Μούσα του Χορού Ελλάδα: Χορογράφοι, χορευτές, μουσικοί και ποιητές συνθέτουν μια μοναδική παράσταση

Μούσα του Χορού Ελλάδα: Χορογράφοι, χορευτές, μουσικοί και ποιητές συνθέτουν μια μοναδική παράσταση

Πρόκειται για ένα έργο που έχει στόχο να υπενθυμίσει και να εξάρει την ελληνική έμπνευση και δημιουργία, τόσο στον χώρο του Χορού αλλά και της Μουσικής και της Ποίησης. Πηγή έμνευσης η Ελλάδα. Η μοναδικότητα της παράστασης έγκειται στο γεγονός ότι για πρώτη φορά παραγματοποιείται η σύμπραξη τριών τεχνών: Χορός, Μουσική, Ποίηση. Ο Λόγος και η Μουσική αναδεικνύουν μέσω του χορού την Ελλάδα και την εξυψώνουν στην απόλυτη Μούσα του.

Το έργο συνθέτουν εξ ολοκλήρου Έλληνες χορογράφοι, χορευτές, μουσικοί και ποιητές.

Αφετηρία έμπνευσης αποτελούν τα στοιχεία της χώρας μας:

• η Θάλασσα
• η Γη και
• ο Ουρανός

μέσα από τα οποία συντελούνται αντίστοιχα

• η Γέννηση
• η Ύπαρξη και
• η Κάθαρση

Ο καταξιωμένος ηθοποιός του Θεάτρου Γιώργος Κιμούλης, θα απαγγείλει με μοναδικό τρόπο, ποιήματα Ελλήνων ποιητών πλαισιωμένα από τη σύνθεση του Σταύρου Μαρκόνη πάνω στο θέμα της παράστασης με μαέστρο της Ακαδημαικής Αθηναικής ορχήστρας (30 οργάνων), Στάθη Σούλη, και την ερμηνεία της μεσόφωνου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Ειρήνης Καραγιάννη.

Το οπτικοακουστικό υλικό έχει αναλάβει η εταιρεία KNG, Μιχάλης Καλλιακάτσος. Έλληνες και Ελληνίδες χορογράφοι θα χορογραφήσουν την παράσταση πάνω σε μουσικές Ελλήνων συνθετών, ενώ οι χορογραφίες είναι δημιουργία των: Ξανθή Αθανασοπούλου, Μάρκου Γιακουμόγλου, Νίκου Κουκάκη, Πόπης Παπακώστα, Πέρσας Σταματοπούλου & Πωλίνας Γαλοπούλου. Η σκηνοθεσία και η επιμέλεια της παράστασης είναι της Πωλίνας Γαλοπούλου.

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ (Αίθουσα Τριάντη)

Σάββατο 23 και Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

ΣΧΟΛΕΣ ΧΟΡΟΥ
Πωλίνα Γαλοπούλου

Δημοχάρους 27, Κολωνάκι
Τηλ. 210 72 25 011

Αρκαδίου 10 & Λεωφ. Κηφισίας, Μαρούσι
Τηλ. 210 80 68 254