Athens Children's Ballet: Ξεκινούν τα προγράμματα μπαλέτου

Athens Children's Ballet: Ξεκινούν τα προγράμματα μπαλέτου

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών και δημιουργών

Το ACB (Athens Children's Ballet), η πρώτη ομάδα μπαλέτου για νεαρούς χορευτές και χορεύτριες, ξεκινάει πρόγραμμα χοροδιδασκαλίας, για χορευτές και χορεύτριες ηλικίας 9-21 ετών, με τη συμμετοχή διακεκριμένων ονομάτων του χορού, όπως η χορογράφος Olivia Pickford. Το πρόγραμμα θα κορυφωθεί με επαγγελματικές παραστάσεις μπαλέτου, που θα πραγματοποιηθούν σε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα θέατρα της Αθήνας.

Η πρωτοβουλία είναι βασισμένη στον ενθουσιασμό και τον εθελοντισμό ανθρώπων του χώρου και σκοπός του είναι η προετοιμασία για τις παραστάσεις των νέων και ταλαντούχων χορευτριών και χορευτών καθώς και η προαγωγή της τέχνης, της δημιουργίας και της καλλιτεχνικής έκφρασης. Παράλληλα, οι παραστάσεις, αποσκοπούν στο να διευρύνουν το κοινό του κλασικού χορού στη χώρα μας. .

Για την επιλογή των χορευτών/χορευτριών που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, το ACB διοργανώνει 2 auditions, στις 9 και 10 Μαρτίου, προσκαλώντας όλους τους ενδιαφερόμενους, ηλικίας από 9-21 ετών, να δηλώσουν συμμετοχή. Μέσα από τη διαδικασία θα αναδειχτούν 80 χορευτές με πάθος και αφοσίωση στην τέχνη. Οι χοροδιδασκαλίες θα πραγματοποιηθούν σε μια εντατική εβδομάδα τον Ιούλιο και από τον Σεπτέμβριο για 12 συνεχείς Κυριακές, περιλαμβάνοντας μαθήματα τεχνικής και χορογραφίας. Οι χορεύτριες/χορευτές που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν υποτροφίες για φοίτηση σε Dance Summer schools, όπως το Royal Ballet School, Elmhurst School of Dance, Bird College and Royal Academy of Dance.

Η κ. Lynn Wallis, επίτιμη πρόεδρος του ACB και καλλιτεχνική διευθύντρια της Βασιλικής Ακαδημίας Μπαλέτου του Λονδίνου αναφέρει: «H ευκαιρία ομαδικής συνεργασίας για την προετοιμασία παραστάσεων αποτελεί μία μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία ζωής! Η συμμετοχή σε μια τέτοια δημιουργική διαδικασία είναι πολύ ουσιαστική και σημαντική για την εξέλιξη κάθε νέου χορευτή. Ελπίζω κάθε χορευτής που θα συμμετέχει στην ομάδα και εργαστεί για την επίτευξη των κοινών στόχων, να βιώσει μια ευχάριστη και συναρπαστική εμπειρία».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή από σήμερα στο athenschildrenballet@gmail.com ή στο 210-6206863.