημάδη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και η μετάφραση θα γίνεται ταυτόχρονα στα ελληνικά.
Στις 11 Φεβρουαρίου, στις 11 π.μ., ο Dennis Kelly θα παρακολουθήσει την παράσταση «DNA» μαζί με μαθητές Λυκείων της Αθήνας και έπειτα θα κουβεντιάσει μαζί τους για το έργο του.

Ο συγγραφέας
Γεννημένος το 1970, Ο Dennis Kelly ανήκει σε μια γενιά νέων δημιουργών που παρουσιάζουν έργα τολμηρά, προσεγγίζοντας σύγχρονα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα και καταστάσεις: το ρατσισμό, τη ξενοφοβία, τη βία, την εφηβική παραβατικότητα, την τρομοκρατία.

Ο Kelly έκανε το συγγραφικό του ντεμπούτο το 2003 σε ηλικία 33 ετών. Έκτοτε, καθιερώθηκε πολύ γρήγορα ως ένας από τους πιο ταλαντούχους και σημαντικούς συγγραφείς της νέας γενιάς, κερδίζοντας σειρά διακρίσεων και βραβείων, ενώ τα έργα του έχουν παρουσιαστεί στις μεγαλύτερες θεατρικές σκηνές της Βρετανίας (National Theatre, Royal Shakespeare Company, Traverse Theatre, Young Vic, Donmar Warehouse, Battersea Arts Centre, Arcola Theatre κ.α.).

Έργα του έχουν επίσης παρουσιαστεί στη Ρωσία, τις Η.Π.Α., τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία, την Ολλανδία, τη Σλοβακία, την Ιρλανδία, την Πολωνία, την Ιταλία, την Αυστραλία, την Ιαπωνία, τον Καναδά και αλλού.

Θέατρο του Νέου Κόσμου
Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Νέος Κόσμος
Τηλ: 210 9212900