#BattleOfTheBastards: Η μεγαλύτερη μάχη του Game of Thrones (& της τηλεόρασης) σε αριθμούς

#BattleOfTheBastards: Η μεγαλύτερη μάχη του Game of Thrones (& της τηλεόρασης) σε αριθμούς

Plus: Ποιοι χαρακτήρες θα τα καταφέρουν ως την τελευταία σεζόν; Έχουμε όλες τις πληροφορίες!

Οι παραγωγοί είχαν αναφέρει πολλές φορές σε δηλώσεις τους πως η "Battle of the Bastards", του 9ου επεισοδίου της έκτης σεζόν του Game of Thrones είναι ό,τι πιο επικό είδαμε ποτέ στη σειρά. Και ήταν ακριβώς έτσι.

Spoiler alert: Αν δεν έχεις δει το ένατο επεισόδιο, συνεχίζεις με δική σου ευθύνη.

Η μάχη μεταξύ Jon Snow και Ramsay Bolton έληξε όπως θέλαμε όλοι και τα λάβαρα των Starks επέστρεψαν ξανά στην πατρίδα τους, το Winterfell (ανατριχίλα!). Ο σκηνοθέτης του επεισοδίου, Miguel Sapochnik, στον οποίο χρωστάμε και το επίσης επικό "Hardhome" της περασμένης σεζόν, έβαλε τα δυνατά του για να μας χαρίσει απίστευτες σκηνές και οι αριστοτεχνικές λήψεις του μας έκαναν να απολαύσουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό τη μάχη των "μπάσταρδων".

Πώς αναλύεται όλο αυτό το υπερθέαμα σε τηλεοπτικά μεγέθη; Το Entertainment Weekly μίλησε με τους υπεύθυνους της σειράς και οι αριθμοί είναι πραγματικά εντυπωσιακοί.

game thrones season 6 battle bastards jon 04e2a

600: Τα μέλη του συνεργείου που εργάστηκαν γι' αυτό το αποτέλεσμα.

500: Οι κομπάρσοι που χρειάστηκαν για να "επανδρώσουν" τους στρατούς των Jon Snow και Ramsay Bolton.

game of thrones the aftermath of the battle of the bastards game of thrones battle 1024896 26e1d

160: Οι τόνοι χαλικιού που χρησιμοποιήθηκαν στη μάχη. Η βροχή έκανε το έδαφος της Βόρειας Ιρλανδίας πολύ λασπωμένο και χρειάστηκε η παραγωγή να χρησιμοποιήσει χαλίκι, έτσι ώστε τα άλογα να μπορούν να τρέξουν στο γύρισμα.

70: Τα άλογα που χρησιμοποιήθηκαν για τη μάχη. Μπορεί να ακούγεται μικρός ο αριθμός, όμως είναι πολύ ακριβό το να μπορείς να χρησιμοποιήσεις άλογα για τις ανάγκες σειράς ή ταινίας.

25: Κασκαντέρ. Νόμιζες ότι ο Kit Harington τα έκανε όλα μόνος του;

1018445 game of thrones the aftermath of the battle of the bastards hbo 1024952 aac6f

25: Οι μέρες που χρειάστηκαν για να γυριστεί ΜΟΝΟ η μάχη.

6: Οι κατηγορίες που διεκδικεί βραβείο Emmy το επεισόδιο "Battle of the Bastards".

Extra spoilers:

Το καστ του Game of Thrones είναι αναμφισβήτητα ανάμεσα στα πιο ακριβοπληρωμένα της τηλεόρασης. Οι πρωταγωνιστές ανανέωσαν τα συμβόλαιά τους το 2014 και κατάφεραν να πετύχουν το αστρονομικό ποσό των 300.000 δολαρίων/επεισόδιο, δηλαδή περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια ανά σεζόν. Σύμφωνα με το Deadline, οι νέες διαπραγματεύσεις των ηθοποιών με το HBO έφεραν... αυξήσεις στους μισθούς των σημαντικότερων χαρακτήρων, με το κασέ τους να αγγίζει τα 500.000 δολάρια ανά επεισόδιο. Δεδομένου του γεγονότος πως οι ηθοποιοί που ανανέωσαν τα συμβόλαιά τους το 2014 τα κατάφεραν ως την 6η σεζόν, κάτι μας λέει πως αυτοί που υπέγραψαν ως το τέλος, είναι και αυτοί που θα παραμείνουν ζωντανοί. Ποιοι είναι αυτοί;

Peter Dinklage(Tyrion Lannister), Kit Harington (Jon Snow), Lena Headey (Cersei Lannister), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen) και Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister) ανανέωσαν για την έβδομη και την όγδοη σεζόν, που θα έχουν επτά και έξι επεισόδια αντίστοιχα.

*Η τηλεοπτική σειρά Game of Thrones προβάλλεται αποκλειστικά στα κανάλια Novacinema.